Kuinka olla loistava talovahti

Author picture Inka

Mitkä ovat talovahtina olemisen edut?

Talovahtipalvelu on loistava vaihtoehto lemmikeille, lemmikkien vanhemmille ja lemmikinhoitajille. Palvelun tarkoitus on, että lemmikit voivat pysyä hoitojakson ajan omassa kodissaan ilman stressiä tai häiriöitä. Lisäksi lemmikinhoitajat voivat säästää rahaa majoituksessa samalla kun viettävät aikaa söpöjen eläinten kanssa.

House sitting job - in bed with pet

Mutta muista, että talovahtina toimiminen on myös työtä! Loistavana talonvahtina toimiminen vaatii muutakin kuin vain lemmikinomistajan kotona olemista ja kasvien kastelua. Täältä voit lukea muutamia vinkkejä siihen, miten tehdä hyvää työtä talovahtina, ja rakentaa bisnestäsi Pawshakella.

Kuinka tehdä loistavaa työtä talovahtina

Lemmikkien hoitaminen

Tärkein osa talovahdin työtä on lemmikkien hoitaminen. Muista siis noudattaa tarkasti omistajan ohjeita koskien lemmikin ruokintaa, liikkumista ja leikittämistä. Mikäli lemmikki tarvitsee lääkitystä tai muuta erityishoitoa, tutustu toimenpiteisiin ennen lemmikinomistajan lähtöä. Kohtele lemmikkejä ystävällisesti ja kunnioittavasti ja pidä ne aina turvassa.

House sitter with dog

Kommunikaatio talovahtina

Kommunikoi selkeästi omistajan kanssa koko varauksen ajan. Ennen kuin aloitat talovahtina, varmista että ymmärrät omistajan odotukset. Keskustele kaikesta hoidon pituudesta suoritettaviin tehtäviin. Lisäksi muista pyytää hätäyhteyshenkilön yhteystiedot, johon voit ottaa yhteyttä, mikäli lemmikinomistaja ei ole tavoitettavissa.

Woman with laptop on couch

Vaikka kaikki sujuisikin hyvin, on aina hyvä pitää omistaja ajan tasalla lemmikin kuulumisista. Lähetä hänelle päivittäin viestejä lemmikin voinnista (sekä söpöjä kuvia!), ja jos ilmenee mitään ongelmia tai muita huolenaiheita. Tämä auttaa omistajaa tuntemaan olonsa levolliseksi ja luottamaan siihen, että hänen lemmikkinsä sekä kotinsa on hyvissä käsissä.

Kunnioita toisen omaisuutta

Talovahtina olet vastuussa jonkun toisen omaisuudesta. Tämän takia muista kunnioittaa heidän omaisuuttaan ja pidä kaikki tavarat paikoillaan. Jos tarvitset jotain välineitä tai laitteita, varmista, että omistaja on antanut sinulle luvan tehdä niin. Onnettomuuksia voi tapahtua: jos vahingoitat jotain, ilmoita siitä heti omistajalle ja tarjoudu vaihtamaan tai korjaamaan se.

House sitting job making the bed

Talovahtina oleminen sisältää muutakin kuin vain omistajan kotona asumisen. Sinun onkin varmistettava, että talo on puhdas ja siisti koko ajan, varsinkin kun omistaja palaa takaisin. Tähän kuuluu omien tiskien tiskaaminen, sängyn petaaminen ja lattioiden puhtaana pitäminen. Muista siivota hoidossasi olevien lemmikkien sotkut ja pitää niiden tilat puhtaina. Kun omistaja palaa, hänen tulisi löytää kotinsa samassa kunnossa kuin mihin hän sen jätti, ellei jopa hieman paremmassa.

Luotettavuus talovahtina

Omistaja luottaa sinun hoitoon kotinsa ja lemmikkinsä, joten on tärkeää olla ammattitaitoinen ja luotettava. Saavu ajoissa, noudata omistajan ohjeita ja kerro päivittäisistä liikkeistäsi talovahtina ollessasi. On sanomattakin selvää, mutta ÄLÄ KOSKAAN kutsu ketään ulkopuolista omistajan kotiin, ellei omistaja ole antanut tähän etukäteen lupaa.

On hyvä idea pitää pientä listaa kodin asioista, jotta kun lähdet omistajan kotoa, voit varmistaa, että olet tarkistanut kaiken ennen oven lukitsemista. Pidä aina huolta asunnon avaimista säilyttämällä ne samassa paikassa joka kerta kun lähdet. Lopuksi, jos varauksen aikana ilmenee ongelmia, ilmoita siitä omistajalle mahdollisimman pian ja etsikää ratkaisu yhdessä.

Mahtavan talovahtipalvelun tarjoaminen vaatii vastuullisuutta, luotettavuutta ja kunnioitusta omistajan omaisuutta ja lemmikkejä kohtaan. Seuraamalla näitä vinkkejä jätät positiivisen vaikutelman omistajaan ja saat erinomaisen arvion Pawshake-profiiliisi. Tämä johtaa tietysti siihen, että saat enemmän varauksia ja ylistäviä arvosteluja!

Ja ennen kuin huomaatkaan, sinulla on menestyvä talovahtibisnes Pawshakessa.