Ragdoll | Kissarodun esittely

Author picture Inka

Ragdoll: hypoallergeeninen kissarotu valokeilassa

Valkoinen ragdoll makaa ikkunalaudalla

 

Faktoja Ragdollista

  • Rodun nimi: Ragdoll
  • Luokitus: Puolipitkäkarvainen
  • Koko: Suuri
  • Turkki: Puolipitkä, silkkinen, hypoallergeeninen
  • Väri: Erilaisia, kuten sininen, ruskea, suklaa ja lila, sekä erilaisia kuviointeja, kuten colourpoint
  • Luonne: Lempeä, hellä, tottelevainen
  • Perheystävällinen: Kyllä
  • Ystävällinen muita lemmikkejä kohtaan: Kyllä

Taustoja ragdollista

Ragdollilla on lempeä sekä hieman koiramainen luonne, ja tämän vuoksi se onkin tervetullut lisä moniin koteihin ja perheympäristöihin.

Lue alta lisää ragdollien alkuperästä, ainutlaatuisista ominaisuuksista, sekä siitä, miten ne ovat erinomaisia kotikissoja allergia-alttiille perheille.

Ragdollin alkuperä ja historia

Ragdoll-rotu juontaa juurensa 1960-luvulle Riversideen, Kaliforniaan, ja se luotiin risteyttämällä pitkäkarvaisia rotuja, kuten persialaisia, pyhiä birmoja sekä burmalaisia.

Kasvattaja Ann Baker kehitti nämä ainutlaatuiset kissat, jotka ovat saaneet mainetta tottelevaisesta luonteestaan. Niillä on epätavallinen taipumus veltostua, kun niitä pidetään sylissä, ja tästä kumpuaakin nimi "Ragdoll", joka tarkoittaa räsynukkea. Tuloksena on kissa, jolla on turkissaan upeat väripistekuviot ja joka on myös lempeä ja hellä.

Ragdolleista on sittemmin tullut rakastettuja lemmikkejä, jotka valloittavat kissaharrastajia kaikkialla maailmassa kuninkaallisen ulkonäkönsä, rauhallisen käytöksensä sekä hypoallergeenisten ominaisuuksiensa ansiosta.

Mustavalkoinen ragdoll

 

Ragdollin fyysinen ulkomuoto

Ragdoll-kissan silkkinen puolipitkäkarvainen turkki on määrittävä piirre, jonka takuulla huomaat. Turkin rakenne (joka muistuttaa kanin turkkia) ei ainoastaan lisää niiden visuaalista vetovoimaa, vaan myös kutsuu silittämään. Lisäksi turkin värikuviot vaikuttavat merkittävästi niiden kuninkaalliseen ulkonäköönsä.

Ragdollin turkin "pisteväri" kuvionti (jossa tummemmat sävyt keskittyvät kehon ulokkeisiin) luo vahvan kontrastin vaaleampaa vartaloväriä vastaan. Ja kuten edellä on mainittu, niitä on myös useita eri värivaihtoehtoja, suklaasta lilaan ja siniseen.

Ragdollin ulkonäön kruununjalokivi on epäilemättä sen siniset silmät. Nämä silmät, joita usein kuvataan safiireiksi tai akvamariineiksi, säteilevät rauhallisuutta ja älykkyyttä.

Ragdoll-kissoilla on hypoallergeeninen turkki, mikä tekee niistä suositeltavan valinnan allergikoille. Karvan vähäinen irtoaminen lieventää allergisia reaktioita, jolloin henkilöistä, jotka eivät muuten voisi nauttia kissojen seurasta, tulee "kissaihmisiä". Tämä hypoallergeeninen ominaisuus on jälleen yksi osoitus rodun harkitusta jalostuksesta ja erilaisten elämäntapojen huomioon ottamisesta.

Ragdollit tunnetaan myös suuresta koostaan ja tukevasta rakenteestaan. Niiden lihaksikas vartalonsa yhdistettynä pehmeään ja muhkeaan turkkiin tekevät niistä komean rodun. Ragdoll-kissojen pelkkä fyysisyys lisää niiden viehätysvoimaa, mikä tekee niistä sekä visuaalisesti että fyysisesti miellyttäviä seuralaisia.

Ragdollin käytös ja temperamentti

Sen lisäksi, että Ragdoll-kissoilla on taipumus veltostua sylissä, on yksi niiden tunnistettavimpia lunteenpiirteitään seurallisuus ja hellyys. Ne muodostavat usein vahvan siteen ihmiskumppaneihinsa ja seuraavat näitä kaikkialla kotona.

Ragdollit viihtyvät ihmisten seurassa, ja ne tunnetaan aktiivisesta osallistumisesta perheen toimintaan. Niiden ystävällinen luonne ulottuu myös muihin lemmikkeihin, mikä tekee niistä erinomaisen lisäyksen useiden lemmikkien kotitalouksiin.

Vaikka ne eivät yleensä ole yhtä äänekkäitä kuin jotkut muut kissarodut, on niillä omat ainutlaatuiset tapansa kommunikoida. Pehmeä kehräys ja lempeät äänet ovat söpöjä ja yleisiä.

Rennosta käytöksestään huolimatta Ragdollilla on myös leikkisä vaisto, joka on helppo houkutella toimintaan. Monipuolinen valikoima erilaisia leluja, kuten höyhenleluja ja palloja, on tärkeää, jotta ne saavat tarvitsemaansa monipuolista stimulaatioita.

Ragdollit ovat erittäin mukautuvia kissoja, joten ne sopivat hyvin erilaisiin elinympäristöihin. Tämä sopeutumiskyky on lisänä niiden maineeseensa loistavina kumppaneina sekä yksilöille että perheille, joilla on erilaisia elämäntapoja.

Valko-ruskea ragdoll kävelee metsässä

 

Ragdollin koulutus

Ragdoll-kissojen kouluttaminen on palkitseva kokemus. Positiiviset vahvistustekniikat toimivat hyvin tälle älykkäälle ja ihmisläheiselle rodulle. Interaktiivisten lelujen ja leikkituntien sisällyttäminen arkeen pitää ne henkisesti vireänä ja lisää lojaaliutta.

Ragdollit ovat yleensä leppoisia, mutta niiden tutustuttaminen hoitorutiineihin, mukaan lukien säännöllinen harjaus ja kynsien leikkaaminen, nuoresta iästä lähtien, auttaa niitä tottumaan prosessiin.

Ragdollin kanssa eläminen

Nämä mukautuvat kissaeläimet viihtyvät sisätiloissa, mikä tekee niistä sopivia kumppaneita niin kerrostaloasukkaille kuin perheillekin. Niiden suuri koko ja rauhallinen käytös tekevät ragdollista erinomaisen seuralaisen lapsille, ja niiden persoonallisuutensa vuoksi ne tulevat usein hyvin toimeen muiden lemmikkien kanssa sekä sisällä että ulkona.

Kuitenkin, kuten kaikkien kissojen kohdalla, asianmukainen valvonta leikin aikana on kuitenkin välttämätöntä, varsinkin ulkotiloissa.

Ragdollin terveys

Ragdollit ovat yleisesti terveitä kissoja, mutta niiden hyvinvoinnin ylläpitoon liittyy muutamia seikkoja.

Hypertrofinen kardiomyopatia (HCM): Ragdollit voivat olla alttiita hypertrofiselle kardiomyopatialle, joka on sydänlihassairaus. Säännölliset eläinlääkäritarkastukset ja sydämelle terveellinen ruokavalio ovat ratkaisevan tärkeitä niiden yleisen terveydentilansa kannalta.

Liikalihavuus: Rauhallisen luonteensa vuoksi ragdollit voivat olla alttiita liikalihavuudelle. Ruokavalion seuraaminen ja leikki- sekä harjoitusmahdollisuuksien tarjoaminen ovat olennaisia terveellisen painon ylläpitämisessä.

Valkoinen ragdoll makaa tuolilla

 

Ragdollin (turkin)hoito

Ragdoll-kissojen hoitoon kuuluu säännöllinen harjaus, joka estää takkuuntumisen ja säilyttää niiden ylellisen turkin. Lisäksi säännölliset korvatarkastukset, hampaiden harjaus ja kynsien leikkaus edistävät niiden yleistä hyvinvointia.

Niiden pehmeä, allergiaystävällinen turkki tarvitsee säännöllistä hoitoa pysyäkseen sileänä ja välttääkseen sotkeutumisen, mutta tulos on vaivan arvoinen. Huomaat jopa, että karvan irtoaminen ja takut on vähäisempää kuin odottaisit kissalta, jolla on näin silmiinpistävän pitkä turkki.

Ragdoll-kissat kuninkaallisen ulkonäkönsä, hellän käytöksensä ja hypoallergeenisten ominaisuuksiensa ansiosta tuovat iloa ja eleganssia jokaiseen kotiin. Niiden tarpeidensa ymmärtäminen, sekä rakkauden ja huolenpidon tarjoaminen takaavat palkitsevan kumppanuuden näiden kiehtovien kissojen kanssa.

Etsitkö luotettavaa ja ystävällistä hoitajaa Ragdoll-kissallesi? Pawshakella on verkosto kokeneita kissanhoitajia, jotka ovat valmiita tarjoamaan kissaystäväsi ansaitsemaa hoitoa ja huomiota. Etsi Pawshake-kissanhoitaja tänään.

 

Löydä kissanhoitaja