7 syytä miksi koirat tekevät meidät onnellisiksi

Author picture Inka  - päivitetty: 29/08/2023

Voiko koiran omistaminen tehdä sinut terveeksi ja onnelliseksi?

Koiran omistamisesta on monia etuja henkiselle ja fyysiselle terveydelle. Itse asiassa koira voi muuttaa perspektiiviäsi ja auttaa sinua vaikeiden aikojen yli. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla itse lemmikinomistaja hyötyäksesi koiran seurasta. Lemmikinhoitajaksi ryhtyminen on toinen loistava tapa saada päivittäinen annos koiraonnea!

Lue alta 7 syytä, miksi koiran kanssa oleminen tekee sinut onnelliseksi:

1) Et ole koskaan yksin

Koira on todellinen ystävä, joka on aina tukenasi eikä koskaan tuomitse sinua. Lisäksi koira on aina iloinen saadessaan olla lähelläsi.

Nainen nostaa koiraa

Ajattele niitä päiviä, jolloin tunnet olosi hieman masentuneeksi tai yksinäiseksi. Viereesi tulee iloinen, häntää heiluttava pentuystäväsi. Koirasi laskee päänsä syliisi ja katsoo sinua valtavilla, suloisilla silmillään. Ei ole parempaa tapaa kohottaa mielialaa ja nähdä maailma uudesta näkökulmasta.

2) Saat raitista ulkoilmaa kun hoidat koiraa

Koiraa pitää ulkoiluttaa joka päivä. Tämä on kuitenkin kaukana työnteosta! Koiranulkoiluttajat tietävät, että tämä on yksi työn parhaista puolista. Ne onnekkaat, jotka pääsevät nauttimaan tästä toiminnasta päivittäin, ovat yleensä onnellisempia ja terveempiä.

Nainen ja koira piknikillä puistossa

Koiran ulkoiluttaminen on loistava tapa ulkoilla, hengittää raitista ilmaa ja nauttia hetken rauhasta luonnossa. Yhdessä karvaisen ystäväsi kanssa voit tutustua asuinalueesi kauneimpiin osiin.

3) Koiraa hoitamalla opit myös itsestäsi

Eläimet aistivat mitä me ihmiset tunnemme kehonkielemme ja käyttäytymisemme kautta. Ne ovat täysin rehellisiä ja niiden vastauksensa meille on viatonta ja suodattamatonta.

Nainen silittää koiraa puistossa

Eläimet reagoivat myös suoraan negatiivisiin tunteisiisi, kuten stressiin, ahdistukseen tai vihaan. Tämä voi olla hyvä itsetutkiskelun paikka koiran omistajana tai lemmikinhoitajana. Lisäksi itsevarma ja rento asenne voi myös rauhoittaa lemmikkiä. Mieti siis, kuinka ilmaiset itseäsi minkä tahansa lemmikin seurassa ja kuinka voit auttaa sitä tuntemaan olonsa turvalliseksi.

4) Koiranulkoiluttajat tutustuvat uusiin ihmisiin

Ulkoilu söpön koiran kanssa herättää huomiota! Saat taatusti hymyjä ja tervehdyksiä monilta koirafaneilta ollessasi ulkona.

Nainen ulkoiluttaa kolmea koiraa

Sanomattakin on selvää, että jos toimit koiranulkoiluttajana, saatat törmätä myös potentiaalisiin uusiin asiakkaisiin. Voit kertoa heille lemmikkien hoito- ja ulkoilutuspalveluistasi samalla kun koirat leikkivät! On tietysti ymmärrettävää, ettei aina jaksa, tai ehdi jäädä keskustelemaan. Mutta jos haluat tavata uusia ihmisiä, on koiran ulkoiluttaminen ihanan seurallista toimintaa.

5) Koira on hyväksi terveydellesi läpi elämän

Koiran omistaminen tai sen kanssa oleminen lemmikinhoitajana on terveydelle hyväksi. Tiesitkö, että lemmikinomistajat toipuvat nopeammin ja tehokkaammin sairauden jälkeen? Tämä vain osoittaa lemmikkien uskomattomat voimat! Lisäksi lemmikin lähellä oleminen voi vähentää stressiä ja alentaa verenpainetta.

Terrieri miehen sylissä lelu suussaan

Vuorovaikutus lemmikin kanssa auttaa edistämään terveyttä kaikenikäisillä. Kuten jo mainitsimme, lemmikinomistajana tai koiranhoitajana oleminen edistää johdonmukaista päivittäistä liikuntarutiinia, josta voimme kaikki hyötyä. Lisäksi lemmikin omistaminen tarjoaa uskomattomia terveysetuja sekä kumppanuutta vanhuksille. Lopuksi lapset, jotka kasvavat lemmikkien kanssa, sairastavat vähemmän allergioita ja astmaa verrattuna lemmikittömiin lapsiin.

6) Koira tuo iloa lapselle

Tutkimukset ovat osoittaneet, että lemmikin omistaminen on hyväksi lasten fyysiselle ja henkiselle hyvinvoinnille. Tämä on todellakin yksi parhaista lahjoista, jonka voit antaa lapsellesi!

Lapsi silittää koiraa niityllä

Koira voi olla hauska leikkikaveri ja läheisyyden ja seuran lähde. Lisäksi monet lapset uskovat salaisuutensa luotettavalle hauvalleen, koska koira ei koskaan tuomitse ja on aina paikalla kuuntelemassa. Ja lapset, jotka oppivat vastuullisesta lemmikin hoidosta, hyötyvät tästä taidosta koko loppuelämänsä ajan.

7) Koira tuo merkitystä elämään

Minkä tahansa lemmikin hankkiminen on valtava vastuu. Lemmikkillesi olet sen maailman keskus, sillä se on täysin riippuvainen sinusta. Ennen kuin hankit lemmikin, on tärkeää, että mietit sitä huolellisesti. Jos aiot adoptoida uuden koiran, lue ensin kaikki koiran adoptiosta.

Koira naisen sylissä

Jos et ole vielä valmis ottamaan tätä harppausta, lemmikin hoito on loistava tapa hankkia kokemusta koirien parista. Koiranulkoiluttajana tai lemmikinhoitajana olet vastuussa kaikkien hoidossasi olevien lemmikkien fyysisestä ja henkisestä terveydestä. Tämä voi kuulostaa pelottavalta, mutta se on sen arvoista ja itse asiassa erittäin hauskaa! Lisäksi lemmikinhoitajana tai koiranulkoiluttajana annat lemmikinomistajille mielenrauhan, mikä on jo itsessään palkitsevaa.

Tuovatko lemmikit sinulle iloa? Haluatko tarjota viiden tähden lemmikinhoitopalveluasi lemmikkien vanhemmille, jotka tarvitsevat apua? Mikset liittyisi joukkoomme lemmikinhoitajaksi tai koiranulkoiluttajaksi Pawshake-verkkosivustolla?

Klikkaa alla olevaa linkkiä aloittaaksesi hakemuksesi lemmikinhoitajaksi:

Löydä lemmikinhoitaja