Miksi lemmikkini stressaantuu eläinlääkärillä?
Eläinlääkärissä käynti voi olla lemmikille stressaavaa monista eri syistä. Esimerkiksi lemmikkisi saattaa kohdata outoja hajuja tai uusia ääniä muista hermostuneista lemmikeistä. On ymmärrettävää, että tämä saattaa hieman stressata sitä! Onneksi voit tehdä eläinlääkärikäynnistä rennompaa itsellesi ja lemmikkillesi tekemällä fiksuja päätöksiä varhaisessa vaiheessa. Mutta on tärkeää aloittaa heti ensimmäisestä eläinlääkärikäynnistä.
Kuinka pitää lemmikki rauhallisena ensimmäisellä eläinlääkärikäynnillä
Avain lemmikkisi stressin vähentämiseen eläinlääkärissä on aloittaa varhaisessa vaiheessa. Täältä voit lukea muutamia vinkkejä lemmikkisi ensimmäiseen eläinlääkärikäyntiin valmistautumiseen, mikä voi tehdä kaikista myöhemmistäkin reissuista rauhallisempia!
1) Ensimmäinen eläinlääkärikäynti - oikean eläinlääkärin valitseminen
Varaa aikaa lemmikkisi eläinlääkärin valitsemiseen. Pidätkö enemmän suuresta eläinlääkäriasemasta? Vai haluaisitko nähdä aina saman eläinlääkärin pienemmällä paikallisella vastaanotolla? Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa. Lisäksi jotkut eläinlääkärit ovat erikoistuneet pieneläinten hoitoon tai vain kissoihin.
Mitä tahansa päätätkin, tärkeintä on, että sinä ja lemmikkisi tunnette olonne mukavaksi valintasi kanssa. Onkin hyvä idea kokeilla klinikkaa ja katsoa, jääkö palvelusta hyvä fiilis. Lisäksi kannattaa harkita eläinlääkärin valitsemista lähistöltä, jotta sinun ei tarvitse ajaa kovin pitkälle hätätilanteessa.
2) Sosiaalista pentusi eläinlääkärille hyvissä ajoin
Lemmikit käyvät läpi kriittisen sosiaalistamisvaiheen ensimmäisten elinkuukausiensa aikana. Tänä aikana lemmikkisi oppii olemaan vuorovaikutuksessa ympäröivän maailman ja muiden kanssa. Tämän vuoksi kannattaakin luoda sille positiivisia kokemuksia jo varhaisessa vaiheessa. Tämä nimittäin vaikuttaa siihen, miten lemmikkisi näkee maailman koko loppuelämänsä ajan.
Siksi lemmikkisi onkin hyvä viedä eläinlääkäriin, kun se on vielä nuori. Varmista, että se saa positiivisen ensimmäisen kokemuksen, ja paljon herkkuja ja huomiota. On parasta välttää lemmikkisi ylikuormittamista, joten pidä nämä vierailut lyhyinä ja positiivisina. Tärkeää on myös, että kun pysyt itse rentona, todennäköisesti myös lemmikkisi viihtyy.
3) Lemmikkisi ensimmäiset rokotukset
Rokotukset ovat osa lemmikkien elämää nuoresta iästä lähtien. Useimmat koiran- ja kissanpennut ovat jo saaneet ensimmäiset rokotuksensa uuteen kotiin tullessaan, mutta ne on rokotettava uudelleen aikanaan. Eläinlääkärisi pitää sinut ajan tasalla lemmikkisi rokotuksista. On kuitenkin olemassa tapoja, joilla voit valmistaa lemmikkisi myös tähän kokemukseen.
Silitä lemmikkisi tassuja, päätä ja suuta hellästi kotona säännöllisesti. Tämä auttaa valmistamaan lemmikkisi eläinlääkärin hoitoon. Lisäksi nosta koiranpentusi aika ajoin pöydälle. Tämä saattaa kuulostaa oudolta, mutta koiranpentu oppii pian olemaan pelkäämättä korkeita paikkoja eläinlääkärin tarkastuksen aikana. Nämä pienet askeleet varhaisessa vaiheessa valmistavat lemmikkiäsi monien toimenpiteiden varalle läpi sen elämän.
4) Vie pentusi pentukouluun
Monet eläinlääkärit ja koirakoulut järjestävät pentukouluja ja -kursseja uusille koiranomistajille. Näillä tunneilla opetellaan pennun koulutukseen, terveyteen, ensiapuun ja käyttäytymiseen liittyviä taitoja. Lisäksi voit sosiaalistaa koirasi muihin pentuihin samalla kun sinä tutustut muihin omistajiin!
5) Pysy johdonmukaisena
Lopuksi kerro lemmikinhoitajalle lemmikkisi vakituisesta eläinlääkäristä ennen varauksen alkamista. Näin lemmikinhoitaja tietää minne mennä hätätilanteessa ilman, että hänen tarvitsee ottaa sinuun ensin yhteyttä. Lisäksi eläinlääkärillä on jo lemmikkisi tiedot olemassa. Näin eläinlääkärin on paljon helpompi antaa lemmikkillesi tarvitsemansa hoito.
Tarvitsetko Pawshake lemmikinhoitajaa? Löydä sellainen läheltäsi jo tänään!