DIY: Tee itse omat kissan lelusi

Author picture Inka

Miten tehdä itse kissan leluja

Kissanomistajat ymmärtävät, että heidän karvaiset seuralaisensa voivat leikkiä millä tahansa satunnaisella esineellä loputtomasti. Kissat voivat pitää rypistynyttä paperipalloa, kengännauhoja ja oikeastaan mitä tahansa lelunaan. Joten miksi sijoittaa kalliisiin kaupasta ostettuihin leluihin, kun voit päästää luovuutesi valloilleen ja valmistaa omasi kotona?

Harmaa kissa leikkii lelulla peiton päällä

 

Omien kissan lelujen valmistaminen aktivoi ja stimuloi kissasi vaistoja. Lisäksi omien lelujen tekemminen on loistava tapa luoda ainutlaatuisia lahjoja muille kissanomistajille. Tässä oppaassa esittelemme erilaisia kotitekoisia kissan leluja vaiheittaisten ohjeiden avulla, joiden kanssa kissasi viihtyy.

Kokoa yhteen materiaalit

Käsityökaupassa kankaita hyllyssä ja kaavoja henkareissa

 

Ennen kuin sukellamme hauskaan ja luovaan lelujen valmistusprosessiin, kootaan yhteen tärkeimmät materiaalit:

  1. Kuivattu kissanminttu: Kissanminttu on salainen ainesosa, joka tekee kotitekoisista leluista houkuttelevia kissoille. Sitä voi ostaa verkosta, eläinlääkäriltä tai lemmikkikaupasta.
  2. Kangas (fleece, huopa tai muu purkaantumaton materiaali): Tämä toimii pohjana monille kissan leluille.
  3. Puinen tikku: Luo lelukeppejä tai interaktiivisia leluja käyttämällä tätä.
  4. Höyhenet: Löydät näitä taide- ja askarteluliikkeistä. Ne sopivat täydellisesti lisäämään ripauksen hauskuutta kotitekoisiin luomuksiisi.
  5. Paperi: Tavallinen paperi sopii kevyiden pallojen tekemiseen.
  6. Tyhjät WC-rullat: Nämä ovat ihanteellisia lelupallojen tekemiseen.
  7. Villa: Villa lisää tuntoelementtiä kotitekoisiin leluihin.
  8. Sisal- tai juuttinaru: Kääri se tiettyjen lelujen ympärille luodaksesi lisää tekstuuria.
  9. Valinnaiset työkalut: Käytä tarvittaessa neulaa ja lankaa ompelemiseen ja saksia materiaalien leikkaamiseen.

Kissanminttu leluissa

Avain houkuttelevaan kissan leluun on kissanminttu. Tämä minttuinen yrtti sisältää öljyjä, joita monien aikuisten kissojen on vaikea vastustaa.

Raidallinen kissa haistelee kissanminttua

 

Monet kaupasta ostetut lelut sisältävät myös kuivattua kissanminttua, joten miksi et loisi omaa? Aloita tekemällä "taskuja" fleece- tai huopapaloista.

Nämä taskut pitävät kissanmintun sisällään. Täytä ne kuivatulla kissanmintulla ja kääri lelu halutessasi sisal- tai juuttinaruun lisätäksesi tekstuuria.

Vaikka voit päästää luovuutesi valloilleen tekemällä hiiriä tai sydämiä, yksinkertaisuus toimii ihan yhtä hyvin. Ota suorakaiteen muotoinen pala fleeceä, lisää teelusikallinen kissanminttua, rullaa se, solmi ja voila! Olet luonut ihanan kissanmintun täyteisen lelun.

Kissanminttu, joka tunnetaan myös nimellä Nepeta, kuuluu minttuperheeseen, ja sen tuoksulla on ainutlaatuinen vaikutus kissoihin. Kun kissa haistaa kissanmintun, se voi saada aikaan erilaisia käyttäytymismalleja, kuten kiertelyä, kehräystä ja leikkisää temppuilua. Tästä syystä kissanmintulla täytetyt lelut ovat niin suosittuja kissaystäviemme keskuudessa.

Lelupallot

Pienet, kevyet pallot, joita kissat voivat lyödä, ovat kissan viihtymisen peruselementtejä. Voit tehdä näitä helposti saatavilla olevista materiaaleista. Yksi vaihtoehto on käyttää rullattua paperia tai jopa pingispalloa. Jos pidät ekologisemmasta lähestymistavasta, käytä tyhjät vessapaperirullat uudelleen.

Kissanpentu leikkii pallolla

 

Leikkaa rullasta pieniä renkaita ja muotoile ne sitten pallon muotoisiksi. Lisää jännitystä asettamalla pallon sisään kilisevä kello. Tämä luo palloon kiehtovaa ääntä, joka varmasti herättää kissasi mielenkiinnon.

Lelukepit ovat monipuolisia leluja

Lelukeppi on loistava tapa herättää kissasi metsästysvaistot ja saada se liikkeelle. Tarvitset vain kepin, narun ja höyheniä. Sido nämä yhteen ja heiluttele ja vedä kokonaisuutta houkuttelevasti kissasi edessä.

Valkoinen kissa leikkii lelukepillä, jonka päässä on höyhen

 

Tietenkään luovuudella ei ole rajoja näiden keppien tekemisessä. Kannattaa vierailla paikallisella torilla tai taide- ja käsityöliikkeessä. Voit löytää pörröisiä kankaita, höyheniä, kelloja ja nappeja, joilla voit lisätä kissan leluihin hauskuutta.

Teetpä sitten yksinkertaisen tai monimutkaisen kepin, tärkeintä on stimuloida kissasi metsästysvaistoa. Kissat rakastavat vuorovaikutteista leikkiä, ja lelukepit ovat erinomainen tapa parantaa suhdettasi kissaasi.

Päästä luovuutesi valloilleen

Lopuksi tiivistettynä, omien kissan lelujen valmistaminen voi olla ilahduttava ja palkitseva kokemus sekä sinulle että karvaiselle ystävällesi. Kotitekoiset lelut eivät ainoastaan säästä rahaa, vaan niiden avulla voit myös muokata leluja kissasi mieltymysten mukaan.

Hanki siis materiaalit, noudata yksinkertaisia ohjeitamme ja katso, kuinka kissasi hyppii, leikkii ja kehrää ilosta. Askarteletpa sitten lelupalloja tai -keppejä, kissasi varmasti arvostaa vaivaa, jonka olet nähnyt rikastuttaaksesi sen leikkiaikaa. Lisäksi se on loistava tapa parantaa suhdettasi kissaasi samalla kun päästät luovuutesi valloilleen.

Rakastatko kissojen kanssa leikkimistä ja sinulla on ylimääräistä vapaa-aikaa? Rekisteröidy kissanhoitajaksi Pawshakeen ja ilahduta asiakkaitasi kotitekoisilla kissan leluillasi!

 

Tarvitsetko kissanhoitajaa?