Kuinka pidät lemmikkisi lämpimänä talvella

Author picture Inka  - päivitetty: 15/02/2022

Tuntevatko lemmikit kylmyyden?

Jotkut lemmikit tuntevat kylmän enemmän kuin toiset, mutta on tärkeää auttaa jokaista lemmikkiä pysymään lämpimänä talvella. Tämä on erityisen tärkeää lyhytkarvaisilla roduilla, vanhemmilla tai pienemmillä lemmikeillä, jotka todella tuntevat kylmyyden.

Dog in coat during winter

Mitkä lemmikit kärsivät eniten kylmyydestä?

Pieniä lemmikkejä, kuten jyrsijöitä ja lintuja, ei pitäisi altistaa hyvin kylmille lämpötiloille. Siirrä niiden häkki sisätiloihin ja tarjoa niille runsaasti kuivaa kuiviketta, johon ne voivat käpertyä.

Vanhemmat ja nuoret lemmikit kärsivät eniten kylmästä, joten ne kannattaa pitää sisällä. Jos satut omistamaan herkemmän lemmikin ja asut kylmässä ilmastossa, voit harkita takin hankkimista koirallesi. Varmista, että koirasi voi liikkua mukavasti, ja aloita muutamalla harjoituskerralla, jotta takin käyttäminen alkaa sujua.

Kuinka pidät lemmikkisi lämpimänä yön yli

Varmista aina, että lemmikilläsi on mukava, kuiva paikka torkkua. Jos lemmikkisi nukkuminen sängyssä ei ole sinun juttusi, markkinoilla on paljon hienoja sänkyjä lemmikeille.

Laita talvella lemmikkisi sänkyyn joitakin ylimääräisiä kerroksia, kuten puhtaita peittoja, joihin se voi käpertyä. On tärkeää, että peset ja tuuletat lemmikkisi vuodevaatteet säännöllisesti, jotta ne eivät pääse haisemaan tai niihin jää kirppuja.

Mikäli lemmikkisi nukkuu ulkona, varmista, että sillä on lämmin, tuulelta ja sateelta suojattu paikka. Tämä voi olla esimerkiksi koirankoppi tai jokin katettu alue. Nosta lemmikkisi peti irti maasta, jos on mahdollisuus, että se saattaisi kastua.

Dog in warm coat

Mitä minun tulisi syöttää lemmikilleni talvella?

Varmista, että syötät lemmikillesi terveellisintä ruokaa, johon sinulla on varaa, ja vältä kovin käsiteltyjä tai ihmisten tähteitä herkkuina. Saatat huomata, että lemmikkisi ruokahalu kasvaa talvella, kuten sinullakin. Tämä on täysin normaalia, mutta muista ruokkia lemmikkisi sen painoluokan rajoissa, sillä liikaruokinta voi johtaa pitkäaikaisiin terveysongelmiin.

Jos koirasi on lemmikinhoitajan luona, muista jättää varmuuden vuoksi ylimääräistä ruokaa.

Lemmikinhoito talvella

Jos olet lemmikinhoitaja, kannattaa kaikki lemmikit pitää sisällä, kun on erityisen kylmä. Näin tiedät, että ne ovat lämpimiä ja kuivia (ja lähelläsi, jotta voit halailla niitä helposti!).

Jos olet lemmikinomistaja, keskustele lemmikinhoitajasi kanssa peti- ja nukkumisjärjestelyistä ennen varausta. On tärkeää nähdä tila etukäteen, jossa lemmikkisi nukkuu, minkä vuoksi tutustumistapaaminen on niin tärkeä.

Fluffy cat looking at rain

Kuinka suojelen koirani ihoa talvella?

Paras tapa huolehtia koiran ihosta talvella on noudattaa terveellistä ruokavaliota ja olla pesemättä koiraa liikaa. Koirasi ihossa ja turkissa on luonnostaan suojaavia öljyjä, jotka auttavat pitämään sen terveenä ja vedenkestävänä. Valitettavasti liiallinen peseminen voi poistaa nämä öljyt koiran turkista. Jokainen koira on ainutlaatuinen, ja jotkut rodut saattavat tarvita pesua enemmän kuin toiset. Muista siis puhua eläinlääkärin tai trimmaajan kanssa koirasi turkista ja sen mahdollisista erityistarpeista.

Ilmastointi, vaihtelevat lämpötilat ja nestehukka saattavat myös kuivattaa koiran ihoa. Täältä voit lukea muutamia yksinkertaisia kotikonsteja, jotka voivat auttaa. Jos ongelma jatkuu yli muutaman päivän, suosittelemme eläinlääkärin puoleen kääntymistä.

Miten muuten voin pitää lemmikkini lämpimänä?

Voit toteuttaa muutamia helppoja toimenpiteitä kodissasi, jotta lemmikkisi pysyy lämpimämpänä talvella. Kannusta perheenjäseniä esimerkiksi laittamaan ovet kiinni ja käyttämään vedonsulkuja tiivistämättömien ovien ja ikkunoiden reunoilla. Tämä auttaa eristämään talosi luonnollisesti ja vähentää lämmitystarvetta ja siten myös hiilijalanjälkeäsi. Olet varmasti samaa mieltä siitä, että kaikki, mikä pienentää lämmityslaskua talvella, on hyvä asia!