Viisi tapaa kuinka kissasi näyttää kiintymystään

Viisi tapaa kuinka kissasi näyttää kiintymystään

23/09/2016

Yleistetysti ajatellaan, että kissat ovat muka kylmiä ja ilmeettömiä. Onko tämä toisaalta yllättävää: ne ovat melko yksineläjiä luonnossa ja, toisinkuin koirat, eivät usein elä laumoissa. Tästä syystä kissat keskittyvät enemmän ympäristöönsä, eivätkä niinkään omistajiinsa. Samasta syystä kissat usein yrittävät palata edelliseen asuntoon, kun perhe on muuttanut uuteen paikkaan. Yleensä kissat eivät siis pidä myöskään hoitopaikoissa käymisestä. Tämä kuitenkin riippuu myös yksilöstä ja rodusta. Rotukissojen omistajat tietävät hyvin, kuinka useat rodut ovat seurallisia, ja jotkut jopa rasittavuuteen asti.. ;-) Jokatapauksessa kissaystäväsi todennäköisesti pysyy mieluummin tutussa ympäristössään myös silloin, kun lähdet lomalle ja tarvitset hoitajaa. Tämä kannattaa ottaa huomioon hoitajaa etsiessä.

Vahvan siteen rakentaminen kissan kanssa ei kuitenkaan ole ollenkaan mahdoton ajatus. Kissat ovat erittäin herkkiä ja intuitiivisia - ne aistivat tunnevaihtelusi heti. Ne myös kommunikoivat kanssasi kokoajan kehonkielellään sekä käyttäytymisellään. Kissasi osoittaa myös kiintymystään monin tavoin:

1) Seuraasi hakeutuminen ja viereesi istuminen

Oletko koskaan kiinnitänyt huomiota, kuinka pieni karvakorvasi haluaa mieluiten istua sen henkilön viereen, joka vähiten pitää kissoista? Tämä johtuu kissojen herkkyydestä aistia tunteemme, joten ne viettävät mielellään aikaa rentoutuneiden ihmisten kanssa. Sellaisten, jotka eivät odota kissalta mitään, vaan antavat niiden olla sellaisia kuin ovat. Jos huiskahäntäsi usein istuskelee lähelläsi tai nukkuu sylissäsi, on luottamuksenne syvää ja luonnollista. Ja varsinkin - jos kissasi seurailee sinua kotonanne ("auttaen" kaikkien kotitöiden kanssa ... ) on selkeää, että se suorastaan rakastaa sinua!

"Minne menetkin, olen siellä myös!"

2) Kehrääminen ja leipominen

Jos kissasi kehrää ollessaan vierelläsi, sylissäsi tai kun silität sitä, on rakkaus molemminpuolista. Pienet terävät kynnet 'leipomisen' yhteydessä ovat myös yksi merkki kiintymyksestä - tätä rakkauden kipinän osoitusta voi helpottaa leikkaamalla kynsiä lyhyemmäksi. Leipomisen taidon kissat oppivat pentuna, sillä ne stimuloivat äidinsä maidontuotantoa. Toisinsanoen, maukujasi pitää sinua äidinkorvikkeena! Voisiko ihanampaa rakkauden osoitusta olla?

3) Silmien räpäyttäminen hitaasti

Kissat räpäyttävät silmiään hitaasti, kun ovat rentoutuneita. Sitä käytetään myös rauhoittavana signaalia: "älä pelkää, tarkoitan hyvää". Tämä toimii molempiin suuntiin - jos haluat kissasi tuntevan olonsa rauhalliseksi, voit hitaasti räpäyttää silmiäsi sille. Huomaat pian, kuinka rentoutuneemmalta kissasi vaikuttaa ja vastaa sinulle sulkemalla silmänsä hitaasti!

4) Päällänsä puskeminen

Kissasi puskee päällään ihmisiä ja esineitä jättääkseen hajumerkkejänsä kaikkialle. Tämä kissoille erittäin tyypillinen käytös voi tarkoittaa useita asioita. Jos kissasi puskee suupielillään - se yleensä merkkaa reviiriään. Jos se taas puskee innoissaan otsallaan tavatessaan sinut, se tarkoittaa todennäköisimmin: "Hei taas!! Olet maailman paras ihminen!"

5) Lahjojen tuominen

Jotkut ovat liiankin tuttuja kissojen tuomien pienten lahjojen kanssa: taas kerran tuore kuollut hiiri terassilla. Vaikka me ihmiset emme tästä pidä, kissasi ajattelee toisin: katso kuinka hienosti hän oli onnistunut metsästämisessä! Joten, on hyvä olla rankaisematta kissaa tästä luonnollisesta käytöksestään ja haudata hiiri kaikessa rauhassa. Nämä kuitenkin ovat vain rakkauden osoituksia, vaikka hiiret siitä sitten joutuvatkin kärsimään. Yleensä kannattaakin yrittää estää hiirien tai lintujen pyydystys jo ennalta - esim. valjaissa seurata kissan menoa, tai hankkia kissalle turvallinen kilikellokaulapanta.

Jos alat seurata kissasi käytöstä tarkemmin, huomaat varmasti useita tapoja, kuinka se osoittaa rakkauttaan. Oletko kokenut muunlaisia tapoja, kuin mitä kerroimme blogissamme? Haluaisimme kuulla niistä lisää, kommentoi alle!