Aktiviteetit läheisemmän siteen luomiseksi koirasi kanssa

Author picture Inka  - päivitetty: 05/10/2023

Mitkä aktiviteetit auttavat rakentamaan luottamusta koiraasi?

Tärkein asia, jonka voit tehdä koirasi hyväksi, on luoda side, jossa se luottaa sinuun ja tuntee olevansa osa perhettäsi. Mutta kävelylenkkien lisäksi mitä muuta voit tehdä tämän suhteen rakentamiseksi?

Tässä on 10 mielestämme parasta aktiviteettia, jotka auttavat sinua rakentamaan läheisemmän siteen hauvaasi.

Nainen antaa mäyräkoiralle pusun nurmikolla

 

1) Vie koirasi piknikille

Koirat ja ruoka, et yksinkertaisesti voi mennä pieleen! Pakkaa siis piknik itsellesi ja hauvallesi ja lähde koiraystävälliseen puistoon. Muista pakata mukaan kakkapussit, vettä ja vesikuppi koirallesi. Muista myös pitää koirasi hihnassa, etenkin, jos olet huolissasi siitä, että se lähtee karkuun ja varastaa muiden piknikillä olevien eväät!

2) Leiki piilosta koirasi kanssa

Tämä hauska harrastus tunnetaan myös nimellä "nose work", ja se on helppo toteuttaa omalla takapihallasi. Voit käyttää mitä tahansa koirasi rakastamaa namia; raakoja kuutioiksi leikattuja kasviksia, nappuloita, maksaherkkuja jne. Piilota herkut ympäri takapihaa ja rohkaise koiraasi etsimään ne nenänsä avulla. Kun koirastasi tulee taitavampi käyttämään nenäänsä, huomaat, että "maaninen etsintä" muuttuu taitavammaksi ja rauhallisemmaksi.

3) Vie koirasi elokuviin

Tiedämme kyllä, ettei paikallinen elokuvateatteri anna sinun ottaa koiraasi mukaan. Joissain kaupungeissa on kuitenkin olemassa drive-in tai ulkoilmaelokuvateattereita, joihin karvaturrit ovat myös tervetulleita! Muista vain pakata mukaan kakkapussit ja hihna, sekä omat eväät koirallesi. Ja mikäli tällaista mahdollisuutta ei tarjota kaupungissasi, tee popcornit ja vietä mukava ilta sohvalla koirasi kanssa elokuvia katsellen.

Nainen ja mies katsoo televisiota herkut kädessä ja nainen samalla rapsuttaa Jack Russelin terrieriä

 

4) Sup-lautailu koirasi kanssa

Koirasi tarvitsee luottamusta ja hyvän uintitaidon päästäkseen kanssasi sup-laudalle. Ja sinä tarvitset hyvän keskivartalon hallinnan sekä tasapainon varmistaaksesi, ettette molemmat päädy veteen. Mutta kun sup-lautailun hallitsee, se on rentouttava aktiviteetti, joka voi rauhoittaa teitä molempia!

5) Koirajooga

Kyllä, joogaa koirasi kanssa! Ideana on, että koiravanhemmat ja koirat tekevät yhdessä jooga-asentoja. Meditaation, hellävaraisen hieronnan ja venyttelyn avulla omistajat voivat saavuttaa suuremman harmonian koiriensa kanssa.

Nainen istuu ulkona joogamatolla viltin alla pieni koira seuranaan

 

6) Vaellusretki koirasi kanssa

Vaellus on loistava tapa viettää päivä yhdessä uusiin nähtävyyksiin ja hajuihin tutustuen. Voit ottaa rennosti tai nostaa vauhtia ja ottaa vaelluksen treeninä. Joka tapauksessa koirasi varmasti rakastaa päästä ulos raittiiseen ilmaan ja tutkia luontoa kanssasi. Muista vain varmistaa, että koirasi punkki- ja matolääkitykset on ajan tasalla.

7) Päiväretki autolla

Oletko koskaan vain hypännyt autoon koirasi kanssa ja lähtenyt ajelulle? Tunne siitä, että ei mene minnekään, vaan vain ajaa katsomaan mihin maalaiskaupunkiin, joelle tai metsään päädytte, on loistava tapa viettää aikaa yhdessä. Tässä pätee vanha sanonta "tärkeintä ei ole määränpää, vaan matka".

Kaksi terrieriä matkustaa auton takapenkillä kopassa

 

8) Käy kahvilassa

Jos koirasi käyttäytyy hyvin julkisilla paikoilla, tässä on hyvä treffi-idea sinulle ja hauvallesi. Nykyään on paljon lemmikkiystävällisiä kahviloita, joista monet tarjoavat myös herkkuja karvaiselle ystävällesi. Googlaa nähdäksesi, mitä lähistöltäsi löytyy seuraavia kahvi-/koiratreffejä varten!

9) Vie koirasi viikonloppulomalle

Mikset veisi koiraasi ansaitulle viikonloppulomalle? On olemassa niin paljon koiraystävällisiä B&B:itä, loma-asuntoja ja huoneistoja. Löydät varmasti jotain makuusi ja budjettiisi sopivaa. Kuvittele herääväsi linnunlauluun tai nukahtavasi aaltojen liplatukseen - taivaallista!

Nainen ja musta koira makoilevat nurmikolla

 

10) Telttaretki koirasi kanssa

Yksi parhaimmista tavoista luoda suhdetta koirasi kanssa on varmasti istuminen välkkyvän nuotion ympärillä yhdessä. Leirintävaihtoehtoja on nykyään niin paljon, että voit valita, haluatko päästä lähelle luontoa perinteisemmin tavoin vai kokeilla hieman yleellisempää retkeilyä eli ‘glampingiä’. Muista selvittää etukäteen, että leirintä- tai karavaanialue on lemmikkiystävällinen. Täältä voit löytää muutamia vinkkejä koiran kanssa retkeilyyn.

Lähde siis ulos ja nauti laatuajasta rakkaan karvaturrisi kanssa! Ja muistathan, että jos et voi ottaa koiraasi mukaan matkalle tai lomalle, Pawshakella on satoja ystävällisiä koiranhoitajia valmiina auttamaan sinua. Klikkaa tästä löytääksesi koiranhoitaja läheltäsi tänään.

 

Löydä lemmikinhoitaja