Voiko koiran jättää yksin kotiin?

Author picture Inka

Kuinka kauaksi aikaa koiran voi jättää yksin? 

Se, kuinka pitkäksi aikaa voit jättää koiran yksin, riippuu koirasi iästä, persoonallisuudesta sekä tarpeista. Koska sinä tunnet koirasi parhaiten, kannattaa pohtia sen tarpeita muutamilla yksinkertaisilla vinkeillä, jotka helpottavat erossa oloa.

Dog waiting for owner

Miksen voisi jättää koiraani yksin kotiin koko päiväksi?

Koirat ovat laumaeläimiä, jotka ovat riippuvaisia sosiaalisesta vuorovaikutuksesta muiden koirien ja ihmisten kanssa. Tämä on tärkeää niiden mielenterveydelle. Siksi on parasta minimoida aika, jonka se joutuu olemaan yksin.

Koiralla, joka toistuvasti jätetään yksin koko päiväksi, voi ilmetä ongelmakäyttäytymistä, kuten masennusta ja eroahdistusta. Sinun tulisikin ottaa tämä huomioon päivittäisissä rutiineissasi ylläpitääksesi koirasi terveyttä ja onnellisuutta.

Opas siihen kuinka kauaksi aikaa koiran voi jättää yksin

Kuinka pitkäksi aikaa pennun voi jättää yksin?

Se, kuinka pitkäksi aikaa voit jättää pennun yksin, riippuu sen iästä. Nyrkkisääntönä voi ajatella, että pennun ikä kuukausina on se tuntimäärä, kuinka kauan se pystyy pidättelemään pissaa. Esimerkiksi 2 kuukauden ikäinen pentu pystyy pidättelemään noin 2 tuntia.

Muutenkin hyvä yleinen sääntö on, että pennun voi jättää yksin 2 tunniksi. Tämä ei kuitenkaan välttämättä toimi kaikille pennuille. Ja tietysti, on tärkeää varmistaa kotisi turvallisuus ennen pennun yksin jättämistä. Jos pentu on hyvin ahdistunut, se saattaa tarvita seuraa koko päivän ajaksi. Lisäksi, jos pentu on alle 2 kuukauden ikäinen, sitä ei pidä jättää yksin kuin maksimissaan tunniksi. Tämä onkin aikaa, jolloin voi olla hyödyllistä käyttää koiranhoitajan palveluita.

Kuinka pitkäksi aikaa vanhemman koiran voi jättää yksin?

Se kuinka pitkäksi aikaa voit jättää vanhemman koiran yksin, riippuu koiran terveydestä ja persoonasta. Jos vanhemmalla koirallasi on lääkitys, sitä voi olla hyvä käydä katsomassa päivän aikana. Siksi sen jättäminen yksin yli neljäksi tunniksi voi olla liikaa. Tämä saattaa olla asia, jota sinun on punnittava ja keskusteltava eläinlääkärin tai koiranhoitajasi kanssa.

Kuinka pitkäksi aikaa ahdistuneen koiran voi jättää yksin?

Se, kuinka pitkäksi aikaa voit jättää ahdistuneen koiran yksin, voi olla vähintään tunti tai kaksi, riippuen siitä, kuinka ahdistunut koira on. Koirat voivat olla ahdistuneita rotunsa tai aiempien traumojen vuoksi. Syystä riippumatta keskustele asiasta eläinlääkärisi kanssa. Hän saattaa ehdottaa joitain vaihtoehtoisia ratkaisuja, kuten lääkitystä, koiranhoitajaa tai liikuntaa ennen lähtöä.

Dog sitter and dog

Kuinka varmistan että koirallani on seuraa päivän aikana?

Ihanteellinen tapa varmistaa, että koiraasi ei jätetä yksin liian pitkäksi aikaa, on käyttää koiranhoitajaa. Koiranhoitaja voi olla luonasi koko päivän tai ottaa koiran hoitoon omaan kotiinsa, jos se sopii sinulle paremmin. Näin voit varmistaa, että koirasi saa tarvitsemaansa seuraa ja hoitoa ollakseen onnellinen ja terve, varsinkin jos se on vanha, nuori tai ahdistunut.

Löydä koiranhoitaja tänään.