Kuinka teen kodistani lemmikkiystävällisen

Author picture Inka

Miten teen asunnostani lemmikille turvallisen?

Asunnosta turvallisen tekeminen lemmikille on prosessi, jossa tarkistetaan kodin turvallisuus ja tehdään muutoksia, jotta lemmikit voivat asua luonasi. Jos omistat lemmikin tai sinulla on lemmikki hoidossa kotonasi, on tärkeää, että teet kodistasi lemmikkiystävällisen. Tämä ei ole tärkeää ainoastaan lemmikin turvallisuuden vuoksi, vaan myös vahinkojen ja onnettomuuksien estämiseksi.

Jos olet lemmikinhoitaja, joka tarjoaa kotonaan päivä- tai kotihoitoa, niin nyt on viimeistään hyvä aika tehdä kotisi turvallisuustarkastus ennen kesän sesonkeja.

Miksi turvallisuus on tärkeää?

Asiakkaasi lemmikkien turvallisuuden kannalta on todella tärkeää, että koti on turvallinen. Vaikka lemmikinhoito on PARAS työ, vaatii se suunnittelua ja valmistautumista, jotta kaikki sujuu hyvin.

Muista, että lemmikki on asiakkaasi arvokas perheenjäsen ja sitä tulee kohdella kuin omaasi. Olet vastuussa sen terveydestä, viihtyvyydestä ja hyvinvoinnista koko hoitojakson ajan.

Kuinka teen kodistani lemmikkiystävällisen

1) Tunne paikalliset säädökset

Jokaisen Pawshake-hoitajan vastuulla on noudattaa paikallisia lakeja ja määräyksiä hoitaessaan lemmikkejä kotonaan. Tämä on osa käyttöehtojamme ja välttämätöntä oman lemmikinhoitobisneksesi ylläpitämisen kannalta. Joten muista selvittää paikalliset säädökset etukäteen.

2) Noudata kaikkia vaiheita aina varaukseen asti

Tämä tarkoittaa - yhteyden pitämistä sivustomme kautta ja tutustumistapaamista kaikkien karvaisten vieraiden kanssa ennen hoitojakson alkua. Lopuksi, varaa aina sivustomme kautta äläkä koskaan hyväksy käteistä. Näin karvainen asiakkaasi on vakuutettu tapaturman tai sairauden varalta. Ja muista: lemmikinhoitajat voivat nyt ehdottaa varausta lemmikinomistajalle, mikä tekee asioista entistä helpompaa kaikille osapuolille!

Kannattaa tehdä pieni lista jokaisen lemmikinomistajan kanssa, jotta mikään ei jää huomaamatta. Tähän kuuluu hätäyhteyshenkilön nimeäminen, rokotus- ja mikrosirutietojen tarkistaminen sekä kaikkien tärkeiden kysymysten esittäminen ennen hoitojakson alkua.

3) Valmista kotisi karvaisia vieraitasi varten

Seuraavat ovat parhaita käytäntöjä lemmikinhoitoon kotonasi. Varmista, että noudatat tätä luetteloa tarkasti:

  • Tarjoa puhdas ja kuiva tila lemmikille nukkumista varten
  • Varmista, että raikasta vettä on aina tarjolla 
  • Mahdolliset lääkkeet ovat aina valmiina annettavaksi tarvittaessa
  • Pääsy paikalliselle eläinlääkärille tarvittaessa (pidä aina päivystävän eläinlääkärin yhteystiedot lähellä)
  • Pidä lemmikin ensiapulaukku saatavilla
  • Turvallinen, tarpeeksi korkea aita, jossa ei ole mahdollisuutta kaivautua pakoon ali, hypätä yli tai murtautua läpi
  • Kaikki mahdolliset tukehtumis- tai myrkytysvaaran aiheuttajat on lukkojen takana ja lemmikin ulottumattomissa

Hauras aita? Rako portin alla? Karvainen vieras, jolla on lahja hypätä korkealle? Älä ota riskiä tarjoamalla koti- tai päivähoitoa kotonasi, jos näin on. Riski ei ole sen arvoinen.

4) Tunne rajasi

Tunne omat rajasi, äläkä ota liikaa yhtäaikaisia varauksia tai lemmikkivieraita. Raja riippuu tietysti lemmikinhoitajasta, mutta on aina parempi olla varovainen. Tarjoa mieluummin loistavaa, yksilöllistä lemmikinhoitopalvelua muutamalle asiakkaalle kerrallaan sen sijaan, että ottaisit liian monta lemmikkiä yhtä aikaa kotiisi. Oman kalenterin pitäminen ajan tasalla on hyvä tapa estää tämä.

5) Mieti valmiiksi suunnitelma hätätilanteiden varalle

Mieti valmiiksi mahdollisia hätätilanteita, joita voi syntyä lemmikkiä hoitaessa. Tämä sisältää kaiken tulipalosta tulvaan ja lemmikin karkaamiseen. Mieti tämän jälkeen valmiiksi toimenpiteet, joika tekisit, jos tällaisia tilanteita sattuisi. Todennäköisintä on, että asiat sujuvat hyvin, mutta on aina parasta valmistautua. Olet oma pomosi, joten ole itsevarma ja tunne varasuunnitelmasi!

6) Pidä yhteyttä

On tärkeää lähettää päivittäin päivityksiä karvaisista vieraistasi asiakkaillesi. Nopea kuva ja päivitys voivat olla kultaakin arvokkaampaa huolestuneille lemmikkivanhemmille! Mutta ole myös tarkkaavainen ja muista kertoa kaikki huolenaiheet tai ongelmat välittömästi. Pawshake-tiimi on myös täällä auttamassa koko päivän ja yön – joten älä pelkää ottaa yhteyttä!