Kokoaikatyön ja lemmikkien yhdistäminen

Kokoaikatyön ja lemmikkien yhdistäminen

14/09/2018

Useimmat lemmikinomistajat antaisivat karvaisille ystävilleen maailmansa. Valitettavasti et kuitenkaan voi keskittää kaikkea pyörimään lemmikkisi ympärillä... vai voitko? Voitko onnistua yhdistää työn ja vastuullisen koiran pidon? Alla 7 vinkkiämme kuinka onnistut suoriutumaan töistäsi sekä lemmikinhoidosta.

1. Lemmikit työpaikalla

Tutkijat ovat osoittaneet että parannat työilmapiiria tuomalla lemmikkisi töihin - samalla myös poissaolot vähenevät. Siinä jo kaksi erittäin hyvää syytä joilla voit vedota esimieheesi! Tosiaan, toimistokissa tai -koira vähentää aktiivisesti stressiä, lisää tehokkuutta ja yleisellä tasolla tekee työntekijöistä onnellisempia. Toimistokoiran lenkittäminen työporukalla kasvattaa ryhmähenkeä, kun puolestaan toimistokisun hetkellinen paijaaminen auttaa selkeyttämään ajatuksia. Ja mikä parasta: Lemmikkisi ei tarvitse olla yksin! Luonnollisesti sinun tulee ottaa huomioon lemmikkisi hyvinvointi: Mikäli hän ahdistuu tai muuten kokee työympäristösi epämukavaksi sitten tämä ei ole sopiva ratkaisu teille.

2. Työskentely kotoa

Freelance-työskentely kulkee käsi kädessä joustavien työaikojen kanssa. Lisäksi nykyteknologia tarjoaa yhä useammalle vakituiselle työntekijälle mahdollisuuden tehdä (ainakin osan työajasta) kotoa käsin- Hyvä kehityssuunta lemmikinomistajille, jotka sen ansiosta voivat varmistaa että heidän lemmikillään on seuraa päivisin, ja että nelijalkaiset kaverit pääsevät nauttimaan iltapäivä-kävelystä.

3. Osa-aika työskentely

Kuinka kauaksi aikaa koiran voi jättää yksin? Se on kiihkeän väittelyn kohde. Monet kissat pärjäävät vallanmainiosti itsekseen sillä välin kun olet toimistolla, kunhan tarjoat heille työpäivän jälkeen huomiota ja liikuntaa. Koirat sen sijaa eivät pärjää pitkiä aikoja yksin. Koiran jättäminen yksin yli 8 tunniksi on hieman niin ja näin. Osa-aika työ tarjoaa täten potentiaalisen ratkaisun. Monet osa-aika- tai vuorotyötä tekevät pariskunnat yrittävät ajoittaa työvuoronsa niin, ettei lemmikkien tarvitse olla liian kauaa yksin.

Lue lisää aiheesta: Kuinka kauaksi aikaa koiran voi jättää yksin?

 Koiran ulkoiluttaja voi pitää lemmikillesi seuraa päivisin

4. Yhteishuoltajuus

Työskenteletkö osa-aikaisesti? Pystyisitkö järjestämään lemmikkisi hoitoon toiselle tutulle henkilölle? Tämä on suosittu ratkaisu varsinkin erilleen muuttaneiden pariskuntien joukossa. Se on tehokas tapa "jakaa" lemmikki. Tämä on erityisen hyvä järjestely lemmikillesi, joka jatkossakin saa huomiota toiselta "vanhemmalta" sillä välin kun itse olet töissä. Kuitenkin, siinä on varjopuolensa. Jatkuvasti vaihtuva elinympäristö voi olla hämmentävää lemmikillesi. Joten harkitse aina lemmikkikohtaisesti onko tämä sopiva ratkaisu.

5. Pyydä apua muilta perheen jäseniltä

Jos taloudessasi on muita jäseniä, voit jakaa vastuuta heidän kesken ja siten saada apua lemmikinhoitoon. Tee selvät säännöt lasten ja/tai muiden asukkaiden kanssa siitä kuka vie lemmikkiä ulos, leikkii kissan kanssa tai siivoaa kanin häkin ja milloin. Uusi lemmikki otetaan yleensä vastaan innokkaasti. Kunhan ensiviehätys lopahtaa, jotkut perheenjäsenistä voivat kuitenkin menettää kiinnostuksen hoitaa uutta tulokasta. Tee siis selvät säännöt. Voitte tehdä esimerkiksi koiran lenkitykselle aikataulun, jossa on otettu huomioon niin työt kuin koulu. Näin saatte helposti taattua, että lemmikkisi saa tarpeeksi huomiota ja hoivaa.

6. Palkkaa lemmikinhoitaja

Henkilökohtainen lemmikinhoitaja on ideaalinen niille, ketkä haluavat yksilöityä hoitoa lemmikilleen. Luotettu hoitajasi tekee mielellään kotikäyntejä tai vie lemmikkiäsi lenkille sillä välin kun sinä olet ansaitsemassa leipää pöytään. Vaihtoehtoisesti, voit myös viedä hemmotellun hauvasi paikalliselle hoitajalle, joka tarjoaa koiran päivähoitoa. Voit nopealla aikataululla löytää lähistöltäsi eläinrakkaan hoitajan joka pitää erityistä huolta lemmikistäsi, meidän Pawshake nettisivujen kautta.

Etsi lemmikinhoitajaa

7. Työskentely eläinten kanssa

Kun meiltä Pawshakessa kysytään - työskentely eläinten parissa on yksinkertaisesti parasta mitä elämällään voi tehdä. Lemmikin kuljettaminen mukana on tietysti paljon helpompaa, jos työskentelet eläinten parissa. Lemmikinhoitajat voivat esimerkiksi järjestää työnsä huomioiden omat lemmikkinsä. Jos ryhdyt koiran ulkoiluttajaksi, voi uskollinen ystäväsi tulla mukaasi asiakaslenkille. Ja jos puolestaan tarjoat päivähoitopalveluja, voi omat lemmikkisi pitää hoidokit viihdytettyinä.

Joko etsit töitä eläinten parista? No miksipä et harkitsisi ryhtymistä lemmikinhoitajaksi Pawshakelle? Luot vain profiilin ja aloitat toimimaan lemmikinhoitajana lähialueellasi. Rekisteröinti on ilmaista.

Kokoaikatyö ja lemmikit. Onko se mahdollista?

Tietenkää mikään ei estä sinua yhdistämästä kaikkia näitä 7 ratkaisua: Esimerkiksi, miksipä et vaikka tarjoaisi osan viikkoa lemmikinhoitopalveluja ja muina päivinä perheesi voisi auttaa lemmikinhoidossa kun olet muissa hommissa? Ja ehkä voit järjestää itsellesi yhden etätyöpäivän per viikko? Kuten huomaat, on täysin mahdollista yhdistää täysipäiväinen työ ja vastuuntuntoinen lemmikin omistaminen, mahdollistaen sen että lemmikkisi hyvinvointi on tärkein prioriteettisi. Liika meno ja meininki voi kuitenkin luoda epävarman tunteen lemmikillesi. Joten varmista että lemmikkisi elämästä löytyy selkeitä rutiineja. Näin karvainen kumppanisi tuntee olonsa turvalliseksi.

Kuinka sinä tasapainoilet työn ja lemmikinhoidon välillä? Jaa kokemuksesi ja vinkkisi kommenttiosiossa!