Kotikäynnit ja koiran ulkoilutus | mikä on optimaalinen kesto?

Author picture Inka

Kauanko kotikäynnin tai koiran ulkoilutuksen tulisi kestää?

Kotikäyntien ja koiran ulkoilutuksen pituus voi vaihdella paljonkin eri olosuhteista ja lemmikeistä riippuen.

Pawshake ei tarkoituksella valvo sitä, kuinka kauan koiran ulkoilutuksen tai kotikäynnin tulisi kestää. Syynä tähän on, että jokaisella eläimellä on omat ainutlaatuiset tarpeensa.

Kultainennoutaja lenkillä lemmikinhoitajan kanssa

 

Kuinka paljon aikaa lemmikkini tarvitsee kotikäynneille tai ulkoilutukseen?

Paras tapa tietää, kuinka paljon aikaa lemmikkisi tarvitsee ulkoilutukseen tai kotikäynnille, on ottaa huomioon sen yksilölliset ominaisuudet. Esimerkiksi kuinka vanha lemmikkisi on ja mikä on sen energiataso? Kokeeko se eroahdistusta vai onko se onnellinen jäädessään yksin?

Esimerkiksi joillakin koirilla on paljon energiaa ja ne tarvitsevat paljon aikaa juostakseen ja leikkiäkseen. Sen sijaan vanhemmalle koiralle voi riittää vähempi aika lenkillä, mutta se saattaa tarvita enemmän huomiota kotona (esim. lääkkeitä tai rapsutuksia). Kotikäyntien osalta puolestaan yksi kissa saattaa haluta leikkiä tunnin, kun taas toinen kissa haluaa vain jäädä yksin nukkumaan. Joten kaikki riippuu tosiaankin siitä, mikä tuntuu oikealta lemmikkillesi.

Ennen kuin teet virallisen varauksen, mieti seuraavaa:

  • Kuinka paljon aikaa lemmikinhoitaja yleensä tarjoaa koiran ulkoilutukseen?
  • Kuinka usein koirasi tarvitsee käydä pissalla?
  • Kuinka korkeat koirasi energiatasot ovat? Esimerkiksi tykkääkö se juosta vapaana ja hakea palloa jne? Kerro lemmikinhoitajallesi tarkalleen, mitä odotat.
  • Mitä kissasi (tai kani, marsu jne.) tarvitsee kotikäynnin aikana? Tarvitseeko se esimerkiksi kissanhiekan vaihtoa, harjausta, halauksia, leikkimistä tai lääkitystä?
  • Milloin lemmikkisi yleensä ruokitaan, ja pystyykö hoitaja tähän aikataluun?
  • Ehkä odotat muita palveluita, kuten kasvien kastelua tai postin keräämistä?

Lemmikkisi hoito, turvallisuus, hyvinvointi ja onnellisuus ovat lemmikinhoitajan suurin prioriteetti - ei ainoastaan se aika, jonka hoitaja viettää kotonasi.

Kissa syö kotikäynnin aikana

 

Kuinka varmistan, että lemmikkini tarpeet täyttyvät hoidon aikana?

Muista kertoa lemmikinhoitajalle tarkalleen, mitä odotat kotikäynniltä tai koiran ulkoilutukselta. Lemmikinhoitajan saatavuus ja tavanomainen palveluiden pituus ilmoitetaan hänen profiilissaan. Lue tämä ja tarkista hänen kalenterinsa ennen kuin otat häneen yhteyttä. Muistakaa tehdä selvä suunnitelma, joka vastaa lemmikkisi tarpeita.

Kaikissa tapauksissa: selkeät järjestelyt ja odotukset alusta alkaen välttävät myöhemmät sekaannukset. Kirjoita siis kaikki sovittu ylös. On myös hyvä kirjoittaa ylös kaikki lemmikinhoitajan ohjeet, jotta teillä molemmilla on samat odotukset.

Etsitkö lemmikinhoitajaa, joka voi auttaa sinua koiran ulkoilutuksessa tai kotikäynneissä? Klikkaa alla olevaa linkkiä ja kirjoita hakuun kaupunkisi aloittaaksesi etsimisen jo tänään!
 

Löydä lemmikinhoitaja