Tutustumistapaaminen - mitä sinun tulee tietää

Author picture Inka  - päivitetty: 05/10/2023

Mitä tarkoittaa tutustumistapaaminen?

Tutustumistapaaminen on ensimmäinen askel lemmikinhoitajaa varattaessa. Mikä tärkeintä, se on mahdollisuus varmistaa, että lemmikinhoitaja on sopiva rakkaille lemmikeillesi.

Koira antaa tassun

Miksi tutustumistapaaminen on tärkeää ennen varauksen tekemistä?

Tutustumistapaaminen voi auttaa vahvistamaan yhteisiä odotuksia lemmikin hoitoon liittyen. Tämä sisältää muun muassa kuinka kauan lemmikinhoitaja vierailee lemmikkisi luona ja mitä tehdä lemmikinhoitoon liittyvissä hätätilanteissa, kuten sairauden tai onnettomuuden sattuessa.

Lisäksi se auttaa luomaan hyvän kommunikaation hoitajan kanssa. Tämä tarkoittaa, odotatko esimerkiksi viestejä ja päivittäisiä valokuvapäivityksiä lemmikistäsi.

Koira antaa tassun lemmikinhoitajalle

Muista siis varata aikaa tutustumistapaamiselle ennen kuin varaat lemmikinhoitopalveluita. Tässä on muutamia käteviä vinkkejä lemmikinomistajille tapaamiseen Pawshake-lemmikinhoitajan kanssa.

Suunnittele missä tapaat lemmikinhoitajan

Valitse turvallinen paikka jossa tapaat lemmikinhoitajan. Jos omistat koiran, voit tavata koirasi suosikkipuistossa tai kävelyreitillä. Lemmikinhoitaja voi harjoitella koirasi ulkoiluttamista ja se saa samalla liikuntaa.

Koira juoksee puistossa frisbee suussaan

Vaihtoehtoisesti, jos omistat kissan, paras paikka tavata on sen oma ympäristö. Kissat voivat stressata uusissa paikoissa, joten tämä on ihanteellinen tapa pitää kissasi rauhallisena ja iloisena. Ennen ruokintaa on yleensä hyvä aika!

Tuo herkkuja mukanasi tutustumistapaamiseen

Laita taskuusi herkkuja, joita voit tuoda tutustumistapaamiseen. Näin koirasi on todennäköisesti sitoutuneempi ja tottelevaisempi sinua ja hoitajaa kohtaan.

Voit myös näyttää lemmikinhoitajallesi, mitä koirasi osaa tehdä, kuten istua, pysyä paikallaan ja tulla luokse. Tämä on tärkeää, mikäli hoitojakso pitää sisällään koiran ulkoilutusta.

Koiranhoitaja antaa beaglelle herkun

Kuten kaikki lemmikinomistajat tietävät, herkut voivat auttaa ujon karvaisen ystävän tulemaan ulos kuorestaan. Anna herkku lemmikinhoitajan käteen, kun hän tapaa hermostuneen lemmikin, ja todennäköisesti heistä tulee hyviä ystäviä!

Järjestä tapaaminen oikeaan aikaan päivästä

Anna lemmikinhoitajallesi mahdollisuus silittää ja leikkiä lemmikkisi kanssa. Näin voit nähdä, kuinka lemmikkisi ja hoitaja ovat vuorovaikutuksessa ja tulevat toimeen.

Muista, että lemmikinomistajana sinä tunnet lemmikkisi parhaiten! Jos sinulla on sosiaalinen lemmikki, asiat voivat mennä erittäin sujuvasti. Hermostunut lemmikki saattaa kuitenkin tarvita sinulta rohkaisua ja tukea.

Pomeranian tapaa lemmikinhoitajan kanssa

Jos karvalapsesi on ahdistunut, ota yhteyttä vain niihin lemmikinhoitajiin, joilla on paljon aiempia arvosteluja. Tämä on myös paras vaihtoehto kun teet ensimmäistä varaustasi.

Tutustu asuntoon jonne koirasi menee hoitoon

Jos koirasi on lemmikinhoitajan luona yön yli, käy ennen varausta tutustumassa tähän ympäristöön. Haluat varmasti varmistua siitä, että koirallasi on tarpeeksi tilaa, suojaa ja turvaa. Jos omistat esimerkiksi suuren koiran, ota yhteyttä vain sellaisiin lemmikinhoitajiin, joilla on paljon tilaa. Koirallasi on varmasti paljon mukavampaa kuin pienessä asunnossa!

Dobermanni istuu koiranpedillä olohuoneessa

Kannattaa kokeilla yön yli hoitoa testiksi etukäteen, jotta voit varmistua siitä, että lemmikkisi ja hoitaja tulevat juttuun. Koirasi saattaa nimittäin käyttäytyä hyvin eri tavalla, kun et ole itse paikalla. Täältä löydät luettelon tavaroista, joita sinun tulisi pakata mukaan, kun viet lemmikkisi hoitoon.

Tutustu lemmikinhoitajan koko perheeseen

Kaikki mukana olevat ansaitsevat tuntea olonsa mukavaksi varauksen aikana. Siksi onkin tärkeää tavata kaikki, joiden kanssa lemmikkisi tulee viettämään aikaa. Tämä koskee niin ihmisiä kuin lemmikkejä, jotka saattavat olla vuorovaikutuksessa lemmikkisi kanssa.

Jos kaksi koiraa tapaavat ensimmäistä kertaa, valitse neutraali paikka, kuten koirapuisto. Tämän jälkeen voi tutustumista jatkaa kotona, jotta jokainen koira voi hitaasti tutustua toiseen.

Kissa ja koiranpentu makoilevat ruohikolla

Kun esittelet kissaa ja koiraa toisilleen, tee se rauhassa ja valvottuna molempien lemmikkien turvallisuuden vuoksi. On mahdotonta ennustaa, kuinka eläimet ovat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Tämän vuoksi, jos jompikumpi osoittaa stressiä tai aggressiota, tämä ei ehkä ole oikea lemmikinhoitaja. Tässä on opas kissojen ja koirien esittelyyn toisilleen.

Muista, että tutustumistapaamisen jälkeen ei ole velvoitetta sitoutua varaukseen! Lemmikinhoitajat ymmärtävät tämän, joten älä ota tästä paineita.

Sopikaa yhsityiskohdistä

Lemmikinhoitajat ovat täysin vastuussa lemmikistä varauksen aikana. Tämän vuoksi keskustele avoimesti ja selitä tarkalleen, mitä haluat lemmikinomistajana.

Jos hoitaja toimii talovahtina tai tekee kotikäyntejä, näytä hänelle mistä kaikki tarpeellinen löytyy. Tässä on kätevä postaus lemmikinomistajille talovahdin saapumiseen valmistautumiseen.

Lemmikinhoitaja tapaa shiba inun

Kun tutustumistapaaminen on ohi, jätä hoitajalle lista kaikesta, mistä olette keskustelleet. Lista voi sisältää ruokinta-ajat, toivotun ulkoilu-aikataulun ja sen, milloin odotat päivittäisten kotikäyntien tapahtuvan. Näin kaikki tulevat lemmikinhoitajat voivat tarjota erinomaista palvelua lemmikillesi!

Liitä lopuksi aina yhteystietoluettelo sairauden tai tapaturman varalle. Tämä voi sisältää ystäviä tai perheenjäseniä, jotka voivat tarvittaessa toimia varahoitajina, omat yhteystietosi sekä lemmikkisi eläinlääkäri.

Oletko valmis löytämään lemmikinhoidon ammattilaisen alustamme kautta?

Noudattamalla tätä opasta voit rentoutua tietäen, että olet löytänyt parhaan lemmikinhoitovaihtoehdon lemmikillesi. On helpottavaa tietää, että hoitaja pitää lemmikkisi terveenä ja turvassa lomasi ajan!

Lemmikinhoitaja silittää koiraa

Lemmikinomistajat: lähdetkö pian lomalle? Tarvitsetko luotettavaa hoitajaa, joka osaa antaa rakastavaa hoitoa lemmikillesi? Meillä on monia paikallisia lemmikinhoitajia, jotka tarjoavat erinomaista palvelua vain napin painalluksella. Tämä sisältää palvelut, kuten kotikäynnit, kotihoidon, päivähoidon, päivittäiset valokuvapäivitykset ja paljon muuta.

Varaa ammattimainen hoitaja Pawshake-verkkosivuston kautta alta.  
 

Löydä lemmikinhoitaja