Koiran kotihoito | Mitä ottaa mukaan?

Author picture Inka

Mitä minun tulee ottaa mukaan lemmikin kotihoitoon?

Lemmikinhoitajan luo tuotavien tavaroiden lista on yllättävän pitkä, kun jätät lemmikkisi hänen luokseen hoitoon. Tämä sisältää yhteystiedot, ruoat, lelut, lääkkeet, pedin jne. Siksi onkin hyvä idea olla jättämättä kaikkea valmistautumista viime tippaan!

On tärkeää tietää, että kaikesta on huolehdittu ja että lemmikkisi on tyytyväinen. Tämän vuoksi tee pieni muistilista seuraavista asioista muutama päivä etukäteen ennen hoitojakson alkua.

1) Sairaushistoria ja eläinlääkärin numero

Varmista, että lemmikkisi rokotukset ja mahdolliset lääkitykset ovat ajan tasalla, kun jätät sen lemmikinhoitajan luo. Muista myös antaa hoitajalle haluamasi eläinlääkärin yhteystiedot sekä päivystävän eläinlääkärin numeron.

Todennäköisesti näitä ei tarvita, mutta aina on pieni mahdollisuus, että lemmikkisi voi sairastua tai loukkaantua. Tällaisessa tapauksessa on tärkeää, että lemmikinhoitaja on valmistautunut ja pystyy toimimaan nopeasti, kun hänellä on kaikki tarvittavat yhteystiedot käsillä.

2) Ruoka 

Jätä lemmikinhoitajalle aina tarpeeksi lemmikkisi omaa ruokaa koko hoitojakson ajaksi. Muista jättää hieman ylimääräistä erilliseen astiaan tai pussiin, sillä lemmikit voivat syödä enemmän ruokaa ahdistuneena. Lisäksi ylimääräisestä ruuasta voi olla hyötyä, mikäli hoitojakso hieman venähtää.

Ruokavalion muutos ei ole ongelma joillekin lemmikeille, kun taas toiset voivat sairastua tai vain kieltäytyä syömästä mitään tuntematonta. Muista siis antaa hoitajalle myös lemmikkisi suosikkipuruluita, -herkkuja ja -nameja!

3) Lääkkeet

Jätä kaikki lemmikkisi lääkkeet, mikäli lääkitys on käytössä, lemmikinhoitajalle sekä yksityiskohtaiset ohjeet siitä, milloin ja miten niitä tulee antaa sekä kuinka paljon annostus on.

4) Lelut

Varmista, että lemmikilläsi on jotain millä leikkiä, mieluiten sen tuttuja leluja kotoa. Tämä auttaa lemmikkiäsi tuntemaan olonsa kotoisammaksi, jos sillä on suosikkilelunsa mukana lemmikinhoitajan luona.

5) Peti ja viltit

Ota mukaan lemmikkisi suosikkipeti ja -viltit, jotta se viihtyisi paremmin ja voisi tuntea olonsa kuin kotonaan. Vieraan luona yöpyminen voi olla iso juttu ensimmäisellä kerralla, ja siihen saattaa mennä vähän aikaa totuttautua. Jos lemmikkiäsi ahdistaa, jätä sen mukana pari omaa vaatettasi: tuttu haju rauhoittaa sitä ja muistuttaa kodista.

6) Muut tarvikkeet

Muilla tarvikkeilla tarkoitamme kaulapantaa, hihnaa, kakkapusseja, harjaa ja muita tarvikkeita, joita käytät säännöllisesti. Älä vain oleta, että lemmikinhoitajalla itsellään on kaikki tarpeellinen! Tee muistilista pakattavista asioista ja tarkista se uudelleen ennen lähtöä.

7) Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä: omat yhteystietosi

Kun olet tehnyt varauksen, anna puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi lemmikinhoitajalle varmuuden vuoksi. Voit myös helposti pitää yhteyttä lemmikinhoitajaan Pawshake-sovelluksen kautta. Kerro hänelle myös, kuinka sinut tavoittaa hotellissasi tai missä tahansa oletkin, jotta lemmikinhoitaja voi aina ottaa sinuun yhteyttä hätätilanteen sattuessa. Viimeiseksi, sovi ylimääräinen hätäyhteyshenkilö (kuten perheenjäsen tai ystävä), joka voi auttaa siinä tapauksessa, että sinuun ei saakaan yhteyttä.