10 hauskaa temppua aloittelijoille

10 hauskaa temppua aloittelijoille

28/05/2021

Mitä temppuja voin opettaa koiralleni?

Temppuilu ei ole ainoastaan hauskaa ajanvietettä, vaan myös loistava tapa luoda sidettä ja parantaa kommunikaatiota koirasi kanssa. Hyvänä lisänä temput on myös hauska tapa viihdyttää perhettä ja ystäviä.

Koiraa kouluttaessa muista pysyä kärsivällisenä ja pitää koulutushetket lyhyinä ja hauskoina - tällä tavoin koirasi oppii paremmin.

Tästä löydät 10 hauskaa temppua:

Temppu #1 - Tassu

Tassun antaminen on suosittu temppu, ja yleensä ensimmäisiä temppuja mitä koiralle opetetaan. Tämä temppu on helppo opettaa, ja yleensä koirat oppii sen nopeasti.

Temppu #2 - Leiki kuollutta

Kuollutta leikkiminen tai koiran opettaminen makaamaan kyljellään on myös suosittu temppu. Jos ‘aseella’ osoittaminen tuntuu sinusta epämiellyttävältä, voit aina vaihtaa vihjesanaksi ‘buu’, ja esittää että koirasi säikähtää sitä.

Temppu #3 - Kieriminen

Kierimisen opettaminen koiralle voi olla osalle haastavampaa kuin toisille. Se vaatii hyvää luottamusta koiralta, sillä selälleen kierähtäminen on koiralle haavoittuvainen asento. Temppua kannattaakin harjoitella rauhallisessa ja turvallisessa ympäristössä, eikä hätiköidä sen kanssa.

Temppu #4 - Pyöriminen

Koiran opettaminen pyörimään on söpö ja helppo temppu. Muista opettaa koiraasi pyörähtämään molempiin suuntiin.

Temppu #5 - Pystyssä istuminen

Koiran saaminen istumaan pystyssä voi olla fyysisesti hyvin haastavaa. Toisilla koirilla on luonnostaan vahva keskivartalo, joten tämä temppu voi onnistua helposti. Toiset koirat voivat tarvita enemmän aikaa tarvittavan lihaksiston kehittämiseen. Joten nämäkin harjoittelukerrat kannattaa pitää lyhyinä ja pysyä itse kärsivällisenä.

Temppu #6 - Peruuttaminen

Peruuttaminen on käytännöllinen temppu opettaa koirallesi. Se voi helpottaa koiraasi pääsemään pois tiukasta tilanteesta tai jopa pois tieltäsi jos tarvitset tilaa.

Temppu #7 - Kumartaminen

Vaikka tällä tempulla ei ole varsinaista käytännöllistä tarvetta, on kumartaminen temppuna kuitenkin kiva yleisön suosikki. Se on liike, jonka kaikki koirat tekevät luonnostaan, joten temppu onnistuu aika helposti suurimmalle osalle koirista.

Temppu #8 - Kiertäminen

Koiran opettaminen kiertämään on myös käytännöllinen taito arkielämässä. Tämän tempun avulla voit helposti pyytää koiraasi kiertämään valopylvään tai puun ilman että sinun tarvitsee itse kiertää perässä!

Temppu #9 - Nappaa nami

Tämä temppu on hauska tapa luoda sidettä koirasi kanssa. Toiset koirat nappaavat namin luonnostaan, kun taa toiset voivat tarvita enemmän treeniä. Tämä on myös hyvä temppu häiriötilanteiden varalle, kun koirasi oppii pitämään huomionsa sinussa.

Temppu #10 - Tuo nenäliina kun aivastat

Tämä on haastava temppu ja sen opettelu vie aikaa, mutta on onnistuessaan vakuuttava! Älä hätiköi tämän tempun kanssa, sillä tässä on useampi eri osa jotka pitää opetella, joten tämä voi olla vaikea aloittelijalle. Kuitenkin jos pilkot tempun pienempiin osiin ja harjoittelet jokaista osaa muutaman minuutin joka päivä, sinä ja koirasi opitte tempun varmasti!

 

Tällaisen temppulistan kanssa et varmasti malta odottaa että pääset treenaamaan koirasi kanssa! Mikäli olet aloittelija tai koirasi on vasta pentu, aloita helpommilla tempuilla. Tämä auttaa rakentamaan kommunikaatiota koirasi kanssa ja helpottaa matkan varrella kun siirrytte vaikeampiin temppuihin.