Kuinka ulkoilutan useaa koiraa yhtä aikaa

Author picture Inka  - päivitetty: 13/09/2023

Miksi ulkoiluttaisin useaa koiraa samanaikaisesti?

Jos olet koiranulkoiluttaja tai lemmikinhoitaja, saatat haluta ulkoiluttaa useita koiria kerralla useista syistä. Voit esimerkiksi haluta ottaa oman koirasi mukaan kun ulkoilutat koiravierastasi. Toisaalta taas, saatat haluta viedä useita hoitokoiria kävelylle yhtä aikaa. Tämä saattaa tulla esille, jos koiranomistaja omistaa useamman kuin yhden koiran ja haluaa että niitä ulkoilutetaan kerralla.

Oli syy mikä tahansa, koirien ulkoiluttaminen voi olla vaikeaa ilman, että kaikki hihnat sotkeutuvat! Samoin voi olla hankalaa hallita hoidossasi olevien koirien temperamenttia ja eri kokoa yhtäaikaisesti. Tässä onkin muutamia vinkkejä useiden koirien ulkoiluttamiseen samanaikaisesti.

Koiranulkoiluttaja ulkoiluttaa viittä koiraa hihnassa

 

Harjoittele kävelyä ensin yhden koiran kanssa

On tärkeää, että sinulla on yhteys jokaiseen koiraan, jotta ne pysyvät rauhallisina ja rentoina kanssasi. Harjoittele kävelyä yhden koiran kanssa kerralla ilman, että joudut vetämään hihnasta.

Vetääkö koira kuitenkin? Lopeta kävely heti, odota, kunnes koira vapauttaa jännityksen hihnasta, ja jatka kävelyä sen jälkeen. Kun pystyt kävelemään hyvin jokaisen koiran kanssa erikseen, voit tutustuttaa koirat toisiinsa.

Toisiinsa tutustuminen

Kun ulkoilutat kahta tai useampaa koiraa kerralla, olette virallisesti lauma. Tämä tarkoittaa, että koirien välille alkaa muodostua jonkinlainen suhde. Toiset haluavat alkaa leikkiä heti, kun taas toisilla voi olla enemmänkin "odotetaan ja katsotaan"-asenne.

Tarkkaile siis koirien käyttäytymistä ja anna niille aikaa tottua toisiinsa. Tutustuta koirat toisiinsa neutraalissa paikassa, mieluiten ulkona. Kävely on yleensä paras tapa tutustumiseen.

Viisi koiraa hihnassa kiinni kaatuneessa puunrungossa

 

Samanpituiset hihnat

Jos olet ulkoiluttanut useampaa koiraa kerralla aiemmin, tiedät kuinka paljon hässäkkää hihnat voivat aiheuttaa. Ne sotkeutuvat helposti ja tuntuu kuin sinulla ei koskaan olisi tarpeeksi käsiä koko lauman hallintaan.

Älä käytä kelataluttimia kun ulkoilutat useaa koiraa kerralla, vaan varmista sen sijaan, että kaikki hihnat ovat samanpituisia. Tämä helpottaa asioita ja estää koiria vaeltelemasta eri suuntiin. On myös mahdollista jakaa ”lauma”, yksi koira vasemmalle ja toinen oikealle.

Parhaat hihnat ryhmälenkeille

Jos ulkoilutat useita koiria, kannattaa ottaa mukaan pari samanpituista hihnaa. Toinen vaihtoehto on käyttää tuplatalutinta tai jakajaa, jonka avulla voit liittää useita hihnoja yhteen. Näin sinulla on vain yksi hihna kädessäsi ja kaikilla koirilla on yhtä paljon tilaa.

Säädettävä jakaja on vielä parempi, jos omistat sellaisen. Voit asettaa sen alemmaksi (koiria kohti) tai korkeammalle (sinua kohti). Jälkimmäinen on mukavampi koirille, koska se antaa niille enemmän liikkumavaraa.

Koiranulkoiluttaja ulkoiluttaa viittä koiraa hihnassa

 

Vapaana ulkoiluttaminen ja turvallisuus

Helpoin tapa ulkoiluttaa useita koiria kerralla on antamalla niiden juosta vapaana. Koiranulkoiluttajana sinulla on kuitenkin suuri vastuu kaikista hoidossasi olevista koirista.

Pawshake ei suosittele koirien päästämistä vapaaksi ulkoilutuksen aikana. Mutta jos koiranomistaja vaatii sitä, varmista, että koirat palaavat luoksesi kutsuttaessa 100% kerroista. Päästä ne myös vapaaksi vain aidatuilla alueilla, joissa ei ole liikennettä.

Epäiletkö, tuleeko koira luoksesi kutsuttaessa? Älä sitten päästä sitä vapaaksi. Harkitse sen sijaan pitkän hihnan tai liinan käyttöä, jotta koira pääsee juoksemaan.

Tunne jokaisen koiran luonne

Koiran ulkoilussa on kyse hauskanpidosta. Jos tunnet olosi mukavaksi ja koirat ovat tyytyväisiä, kaikki menee hyvin!

Tämä ei tietenkään välttämättä ole oikea lähestymistapa joillekin ujoille tai hermostuneille koirille. Tästä syystä tutustumistapaaminen ennen varauksen tekemistä on niin tärkeää. Keskustele tutustumistapaamisen aikana koiranomistajan mieltymyksistä ja suunnittele ensin lyhyt testilenkki.

Tarvitsetko koiranulkoiluttajaa? Tutustu Pawshakeen löytääksesi vastuullinen ja ystävällinen koiranulkoiluttaja alueeltasi jo tänään.

 

Löydä lemmikinhoitaja