10 kysymystä lemmikinomistajalle

Author picture Inka  - päivitetty: 05/10/2023

Mitä lemmikinomistajalta tulisi kysyä ennen lemmikinhoitoa tämän kotona?

Kun olet lemmikinhoitaja ja tapaat uuden asiakkaan, sinun on tiedettävä muutamia asioita. Oikeiden kysymysten esittäminen varmistaa sujuvan lemmikinhoitokokemuksen niin lemmikinomistajalle, lemmikille kuin sinulle! Lisäksi se vakuuttaa lemmikinomistajan siitä, että hän on löytänyt oikean hoitajan.

Alla on 10 kysymystä, jotka sinun tulisi kysyä tutustumistapaamisen aikana ennen kuin jäät yksin uuden lemmikin kanssa. Nämä ovat erityisen tärkeitä kysymyksiä kun hoidat lemmikkiä sen omistajan luona. Tämä sisältää talovahtien, koiranulkoiluttajien sekä kotikäyntejä tekevien lemmikinhoitajien palvelut.

Koira antaa tassua naiselle

1) Kuinka paljon ja kuinka usein lemmikki syö ja käy tarpeillaan?

Nämä ovat luultavasti tärkeimmät kysymykset, joita lemmikinhoitaja voi kysyä! Ensin sinun on tiedettävä lemmikin päivittäiset perusrutiinit. Ota selvää, milloin lemmikkiä ruokitaan, mitä ruokaa se syö ja kuinka paljon.

Valkoinen terrieri syö koiranruokaa

Ruokinnan jälkeen sinun olisi hyvä tietää lemmikin ulkoilutottumuksista. Varmista, että tiedät missä ja milloin lemmikki tekee tarpeensa. Kysy myös, mitä lemmikinomistaja haluaa sinun tekevän jätöksille.

2) Miten käsitellä hyvää ja huonoa käuttäytymistä?

Kaikki hyvin käyttäytyvät lemmikit ansaitsevat herkkuja! Lemmikinhoitajana tämä on loistava tapa rakentaa suhdetta kaikkiin hoidossasi oleviin lemmikkeihin. Ota selvää, mitä käskyjä lemmikki osaa noudattaa ja kuinka palkita ne.

Mies antaa koiralle herkun

Lisäksi sinun on myös valmistauduttava siihen, että lemmikki käyttäytyy huonosti. Mitä omistaja yleensä tekee? Mitä hänen mielestään sinun tulisi tehdä lemmikinhoitajana? On tärkeää pysyä johdonmukaisena lemmikin kanssa, kun sen omistajat ovat poissa. Esimerkiksi ehkä omistaja yrittää kouluttaa karvaista ystäväänsä olemaan hyppimästä ihmisten päälle. Tällöin sinun on kunnioitettava tätä, eikä palkittava koiraa siitä, että se hyppii päällesi.

3) Miten koira käyttäytyy lenkillä?

Koirat käyttäytyvät toisinaan eri tavalla eri koiranulkoiluttajan kanssa. Ja joskus ainoa tapa, jolla voit todella tietää tämän, on kokemuksen kautta! Näin ollen voi olla hyvä idea järjestää testivaraus ennen varsinaista varausta.

Kultaisennoutajan pentu lemmikinhoitajan kanssa

Kysy lemmikinomistajalta koiran tavanomaista kävelykäyttäytymistä. Kuinka se suhtautuu koviin ääniin, muihin koiriin ja ihmisiin? Pitääkö näitä asioita välttää kävelyllä? Käveleekö koira nätisti? Voitko luottaa siihen, että se tulee luoksesi kun se on vapaana? Suosittelemme aina pitämään koirat hihnassa varmuuden vuoksi. Ja älä unohda kakkapusseja.

4) Mitkä ovat lemmikin lempilelut ja -leikit?

Leikkiminen on nopein tapa saada lemmikki onnelliseksi! Se on myös hauskin puoli lemmikinhoitajana olemisessa. Kaikilla lemmikeillä on omat suosikkileikkinsä ja tapansa kertoa, mitä ne haluavat tehdä.

Pieni koira leikkii lemmikinhoitajan kanssa

Leikkiikö koira kovaa vai hyppiikö se innostuessaan? Vai onko se hieman ujo ja etäinen? Joka tapauksessa on tärkeää tietää tämä lemmikinhoitajana. Edes kokenein hoitaja ei voi ennustaa jokaisen lemmikin mieltymyksiä!

5) Mihin eläinlääkäriin sinun tulisi olla yhteydessä onnettomuuden tai sairauden sattuessa?

Nämä tiedot tulisi olla helposti jokaisen lemmikinhoitajan saatavilla. Esimerkiksi missä on omistajan paikallinen tai ensisijainen eläinlääkäri? Suosittelemme, että eläinlääkärin numero on käden ulottuvilla, esimerkiksi tallennettuna puhelimeen tai lapulla jääkaapin ovessa.

Shiba inu makaa lattialla miehen kanssa

Jos omistaja on poissa pitkään, keskustele siitä, kuinka hän haluaa sinun toimivan hätätilanteessa. Tämä on tärkeää myös siinä tilanteessa, jos omistaja ei ole tavoitettavissa hänen poissa ollessaan. Tätä ei ole mukava ajatella, mutta se voi joskus olla todellisuutta lemmikinhoitajalle. Tämän vuoksi on aina tärkeää valmistautua, jotta voit rentoutua tietäen tarkalleen mitä tehdä hätätilanteen sattuessa.

6) Mitä tehdä jos lemmikki karkaa?

Voi ei! Joku on jättänyt portin auki ja koira tai kissa on juossut kadulle. Tämä on joskus todellisuutta lemmikinhoidossa, ja sinun on oltava valmis toimimaan. Tässä on tarkempi postaus siitä mitä tehdä, jos lemmikki karkaa.

Koira aidan takana

Tuleeko lemmikki luoksesi kutsuttaessa? Onko sillä jokin tietty paikka, johon se haluaa mennä ulkona ollessaan, kuten puisto? Yrittääkö lemmikki livahtaa ulos millään tavalla? Nämä asiat on hyvä tietää etukäteen, jotta pysyt helpommin kartalla.

7) Mitä lemmikki pelkää?

Kovat äänet voivat olla pelottavia monille eläimille. Esimerkiksi myrskyt, ilotulitukset ja lähellä olevat rakennustyöt.

Lemmikinhoitaja rapsuttaa shiba inua

Voitko tehdä jotain näiden tilanteiden estämiseksi? Voitko tehdä jotain lohduttaaksesi lemmikkiä? Jotkut koirat pitävät siitä, että ne kääritään peittoon myrskyn ajaksi tai jätetään rauhoittumaan hiljaiseen huoneeseen. Kissat piiloutuvat joskus sängyn tai sohvan alle. Kysy lemmikinomistajalta hänen koiransa tai kissansa käyttäytymisestä pelottavassa tilanteessa ja onko jotain mitä voit tehdä auttaaksesi.

8) Mitä tehdä sotkun sattuessa?

On elämän tosiasia, että lemmikit voivat olla sotkuisia. Ja tietysti lemmikkien kanssa sattuu vahinkoja! Pissaa matolla, mutaiset tassut: kaiken tämän käsitteleminen on osa lemmikinhoitajana olemista!

Siivoustarvikkeita

Tämän vuoksi, kysy etukäteen missä siivoustuotteet ja -välineet säilytetään omistajan kotona, erityisesti paperipyyhkeet ja pesuaineet. Omistajalla saattaa olla joitain tiettyjä puhdistusaineita, joita hän käyttää vain lemmikin sotkuihin. Selvitä tämä hänen kanssaan etukäteen.

9) Onko asunnossa jotain mistä sinun tulisi olla tietoinen?

Tämä voi sisältää asioita, kuten löysät portit, jäykät oven saranat tai turvakamerat asunnossa tai pihalla. Muista kysyä erityisesti hälytysjärjestelmistä, jotka on kytkettävä pois päältä taloon tullessasi!

Silkkiterrieri katsoo maassa kun kaksi ihmistä keskustelevat

Monet lemmikinomistajat voivat myös antaa sinun nauttia teetä tai välipalaa, kun olet heidän kotonaan. Muista kuitenkin varmistaa etukäteen, mitä omistaja antaa sinun käyttää.

10) Mitä sinun tulee tehdä jos sinun tarvitsee poistua talosta?

Joskus voi tapahtua omia hätätilanteita. Tai ehkä sinun täytyy vain käydä kaupassa nopeasti. Tämän vuoksi, kysy etukäteen voiko lemmikin jättää yksin lyhyeksi ajaksi. Jos voi, niin mihin? Keneen sinun tulisi olla yhteydessä, jos sinun on poistuttava pidemmäksi aikaa? Ystävät, perheenjäsenet, naapurit tai muut paikalliset lemmikinhoitajat voivat auttaa, jos lemmikillä on eroahdistusta. Kysy omistajalta, jotta tiedät kenelle ilmoittaa, jos he ovat itse tavoittamattomissa.

Beagle makaa sohvalla

Tietenkin tilanteet voivat olla erilaisia jokaisen lemmikinomistajan, talon ja lemmikin kohdalla. Valmistaudu siis jokaiseen varaukseen kirjoittamalla etukäteen lista tärkeistä asioista liittyen kyseisen lemmikin hoitoon. Näin voit olla paremmin perillä kaikesta ennen varauksen alkamista.

Rakastatko kaikkea lemmikinhoitoon liittyvää ja haluat tarjota palveluitasi lemmikinhoitajana? Haaveiletko paikallisten lemmikinomistajien auttamisesta? Tarvitsemme kaltaisiasi lemmikkihoitajia! Lisäksi voit asettaa omat hintasi ja ansaita rahaa tekemällä sitä, mistä pidät eniten.

Klikkaa alta ja rekisteröidy verkkosivuillamme Pawshake lemmikinhoitajaksi tänään!

Löydä lemmikinhoitaja