5 syytä miksi rescuekoirat ovat parhaita

5 syytä miksi rescuekoirat ovat parhaita

04/11/2021

Koiran adoptoineet lemmikinomistajat tietävät tämän: toisen mahdollisuuden antaminen elävälle olennolle on todella kaunis asia! Monet ihmiset päättävät adoptoida koiran turvakodin tai eläinsuojelujärjestön kautta. Tässä 5 syytä, miksi koiran adoptointi on niin palkitsevaa + mitä sinun on tiedettävä, jotta voit adoptoida koiran vastuullisesti.

1. Annat koiralle uuden mahdollisuuden elämään

Se on maailman paras tunne: koira, joka on ollut turvakodissa vuosia (tai pahimmillaan jopa vaarassa joutua lopetettavaksi), saa vihdoin lämpimän, rakastavan kodin. Koiran "pelastaminen" on aidosti palkitseva kokemus. Muistathan, että kulkukoiralla on saattanut olla jo takanaan myrskyisä elämä, ja että sinun kotisi tulisi olla sen loppuelämän koti. Varmista siis, että elämäsi ja koko perheesi ovat 100-prosenttisesti valmiita siihen, että koirasta tulee pysyvä perheenjäsen sen loppuelämän ajaksi.

2. Tämä ei ole kauneuskilpailu

Rescuekoiria on kaiken muotoisia ja kokoisia. Joissakin turvakodeissa saattaa olla satunnaisesti puhdasrotuisia koiria, mutta monissa on sekarotuisia koiria. Koirilla, joita kukaan ei valitse, on usein jotain erityistä: niillä voi olla jokin sairaus, huono kuulo, ne voivat olla vanhoja tai ontua.

Koiran adoptointi ei ole kauneuskilpailu. Voi olla valtavan ilahduttavaa valita koira, jossa on jotain ainutlaatuista, jonka kanssa voit ehkä auttaa. Lisäksi sekarotuiset koirat voivat olla erittäin vahvoja ja terveitä koiria, koska niiden geeniperimässä ei ole synnynnäisiä vikoja. Mikä parasta, ne voivat olla super suloisia ja rakastavia!

3. Tulet näkemään kehitystä adoptiokoirassasi

Monilla rescuekoirilla on ollut vaikea elämä vakauden puutteen tai traumaattisten kokemusten vuoksi. Koiran totuttaminen uuteen elämään ja perheeseen ei siis aina ole helppoa. Ongelmallisesti käyttäytyvät koirat tarvitsevat kokeneen ja kärsivällisen omistajan. Mikäli sinulla on aikaa ja energiaa tarjota tälle koiralle turvallinen ja onnellinen koti, se voi olla valtavan palkitsevaa.

Pelokas tai epävarma koira voi hiljalleen saada itseluottamuksensa takaisin. Ja oikealla lähestymistavalla voit nähdä huonosti sosiaalistuneen koiran kukoistavan uudelleen. Onko sinulla vähän tai ei lainkaan kokemusta koirista? Tai onko sinulla kiireinen perhe-elämä? Valitse silloin koira, jolla on mahdollisimman vähän käytösongelmia. Hyvä eläinsuojelujärjestö kertoo sinulle aina rehellisesti ja perusteellisesti koiran taustasta ja käyttäytymisestä, jotta varmistutaan siitä, että koira sopii sinulle.

4. Et ole koskaan enää yksin

Kun adoptoit koiran, saat kumppanin loppuelämäksesi, etkä ole enää koskaan yksinäinen. Monet adoptiokoirat kärsivät eroahdistuksesta, mikä tarkoittaa, että elämäsi muuttuu, sillä koira saattaa tarvita jatkuvaa huolenpitoa: kokopäivätyö tai lomamatkat eivät ole enää itsestäänselvyyksiä. Lue täältä, kuinka paljon aikaa tarvitset keskimäärin koiralle.

Helpottaaksesi tilannetta on tärkeää löytää itsellesi hyvä varahenkilö: etsi siis alueeltasi yksi tai useampi luotettava koiranhoitaja, joka voi auttaa sinua koirasi hoidossa, kun et itse ole käytettävissä. Pawshakesta löydät koiranhoitajat, jotka voivat joko ottaa koirasi kotiinsa tai jäädä sinun kotiisi, jotta koirasi voi pysyä omassa ympäristössään hoitajan seurassa ja hoidossa. Kun sinulla on hyvä koiranhoitaja, koirasi ei tarvitse enää koskaan tuntea itseään yksinäiseksi.

Adoptoidusta koirasta tulee ystävä loppuelämäksi


5. Et tue huonoja kasvattajia tai pentutehtailijoita

Puhdasrotuisen koiran omistaminen voi tietysti olla myös hauskaa, ja sinulla voi olla hyvä syy valita tietty rotu. Valitettavasti on kuitenkin myös monia puhdasrotuisia koiria, joilla on synnynnäisiä terveysongelmia. On myös joitakin "huonoja kasvattajia" ja pentutehtailijoita, jotka vaarantavat eläinten hyvinvoinnin. Koiran adoptoiminen voi olla turvallisempi ja vastuullisempi valinta, mikäli se tehdään oikeiden kanavien kautta.

Mistä koiran voi adoptoida?

Moni lemmikki odottaa tälläkin hetkellä rakastavaa omistajaa! Luotettavia yhdistyksiä Suomessa ovat mm. Suomen Eläinsuojeluyhdistys, Rekku Rescue, Rescueyhdistys Kulkurit sekä Viipurin Koirat.

Varmista, että käyttämäsi adoptio-organisaatio tarjoaa kattavan esi- ja jälkihoidon ja että se tiedottaa sinulle asianmukaisesti uuden koirasi sairaushistoriasta ja mahdollisista käyttäytymisongelmista. Hyvä organisaatio varmistaa, että rescuekoirasi on kastroitu, rokotettu, sirutettu ja rekisteröity.