5 luovaa ja lompakkoystävällistä tee-se-itse koiran lelua

Author picture Inka  - päivitetty: 03/01/2024

Kuinka tehdä omat tee-se-itse koiran lelut

Oletko koskaan hämmästynyt siitä, kun koirasi rakastaa leikkiä muovikassilla tai vanhoilla sukilla? Huolimatta siitä, että olet juuri investoinut uusiin ja hienoihin koiranleluihin?

Jos tämä kuulostaa aivan liian tutulta, meillä on sinulle hauska ratkaisu: kokeile tee-se-itse koiran leluja! Itsetehdyt koiran lelut ovat loistava tapa säästää rahaa. Tämä on myös hauska yhdistävä kokemus nelijalkaisen ystäväsi kanssa. Opastamme sinut kotitekoisten lelujen valmistamiseen vaihe vaiheelta - luota meihin; se on hauskaa!

1. Vesipullo sukassa: rapiseva purulelu

Koira leikkii purulelulla ulkona

 

Aloitetaan lelulla, joka on sekä super yksinkertainen että uskomattoman tehokas. Tähän tarvitset tyhjän muovisen vesipullon sekä vanhan sukan. Ota vesipullo, ja laita se sukan sisään. Kun pullo on sukassa, sido sukan avoin pää solmuun, jotta se pysyy kiinni.

Idea tässä lelussa piilee sen äänessä – pullon rypistyvä, rapiseva ääni tekee siitä stimuloivan purulelun. Koirasi pysyy innostuneena tuntikausia. Lisäksi tulet hämmästymään siitä, kuinka näinkin yksinkertainen luomus voi tuoda niin paljon iloa.

2. Muoviputki nameilla: maukas älypeli

Muoviputkista tehtyjä koiran leluja

 

Seuraavaksi haastamme koirasi älykkyyttä ja samalla kutkutamme sen makuhermoja. Etsi vanha muoviputki, joka on ehkä jäänyt yli aiemmasta remontista. Sinun tarvitsee vain porata putkeen muutamia reikiä. Muista kuitenkin olla tarkkana tässä, ettei putkeen jää teräviä tai vaarallisia reunoja.

Kun putki on koiralle turvallinen, täytä se koirasi suosikkiherkuilla. Seuraavaksi voitkin vain nauttia tästä viihteestä, kun koirasi yrittää keksiä kuinka löytää piilotetut namit. Se on älypeli ja välipala samassa paketissa!

3. Köydenveto: klassinen leikki

Koira ja omistaja leikkivät köydenvetoa

 

Kuka voisikaan vastustaa vanhan kunnon köydenvetopelin ajatonta viehätystä? Pienellä kotitekoisella tvistillä tästä klassisesta pelistä saa entistä nautinnollisemman. Etsi kaapistasi vanha fleecepeitto, köysi tai farkut.

Leikkaa materiaali paksuiksi nauhoiksi ja letitä ne sitten tiukasti yhteen. Viimeistele lelu tiukalla solmulla. Olet nyt valmis eeppisiin köydenvetotaisteluihin karvaisen ystäväsi kanssa!

Mutta odota, ei tässä vielä kaikki – lisää leluun pieni pallo, joka on kääritty ja kiinnitetty letityksen päälle, jotta koirasi saa lisää pureskeltavaa. Valmistaudu intensiiviseen leikkiin, joka vahvistaa niin koiran ja omistajan välistä suhdetta kuin lihaksia!

4. Herkkujen annostelija: aivojumppa

Koira ja omistaja leikkivät lelulla puistossa

 

Valmistaudu hämmästymään koirasi ongelmanratkaisutaidoista tällä nerokkaalla kotitekoisella herkkujen annostelijalla. Vaikka tämän kasaaminen vaatiikin hieman enemmän vaivaa, ovat tulokset kuitenkin hauskoja ja hyödyllisiä.

Tarvitset yhden tai kaksi tyhjää pulloa sekä narua, esimerkiksi pyykkinarun. Poraa pulloihin kaksi reikää molemmin puolin pulloa samalle korkeudelle, ja pujota naru rei'istä. Laita pulloihin koirasi lempiherkkuja. Seuraavaksi etsi pihaltasi sopiva paikka tämän lelun kasaamiseen käyttämällä kahden puun väliin sidottua pyykkinarua.

Varmista, että olet kiinnittänyt narun molemmat päät samalle korkeudelle, jotta pullot voivat pyöriä vapaasti. Aluksi koirasi saattaa tutkia lelua varovasti ja vähän vain tökkiä pulloa nenällään. Pian se kuitenkin jo pyörittää pulloja vinhaa vauhtia vapauttaakseen herkulliset namit. Tällä lelulla on kaksi tarkoitusta: se haastaa koiraasi henkisesti ja samalla hidastaa nopeita syöjiä.

5. Pinjata: koiran fiestat

Koira leikkii paperilla pihalla

 

Jos haluat leikkisän käänteen rakastettuun ihmisperinteeseen, harkitse pinjatan rakentamista karvaiselle ystävällesi. Ota paperipussi ja laita se täyteen koirasi suosikkiherkkuja sekä rypistettyä paperia.

Ja tässä tulee se hauska osuus: ripusta pinjata kepistä tai tukevasta oksasta köyden avulla. Varmista, että olet sijoittanut pinjatan niin, että koirasi juuri ja juuri ylettää siihen. Seuraavaksi pääset katsomaan tätä spektaakkelia, kun koira hyppii, haukkuu ja venyttää itseään päästäkseen käsiksi pinjatan sisällä oleviin piilotettuihin nameihin.

Tämä on loistava harjoitus, jossa henkinen stimulaatio yhdistyy fyysiseen toimintaan. Lisäksi se on helppo tapa liikuttaa useampaa kuin yhtä koiraa kerralla.

Oletko huolissasi siitä, että koirasi kyllästyy yksin päiväsaikaan? Suosittelemme, että kokeilet näitä tee-se-itse koiran leluja ja muistat aina välillä vaihtaa niitä, jotta koirasi ei ehdi kyllästyä mihinkään!

Mikäli sinulla ei ole aikaa tehdä itse koiran leluja, suuntaa Pawshakeen varaamaan koiranhoitaja. Pawshaken koiranhoitajat voivat leikkiä koirasi kanssa ja viihdyttää sitä päivän aikana, kun olet itse töissä tai lomalla. Klikkaa alla olevaa linkkiä löytääksesi täydellinen koiranhoitaja läheltäsi!

 

Ryhdy lemmikinhoitajaksi