Kuinka putsata lemmikkien tahrat matosta

Author picture Inka

Saako lemmikkien jättämät tahrat puhdistettua matosta?

Kyllä, lemmikkien jättämät tahrat ja hajut voidaan poistaa matoista ilman pesulaan viemistä. Itse asiassa useimmat tahrat on helppo poistaa halvoilla aineksilla, jotka löytyy keittiön kaapista.

Toimi nopeasti äläkä anna tahran kuivua

Lemmikkien tahrat, kuten pissa, kakka tai mutaiset tassunjäljet, on paljon helpompi poistaa, jos et anna niiden jäädä kuivumaan. Vie lemmikkisi turvalliseen paikkaan, jossa se ei jää jalkoihin, ja ala hommiin.

Lemmikkiystävälliset puhdistusaineet

On tärkeää valita siivoustuotteet, jotka ovat turvallisia lemmikeille, mutta myös tehokkaita. Onneksi yleensä yksinkertaisimmat ainekset toimivat parhaiten. Tarvitset näitä:

  • Kylmä vesi
  • Etikka
  • Ruokasooda
  • Pyyhkeitä tai paperipyyhkeitä
  • Suihkepullot
  • Käsineet

Jos olet yhtään huolissasi siitä, että lattiaasi tai mattoosi menee jotakin näistä ainesosista, käytä mieluummin ammattilaisen apua.

Kuinka putsata lemmikkien tahrat matosta

1. Käytä aina käsineitä puhdistaessasi lemmikin tahroja. Poista kaikki kiinteä ja pyyhi suurin osa sotkusta pois kostealla pyyhkeellä ja kylmällä vedellä.

2. Taputtele tahraa puhtaalla vedellä ja pyyhkeellä. Älä hankaa tai liota, muuten saatat vaurioittaa maton kuituja. Ajatuksena on, että ikään kuin nostat tahran asteittain pois matosta imemällä sen pyyhkeeseen.

3. Kun pahin tahra on saatu pois ja vesi alkaa näyttää kirkkaalta, aloita kuivaamaan tahraa kuivalla pyyhkeellä tai paperipyyhkeellä. Paina kuiva pyyhe tahraan, jotta ylimääräinen neste imeytyy siihen.

4. Suihkuta tahraan hieman laimennettua etikkaa (sekoitus, jossa on puolet etikkaa ja puolet vettä, toimii hyvin) ja vettä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää pienen tilkan laimennettua etikkaa suoraan pullosta (mutta älä käytä liikaa!).

5. Peitä kostea alue ruokasoodalla. Ruokasooda auttaa nostamaan ja imemään viimeiset, mikroskooppiset tahran hiukkaset. Tämä estää ikävien hajujen tarttumisen.

6. Hiero ruokasoodaa varovasti mattoon sormillasi. Anna kuivua kokonaan. Tämä voi kestää muutamasta tunnista päivään.

7. Imuroi jauhe huolellisesti.

Mitä jos tahra ei lähde?

Tahrojen poistaminen, jotka ovat jo alkaneet kuivua, voi joskus vaatia hieman ylimääräistä vaivaa. Jos tahran kohdalla on edelleen värjäytymää tai tahran ääriviivoja imuroinnin jälkeen, älä huoli. Toista puhdistusprosessi uudelleen, kunnes tahra on poissa.