Kodin valmistelu lemmikinhoitajaa varten

Author picture Inka  - päivitetty: 05/10/2023

Kuinka valmistelen kotini lemmikinhoitajaa varten?

Kotisi valmisteleminen lemmikinhoitajaa varten vaatii hieman suunnittelua. Mutta se on sen arvoista jotta kaikki menee sujuvasti!

Kun olet löytänyt täydellisen hoitajan, sovi tutustumistapaaminen hänen kanssaan. Jos kaikki sujuu hyvin ja jatkat varaukseen, valmistele kotisi vierastasi varten seuraavien ohjeiden avulla.

1) Järjestä avainten luovutus lemmikinhoitajan kanssa

Jätä avaimet turvalliseen paikkaan tai luovuta ne suoraan lemmikinhoitajalle ennen lähtöä. Pidäthän mielessä, että lemmikkisi saattaa hermostua, jos hoitaja ilmestyy kotiisi ensimmäistä kertaa kun et itse ole paikalla. Kutsu siis hoitaja luoksesi ennen lähtöäsi. Näin voit antaa hänelle nopean esittelyn ja vakuuttaa lemmikkisi siitä, että kaikki on hyvin.

Lemmikinomistaja luovuttaa kotinsa avaimet hoitajalle

2) Osta lemmikinruokaa sekä muita tarvikkeita

Osta valmiiksi varastoon runsaasti ylimääräistä lemmikinruokaa, jotta hoitajan ei tarvitse tätä tehdä. Jos lemmikkisi tarvitsee lääkkeitä, varmista, että niitäkin on riittävästi saatavilla! Lisäksi täytä herkkuvarastot ja varmista että muita tarvikkeita, kuten kissanhiekkaa, on riittävästi.

3) Kirjoita hoitajalle lista tärkeistä asioista

Auta lemmikinhoitajaasi jättämällä kirjalliset ohjeet lemmikkisi hoitoon liittyen sekä mahdolliset hätäyhteystiedot. Voit myös mainita missä siivoustarvikkeet ovat, mikäli lemmikkisi tekee sotkua. Jätä tämä ohjeistus jonnekin näkyvään paikkaan, kuten jääkaapin oveen tai ruokapöydälle.

Lemmikinomistaja kirjoittaa muistilistaa lemmikinhoitajalle

4) Kerro läheisillesi, että lemmikinhoitaja majoittuu luonasi

Kerro ystävillesi, perheellesi ja naapureillesi, että lemmikinhoitaja majoittuu luonasi, kun olet poissa. Näin vältyt kiusallisilta väärinkäsityksiltä tai ahdistukselta, jos ihmiset eivät ole tietoisia suunnitelmistasi!

On myös hyvä idea kertoa tilanteesta eläinlääkärillesi. Lisäksi voit varmistaa häneltä mitä tehdä, jos eläinlääkärin palveluita tarvitaan poissa ollessasi.

5) Luki kaikki ulko-ovet ja ikkunat

Sulje ja lukitse kaikki ikkunat ja ulko-ovet, vaikka et tavallisesti tekisi tätä. Tämä antaa sinulle ja lemmikinhoitajallesi mielenrauhan ja pitää talon turvallisena. Varmista myös, että nämä avaimet ovat turvallisessa paikassa, jos hoitajan tarvitsee avata jotain.

Kissa venyttelee olohuoneessa nojatuolia vasten

6) Siisti kotisi

Tarpeetonta sanoa, mutta kotisi ei tarvitse olla tahraton ennen lähtöäsi! Siisti yöpymispaikka on kuitenkin aina miellyttävä kaikille vieraille. Varaa siis hieman aikaa nopealle siivoukselle ennen kuin lähdet.

Siivoa jääkaapista asiat, jotka voivat mennä pahaksi poissaollessasi. Kerro myös hoitajalle, mitä hän voi käyttää, kuten teetä ja kahvia. Tyhjennä lopuksi tiskikone ja roskakorit, jotta ne eivät jää haisemaan, kun olet poissa.

7) Rentoudu ja nauti lomastasi!

Nyt voit rentoutua luottaen siihen, että lemmikkisi on turvassa ja onnellinen omassa kodissaan lemmikinhoitajasi kanssa. Lemmikinhoitajasi lähettää kuvia ja päivityksiä oleskelunsa aikana ja varmistaa, että lemmikistäsi pidetään hyvää huolta.

Tarvitsetko lemmikinhoitajan? Löydä sellainen Pawshakesta jo tänään!

Löydä lemmikinhoitaja