Blogi

Blogi

Onko hyvä idea tuoda lemmikki työpaikalle?

Moni työnantaja ymmärtää lemmikkien merkityksen työpaikalla. Mutta onko se aina hyvä idea? Täältä voit lukea, kuinka tuot lemmikin töihin turvallisesti ja vastuullisesti.

Lue lisää

Sen oikean koiranhoitajan valitseminen

Mitä koiranhoitajalta voi odottaa? Mistä tiedät löytäneesi hyvän hoitajan? Täältä voit lukea vinkit oikean hoitajan löytymiseen jo ensimmäisellä kerralla.

Lue lisää

Opas kissan kehonkieleen

Kuinka kissan kehonkieltä luetaan? Tämän oppiminen on oleellista kaikille kissanomistajille. Lue täältä, miten sinusta tulee kissakuiskaaja!

Lue lisää

Hihnakäyttäytyminen - estä koiraasi vetämästä

Estä koiraasi vetämästä. Opeta se kävelemään löysässä hihnassa vaiheittaisen hihnakäytösoppaan avulla.

Lue lisää

Kannattaisiko minun adoptoida lemmikki?

Lemmikin adoptoiminen kuulostaa hyvältä ajatukselta: lemmikit tuovat meille iloa, ja on hienoa antaa apua tarvitsevalle eläimelle uusi koti. Kuitenkin ennen kuin adoptoit lemmikin, mieti oletko valmis siihen pitkällä aikavälillä.

Lue lisää

Valmista lemmikkisi töihinpaluutasi varten

Kesälomien päätyttyä sekä koronarajoitusten hellityttyä, on vain ajan kysymys, milloin viimeisetkin meistä palaavat takaisin toimistoille. Tämä voi olla hämmentävää perheen koiralle tai kissalle, ja olemme sen velkaa rakkaille karvaturreillemme, että autamme niitä sopeutumaan uuteen arkeen.

Lue lisää

Mehiläisen pistot - mitä tehdä jos lemmikkiäsi pistää mehiläinen

Lemmikit käyttävät nenäänsä maailman tutkimiseen, joten satunnaisia mehiläisen pistoja voi sattua. Täältä voit lukea mitä sinun tulee tehdä mikäli lemmikkiäsi pistää mehiläinen.

Lue lisää

Vähennä lemmikkisi hiilitassunjälkeä

Teoilla, kuten lemmikinruuan ostaminen, lemmikkisi tuottaman jätteen käsitteleminen sekä lemmikin valitseminen, on tiettyjä ympäristövaikutusia. Täältä voit lukea kuinka voit itse vähentää näitä vakutuksia.

Lue lisää

Lemmikit kuumalla ilmalla

Ylikuumenemisella voi olla todella vaarallisia seurauksia lemmikillesi kesähelteillä. Koiran tai kissan suojelemiseksi ylikuumenemiselta on tärkeää tarjota runsaasti viileitä, varjoisia paikkoja, paljon lepoaikaa, lisävettä ja tiheää harjausta, jotta koiran tai kissan ruumiinlämpö pysyy vakaana.

Lue lisää

Kuinka pitkäksi aikaa voit jättää kissasi yksin kotiin?

Kissat voivat vaikuttaa kovinkin itsenäisiltä, mutta myös niillä on sosiaalisia, psyykkisiä ja fyysisiä tarpeita, kuten millä tahansa lemmikillä. Kissan onkin saatava seuraa vähintään kerran päivässä, jotta se pysyy onnellisena ja terveenä.

Lue lisää

Ohjeita pennun sisäsiistiksi opettamiseen

Pennun opettaminen sisäsiistiksi tarkoittaa, että se oppii minne on sopivaa tehdä tarpeensa. Koiranpentu pystyy pidättelemään noin tunnin jokaista ikäkuukautta kohden.

Lue lisää

Mitä tehdä jos näet koiran lukitussa autossa

Koira lukittuna kuumaan autoon voi menehtyä lyhyemmässä ajassa mitä sinun kauppareissusi kestää. Täältä voit lukea mitä tulisi tehdä jos näet koiran lukitussa autossa.

Lue lisää

Kuinka löydän kissanhoitajan

Kissat kiintyvät helposti omaan tuttuun ja turvalliseen ympäristöönsä, joten niiden on helpompi jäädä kotiin kuin mennä kissahotelliin tai lemmikinhoitajan luokse. Kissanomistajien, jotka haluavat lomailla, kannattaakin harkita lemmikinhoitajan palkkaamista joka tarjoaa kotikäyntejä. Hoitaja huolehtii, että kissasi tulee ruokittua, sekä pysyy turvassa ja tyytyväisenä ilman, että sen tarvitsee lähteä kotoa.

Lue lisää

Hedelmät joita koirat voi syödä turvallisesti | lemmikinomistajan opas

Voiko koira syödä hedelmiä turvallisesti? Kyllä voi! Mutta on tärkeää tietää mitkä hedelmät ovat turvallisia ja mitkä eivät.

Lue lisää

10 hauskaa temppua aloittelijoille

Temppujen opettaminen voi syventää suhdettasi koirasi kanssa. Täältä löydät ohjeet 10 temppuun, jotka voit opettaa koirallesi.

Lue lisää

Eroahdistus ja kuinka ehkäistä sitä

Oletko huolissasi toimistolle paluusta ja kuinka se stressaa lemmikkiäsi? Opi ennaltaehkäisemään eroahdistusta totuttamalla lemmikkisi uusiin rutiineihisi.

Lue lisää

Profiilien kevätsiivous

Kesä on täällä, kuten se on monin paikoin Suomea tällä viikolla huomattu! Keräsimme pienen tietopaketin hoitajillemme, jonka avulla hiot profiilisi täydellisyyteen.

Lue lisää

Mikä on talovahtipalvelu?

Talovahtipalvelu on lemmikinomistajan ja -hoitajan välinen järjestely, jossa hoitaja asuu lemmikinomistajan kotona etukäteen sovitun ajanjakson, kun omistaja on itse poissa. Tämä on hyvä järjestely lemmikinomistajille, jotka haluavat säilyttää lemmikkinsä normaalit arkirutiinit ja samalla pitää asuntonsa turvattuna.

Lue lisää

Koiranpennun valinta - 5 kysymystä jotka kannattaa miettiä etukäteen

Koiranpennun hankkiminen tarkoittaa vuosien sitoutumista. Ennen kuin teet valintasi pennun suhteen, tässä on muutama asia joita kannattaa miettiä tarkkaan.

Lue lisää

5 vinkkiä etätyöskentelyyn koiran kanssa

Etänä työskentely ja samalla koiraystävällisen kotitoimiston luominen on mahdollista, mutta vaatii hieman etukäteisvalmisteluja sekä suunnittelua. Täältä pääset lukemaan kuinka onnistut siinä!

Lue lisää

Miten koiran päivähoito on hyväksi koirallesi?

Koiran päivähoidon suosio on kasvanut valtavasti viime vuosina. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että nykyajan työnteon ja lemmikin omistamisen yhteensovittaminen on yhä haastavampaa. Täältä pääset lukemaan kuinka voit parantaa koirasi arkea.

Lue lisää

Lemmikit ja koronavirus. Voiko lemmikit levittää koronavirusta?

Uusi koronavirus häiritsee paljolti jokapäiväistä elämäämme. Mitä virus todellisuudessa tarkoittaa lemmikeillemme? Ja mitä tämä poikkeuksellinen tilanne tarkoittaa varauksille Pawshakessa?

Lue lisää

Onko raaka kananmuna terveellinen valinta lemmikille?

Kananmunat ovat herkullisia esimerkiksi pannulla paistettuna! Monet lemmikinomistajat antavat niitä myös lemmikeilleen silloin tällöin. Onko kananmuna terveellinen kissalle tai koiralle? Ja kuinka se olisi paras tarjota karvaiselle ystävällesi?

Lue lisää

10 tapaa säästää lemmikkikustannuksissa

Me rakastamme lemmikkejämme, mutta ne tuovat mukanaan erilaisia kustannuksia läpi elämänsä. Tässä muutamia vinkkejä kuinka säästää näistä menoeristä, jotta kulut pysyisivät mahdollisimman edullisina.

Lue lisää

Miten lapsesi voi hyötyä lemmikistä?

Monet lapset rakastavat eläimiä. Lemmikin pitämiseen liittyvän vastuun opettelemiseen käytetty aika ja energia on varmasti kaiken sen työn arvoista. Tiedätkö kuinka lapsesi/nuoresi voi myös hyötyä lemmikin omistamisesta? Lue aiheesta lisää + vinkkejä siihen, kun lapsesi toivoo lemmikkiä.

Lue lisää

Miksi koirani kärsii ilmavaivoista?

Joitakuita saattaa naurattaa, jos koiralta pääsee haiseva pieru, mutta sen aiheuttaja voikin olla ikävä ongelma. Miksi koirat siis kärsivät ilmavaivoista ja miten voimme vaikuttaa niihin? Listasimme 5 syytä näille hajuhaitoille.

Lue lisää

6 vinkkiä eläinlääkäri pelkoon

Monet lemmikit kammoavat eläinlääkärikäyntejä. Niiltä ei valitettavasti voi välttyä, sillä on tärkeää käydä säännöllisesti vähintään uusimassa rokotukset. Oletko kenties viemässä vierasta lemmikkiä lääkäriin tai panikoiko omasi jo pelkästä klinikan hajusta? Keräsimme 6 vinkkiä kuinka eläinlääkärikäynnin saisi sujumaan rauhallisemmin ja ehkä jopa hieman hauskemmin!

Lue lisää

Pyrkiikö koira pomokseni?

Koiran kouluttamiseen on tapoja yhtä monta kuin on koiraa ja heidän omistajaansa. Koirat ovat omistajilleen mielettömän rakkaita, vaikka välillä ovatkin ajaa hulluuden partaalle esim. haukkumalla vastaantulijoille, murisemalla toisille koirille, tuhoamalla tavaraasi tai vain olemalla tottelematon. Myös koiran hoitajalle voi olla haastavaa työskennellä koiran kanssa, joka ei osoita pienintäkään kiinnostusta kuuntelemiseen, puhumattakaan tottelemisesta. Pyrkiikö koirasi siis porukan pomoksi? Vai mikä on tällaisen käytöksen takana?

Lue lisää

Miksi kissani ei leiki?

Leikki on tärkeä osa kissasi kokonaisvaltaista hyvinvointia. Leikkivä kissa on onnellinen kissa! Jotkut kissat eivät vain ole niin aktiivisia kuin toiset. Listasimme 5 syytä (ja ratkaisua!), miksei kehrääjääsi huvita leikkiä.

Lue lisää

Onko lemmikkikamera hyvä idea?

Tiesitkö että on olemassa lemmikkikameroita, joiden avulla voit seurata lemmikkisi tekemisiä appin avulla ollessasi pois kotoa? Mitä hyötyjä tai haittoja kamera tuo tullessaan? Löysimme 3 syytä hankkia lemmikki kamera ja yhden ongelman, mikä sinun olisi hyvä ottaa huomioon.

Lue lisää