Valmista lemmikkisi töihinpaluutasi varten

Valmista lemmikkisi töihinpaluutasi varten

28/07/2021

Kesälomien päätyttyä sekä koronarajoitusten hellityttyä, on vain ajan kysymys, milloin viimeisetkin meistä palaavat takaisin toimistoille. Tämä voi olla hämmentävää perheen koiralle tai kissalle, ja olemme sen velkaa rakkaille karvaturreillemme, että autamme niitä sopeutumaan uuteen arkeen.

Töihin paluu voi olla stressaavaa ja hämmentävää, kun lemmikki onkin yhtäkkiä yksin kotona koko päivän. Yhtenä hetkenä koti on täynnä ystävällisiä kasvoja, ja seuraavana hetkenä lemmikkisi jää tuntikausiksi yksin, eikä hän ymmärrä, mistä tämä johtuu tai milloin palaat. Tämä voi johtaa tylsistymiseen ja ahdistukseen, mikä puolestaan voi johtaa ongelmalliseen käyttäytymiseen, kuten haukkumiseen, raapimiseen tai pureskeluun.

Monet ihmiset ovat adoptoineet koiran tai kissan koronarajoitusten aikana, mikä on toisaalta hienoa. Toisaalta on kuitenkin laadittava suunnitelma, jotta karvainen ystäväsi kokee mahdollisimman vähän ahdistusta, kun elämä alkaa jälleen avautua. On tärkeää, että otat lemmikkisi terveyden ja onnellisuuden huomioon muuttuvissa rutiineissasi.

Seuraavassa on muutamia tapoja, joilla voit auttaa koiraasi tai kissaasi tottumaan koronarajoitusten sekä kesäloman loppumiseen:

Harjoittele etukäteen

Älä jätä tätä viime tinkaan: luo säännöllinen nukkumis-, leikki- ja ruokailurutiini jo nyt, jotta lemmikkisi rutiinit kokee mahdollisimman vähän häiriöitä.

Voit jopa harjoitella "valmistautumista" aamulla jo nyt. Tämä on kuin kenraaliharjoitus: heräät, syöt aamiaista, pukeudut työvaatteisiin ja lähdet kotoa. Jätä lemmikillesi leluja tai pureskeltavaa ja laita rauhoittavaa musiikkia soimaan taustalle.

Suunnittele ulkoilu aikaisin aamulla tai illalla

Ota tavaksi leikkiä ja ulkoiluttaa kissaasi tai koiraasi varhain ja myöhään päivällä. Näin sinun on helpompi palata rutiineihisi, ja lemmikkisi tuntee olonsa rauhallisemmaksi, kun palaat töihin. 

Sekoita lenkkiin vielä hieman harjoittelua, jotta koirasi aivot aktivoituvat.

Harkitse lemmikinhoitajan palkkaamista

Saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä meidän suustamme, mutta lupaamme, että tämä voi todella auttaa lemmikkiäsi. Lemmikinhoitaja voi käydä katsomassa lemmikkiäsi, ja halia ja silitellä sitä, kun olet itse töissä. Hän voi jopa ulkoiluttaa koiraasi, mikäli et itse ehdi.

Harjoittele muutaman kerran lemmikinhoitajan kanssa ennen kuin palaat töihin, jotta koirasi tai kissasi tottuu uuteen ihmisystäväänsä.

Mikäli tarvitset lemmikinhoitajaa, voimme auttaa sinua. Ota meihin yhteyttä, jos tarvitset apua sen oikean hoitajan löytämisessä tai kaipaat mitä tahansa neuvoja.