Kissan kuljettaminen

Author picture Inka  - päivitetty: 03/01/2024

Mikä on paras tapa matkustaa kissan kanssa autolla?

Matkustaaksesi turvallisesti kissan kanssa autossa, käytä turvallista kuljetuslaatikkoa ja varmista rauhallinen ja mukava ympäristö. Kissasi opettaminen autolla matkustamiseen on ensimmäinen askel kohti onnellista lemmikkiä. Lisäksi on tärkeää suunnitella säännölliset tauot etukäteen matkan katkaisemiseksi. Lopuksi muista pakata kaikki matkaa varten välttämättömät tavarat, jotta kissasi voi tuntea olonsa mukavaksi.

Kissa makaa kuljetuslaukussa

 

Tämän vuoksi onkin tärkeää valmistautua matkaan ajoissa, jotta varmistat kissasi turvallisuuden ja hyvinvoinnin koko matkan ajaksi. Sanomattakin on selvää, että kissan kanssa matkustaminen voi olla jännittävää. Näiden 20 asiantuntijavinkin avulla voit nauttia sujuvasta matkasta ilman ylimääräistä stressiä.

Miksi matkustaa kissan kanssa autolla?

Kissan kuljettaminen autossa voi olla tarpeen useista eri syistä. Näitä voivat olla esimerkiksi eläinlääkärikäynnit, muutto uuteen kotiin tai lomamatkat.

Olipa kyseessä sitten nopea eläinlääkärikäynti tai muutto pitkän matkan päähän, on tärkeää pitää kissasi turvassa ja rauhallisena. Tässä onkin 20 kätevää vinkkiä stressittömään automatkaan kissan kanssa.

Automatkustaminen kissan kanssa: 20 vinkkiä

1) Investoi laadukkaaseen kuljetuslaatikkoon tai kantolaukkuun

Valitse tukeva, hyvin tuulettuva kuljetuslaatikko, jossa kissaystäväsi voi olla mukavasti. Varmista myös, että laatikko on turvallinen ja ettei kissasi pääse sieltä karkuun!

2) Tutustuta kissasi kuljetuslaatikkoon

Ennen kuin lähdet matkalle, totuta kissasi kantolaukkuun jättämällä se auki lattialle ja laita sen sisälle mukava peitto. Jätä kantolaukkuun myös kissasi lempiherkkuja, joita kissasi voi haistella.

Mustavalkoinen kissa kuljetuslaatikossa

 

3) Totuttele lyhyillä matkoilla

Aloita lyhyillä matkoilla eläinlääkäriin tai korttelin ympäri. Tämä voi auttaa kissaasi tottumaan koppaan.

4) Vältä ruokkimasta kissaasi liikaa

Ennen kuin matkustat kissan kanssa autossa, anna sille kevyt ateria muutama tunti ennen matkaa. Muuten kissallesi voi tulla matkapahoinvointia ja se voi oksentaa.

5) Ota mukaan välttämättömät asiat

Pakkaa mukaan kissasi välttämättömät tavarat, kuten ruokaa, vettä, kissanhiekkaa ja suosikkileluja. Tutut tuoksut ja esineet voivat lohduttaa kissaasi.

6) Suojaa kantokoppa

Aseta koppa tukevasti autoon varmistaen, ettei se kaadu tai liuu ajon aikana. Kantolaukun peittäminen peitolla voi auttaa vähentämään kissasi stressiä ja luomaan sille kodikkaan ja turvallisen tilan.

7) Käytä turvavyötä

Kiinnitä koppa turvavyöllä estääksesi sitä liikkumasta ja pitääksesi kissasi turvassa.

Kissanomistaja ajaa autoa

 

8) Pysy rauhallisena ja hiljaa

Säilytä matkan aikana rauhallinen ympäristö. Pehmeä musiikki tai rauhoittava ääni voivat auttaa lievittämään kissan ahdistusta.

9) Valmistaudu hätätilanteita varten

Pidä lemmikin ensiapulaukku autossasi, mukaan lukien välttämättömät tarvikkeet, kuten sideharsoa, antiseptis pyyhkeitä ja sakset.

10) Suunnittele säännölliset tauot

Jos olet pitkällä matkalla, pysähdy säännöllisesti tauolle antaaksesi kissasi venytellä, käytä hiekkalaatikkoa ja juoda.

11) Pidä auto viileänä

Varmista miellyttävä lämpötila autossa; vältä äärimmäistä kuumuutta tai kylmyyttä, jotka voivat stressata kissaasi.

12) Pidä kissasi rauhallisena

Pidä automatka mahdollisimman rauhallisena. Vältä kovaa musiikkia, äkillisiä liikkeitä ja toistuvia pysähdyksiä.

13) Pysy kärsivällisenä

Kissasi voi naukua tai vinkua matkan aikana. Ole kärsivällinen, äläkä avaa kopan kantta ajon aikana.

Musta kissa istuu raapimispuun päällä ja katsoo ikkunasta ulos

 

14) Saapuminen kohteeseen

Kun saavut määränpäähäsi, anna kissallesi aikaa tottua uuteen ympäristöön.

15) Varmista turvallisuus

Tarkasta uusi paikka kissallesi mahdollisesti vaarallisten asioiden varalta. Varmista, että kissasi on turvassa.

Kissanomistaja tarjoaa kissalleen herkkua

 

16) Anna kissallesi ruokaa ja vettä

Tarjoa kissallesi ruokaa ja vettä matkan jälkeen. Kissasi rutiinien pitäminen tuttuina ja rentoina helpottaa sen tottumista uuteen paikkaan.

17) Tutustuminen vähitellen

Kun saavut määränpäähäsi, anna kissasi tutkia uutta tilaa vähitellen. Anna kissallesi runsaasti tilaa ja aikaa tehdä tämä, mutta varmista, että uusi paikka on turvallinen ja ettei kissasi pääse karkuun.

Woman cuddling cat

 

18) Lohduta ja rauhoita

Vietä aikaa kissasi kanssa tarjoten sille tukea, jotta sen on helpompi asettua uuteen ympäristöönsä.

19) Päivitä yhteystiedot

Jos olet muuttanut uudelle alueelle, päivitä kissasi mikrosirurekisteröintiin ja tunnistetietoihin uudet osoitteesi ja yhteystietosi.

20) Ota tarpeen mukaan yhteyttä eläinlääkäriin

Jos kissasi kokee vakavaa stressiä tai terveysongelmia matkan aikana, ota yhteyttä eläinlääkäriin mahdollisimman pian.

Kissan kuljettamisen ei tarvitse olla tuskallinen kokemus! Suunnittelu ja kärsivällisyys takaavat stressittömän ja turvallisen matkan.

Aseta kissasi mukavuus etusijalle palkkaamalla Pawshake-kissanhoitaja, kun saavut määränpäähäsi. Hän auttaa kissaasi tottumaan uuteen kotiinsa ja on valmis pitämään hauskaa ja tutkimaan uusia paikkoja. Lisäksi kissanhoitaja voi pitää kissaasi silmällä, kun hoidat asioita tai teet muuttoa uuteen kotiin.

 

Tarvitsetko kissanhoitajaa?