Onko hyvä idea tuoda lemmikki työpaikalle?

Onko hyvä idea tuoda lemmikki työpaikalle?

07/10/2021

On erittäin tärkeää, että työntekijät ovat onnellisia ja terveitä työpaikalla. Stressi ja työuupumus ovat suuria ongelmia, jotka voivat johtaa tuottavuuden laskuun, tyytymättömiin työntekijöihin ja lisääntyneisiin poissaoloihin. Sopivissa tapauksissa lemmikkien läsnäolo työpaikalla voi auttaa vähentämään näitä stressiin liittyviä sairauksia. Mitä mahdollisia hyötyjä koiran tai muun lemmikin tuomisesta toimistolle voi olla? Entä mitä on tärkeää ottaa huomioon, kun tuo lemmikkinsä töihin?

Yhä useammat yritykset tunnustavat lemmikkiystävällisten työpaikkojen merkityksen. Tutkimukset osoittavat, että lemmikit alentavat stressitasoja tarjoamalla työpaikalla rennomman ilmapiirin ja paremman tuottavuuden.

Mahdollisia myönteisiä asioita ovat:

 • Lemmikit rikkovat jään - lemmikit voivat saada ihmiset rentoutumaan ja rohkaista kollegoiden välisiä keskusteluja.

 • Koirat varmistavat, että työntekijät pitävät taukoja - Nouseminen ylös silittämään lemmikkiä tai käymään lyhyellä kävelyllä antaa luovuuteen lisää virtaa. Lisäksi kävely kollegoiden kanssa on hyvä tapa ratkaista ongelmia ja vaihtaa uusia ideoita.

 • Lemmikit vähentävät stressiä - koiran tai kissan silittäminen alentaa verenpainetta ja voi tuoda rauhallisuutta. Ne voivat myös tuoda lohtua, vähentää konflikteja ja turhautumista.

 • Lemmikkiystävällisiä toimistoja voidaan pitää suurena etuna monille työntekijöille - mahdollisuus ottaa lemmikki mukaansa nähdään lisäarvona kyseisessä toimistossa työskentelemiselle.

 • Hyvä eläinten hyvinvoinnille - Kun eläimet sallitaan työpaikalla, lemmikkien ei tarvitse viettää pitkiä päiviä yksin kotona.

Mahdolliset negatiiviset seikat:

 • Työpaikkasi ei välttämättä ole turvallinen lemmikille - riippuu paljon alasta, jolla työskentelet, itse rakennuksesta ja sen turvallisuudesta, naapurustosta, jossa työskentelet (mikäli lemmikki karkaa), siitä, onko työpaikka hyvin meluisa tai kaoottinen, ja monista muista työpaikkakohtaisista tekijöistä.

 • Työtoverisi eivät välttämättä halua lemmikkejä toimistoon - jotkut ihmiset saattavat pelätä eläimiä, kärsiä allergioista tai heillä on kulttuurista vastustusta lemmikkien läheisyydessä työskentelyä kohtaan.

 • Lemmikkisi ei ehkä sovi työpaikalle - vieras ympäristö saattaa aiheuttaa stressiä tai pelkoa lemmikissäsi. On tärkeää aina asettaa lemmikin tarpeet etusijalle.

Kuinka esitellä lemmikki työpaikalla

Mikäli työpaikka sen sallii, työntekijät voivat ottaa oman lemmikkinsä mukaan töihin. Muista kuitenkin olla varovainen, kun tutustutat koiria toisiinsa. Emmekä myöskään suosittele hermostuneiden kissojen ja riehakkaiden koirien sekoittamista keskenään. Jos olet epävarma tilanteesta, jätä se tekemättä.

Asianmukainen valmistelu on tärkeää, jotta lemmikeistä voidaan huolehtia hyvin:

 • Suojaa toimistosi - varmista, että toimistolla ei ole mitään vaarallista, jota lemmikki voisi pureskella tai jotka voisivat vahingoittaa sitä millään tavalla.

 • Ota muut huomioon - kuten mainittu, kollegat saattavat kärsiä allergioista, pelätä eläimiä tai pitää lemmikkejä häiriönä. Varmista, ettei kollegoita häiritä tai keskeytetä. Osoita ymmärrystä, kuuntele kaikkia näkökulmia ja etsi käytännön ratkaisuja, jos mahdollista.

 • Kouluta työtovereita - kaikki eivät tiedä kaikkea koirista tai kissoista. Opeta kollegoille ensin, miten lemmikkien käyttäytymiseen suhtaudutaan, miten niitä lähestytään, koiran tai kissan kehonkielen perusteet, milloin ne jätetään rauhaan ja milloin ne tarvitsevat huomiota.

 • Salli vain hyvin sosiaalistuneet lemmikit toimistoon - toimisto ei ole sopiva paikka aggressiivisten tai ahdistuneiden eläinten kuntoutukseen. Valitse lemmikki, joka on rauhallinen, ystävällinen ja viihtyy ihmisten kanssa.

Ottaisitko lemmikisi mukaan töihin vai palkkaisitko hoitajan?

Monet toimistot, (kissa)kahvilat tai jopa jotkin kaupat ovat loistavia vierailupaikkoja lemmikeille. Usein vierailijat tai asiakkaat pitävät kovasti siitä, kun paikalla on koira tai kissa. Kaikki työpaikat eivät kuitenkaan sovellu lemmikkien pitopaikoiksi - jotkin paikat ovat yksinkertaisesti liian vaarallisia tai eivät ole eläinystävällisiä, tai niihin liittyy hyvin perusteltuja hygienisääntöjä.

Ei tarvitse tuntea syyllisyyttä, jos sinun on mentävä töihin ja lemmikkisi jää kotiin, sillä Pawshaken lemmikinhoitaja voi ulkoiluttaa koiraasi tai pitää kissallesi seuraa tänä aikana. Etsi ja varaa lemmikinhoitaja Pawshake-sivuston tai -sovelluksen kautta.