Sen oikean koiranhoitajan valitseminen

Sen oikean koiranhoitajan valitseminen

28/09/2021

Mistä tunnistat hyvän koiranhoitajan?

Koiranhoitaja eroaa koirahotellista sillä, että voit odottaa henkilökohtaista hoitoa koirallesi, kun olet itse poissa. Koira voi asua joko sinun kotonasi tai hoitajan luona sen mukaan, mikä sopii teille parhaiten. On kuitenkin tärkeää, että valitset koirallesi kokemuksen ja persoonallisuuden kannalta oikean hoitajan. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla tiedät, että olet löytänyt sopivan hoitajan.

Dog

Mistä tiedän valinneeni oikean hoitajan?

Oikean koiranhoitajan valitseminen voi olla vaikeaa, mutta on olemassa muutamia yksinkertaisia niksejä, joilla voit varmistaa, että löydät oikean hoitajan heti ensimmäisellä kerralla. Yksi olennainen osa valintaprosessia on tutustumistapaaminen. On tärkeää, että tämä tapaaminen kattaa kaikki oleellisimmat tiedot, jotka on käsiteltävä ennen kuin varauksesta sovitaan. Lisäksi koiranhoitajalla itsellään on oltava tarvittavat taidot ja tiedot, joiden avulla hän voi tarjota lemmikillesi turvallisen ja onnellisen kokemuksen.

Järjestä aika tutustumistapaamiselle

Järjestä aina tutustumistapaaminen ENNEN kuin varaus on tehty. On tärkeää, että kaikki osapuolet tutustuvat toisiinsa. Lisäksi, jos koira menee asumaan hoitajan kotiin, järjestä tapaaminen paikan päällä. Näin koira voi tutustua uuteen ympäristöönsä, hoitajaan, tämän perheeseen ja mahdollisiin lemmikkeihin. Kun tämä tapahtuu omistajan ollessa paikalla, on se koiralle rauhoittavampi kokemus.

Käykää yhdessä lenkillä

Paras tapa tutustua koiraan on käydä sen kanssa kävelyllä. Näin koira voi tutustua väliaikaiseen naapurustoonsa. Lisäksi koiranhoitaja voi oppia koirasta, esimerkiksi miten se reagoi vieraisiin ihmisiin, muihin koiriin ja uusiin ääniin.

Keskustelkaa lenkin aikana lemmikin tavallisista rutiineista. Hyvä hoitaja kysyy paljon kysymyksiä, kuten esimerkiksi:

  • Millaiset ovat lemmikkisi rutiinit?
  • Kuinka paljon se liikkuu?
  • Mistä leikeistä se nauttii?
  • Mitä se pelkää?
  • Miten se reagoi muihin koiriin?

Kokenut koiranhoitaja kysyy kaiken mahdollisen mieleen juolahtavan. Lemmikistäsi keskusteltaessa ei voi ikinä kysyä liikaa.

Dog and snack

Lämminhenkinen ja rauhallinen vastaanotto

Hyvä hoitaja luo rauhallisen ilmapiirin, kun koira menee hänen luokseen hoitoon. Ihannetapauksessa koiranomistajien tulisi välttää tekemästä erohetkestä liian tunteellista. Itse asiassa molempien osapuolten tulisi suhtautua tilanteeseen ikään kuin se ei olisi iso asia, että koira jätetään jonkun toisen kotiin, vaikka sitä se voi tietysti olla.

Varmista, että koirasi ei käy ylikierroksilla erosta johtuvan stressin lisäksi. Koiranhoitajalla ei esimerkiksi saisi olla kovaa musiikkia soimassa tai lapsia juoksemassa ympäriinsä, mikä kiihdyttää koiraa. Sen sijaan hoitajan tulisi antaa koiran edetä omassa tahdissa ja valita, miten ja milloin lähestyy hoitajaa. Koirat viihtyvät rauhallisissa ja rennoissa ihmissuhteissa ja haluavat välttää stressiä. Tästä syystä koiranhoitajan tulisi tuntea koiran kehonkieli, kuten haukottelu, huohotus ja silmänvalkuaisten näyttäminen. Signaalit ovat usein hienovaraisia, mutta ne ovat vihjeitä koiran mielialasta. Koira sanoo: "Haluan välttää tämän stressaavan tilanteen, en tarkoita pahaa!".

Koira on riippuvainen hoitajastaan

Koiranhoitaja on täysin vastuussa koirasta varauksen alusta loppuun asti. Tämä tarkoittaa, että hoitajan ei tulisi suunnitella liikaa aktiviteetteja tai olla poissa kotoa liian kauan hoitojakson aikana. Koiralle voi olla stressaavaa olla erossa omistajastaan, joten koira kannattaa pitää rauhallisesti kotona sen sijaan, että sitä kärrätään tuntemattomiin paikkoihin tai jätetään yksin koko päiväksi.

Lisäksi on tärkeää muistaa, että koira saattaa käyttäytyä eri tavalla, kun sen omistaja ei ole paikalla. Koira saattaa esimerkiksi kokea eroahdistusta, vinkua öisin ja stressaantua kovasti. Näin ollen voi olla hyvä ajatus tehdä koevaraus ennen varsinaista varausta, jotta tällaiset ongelmat voidaan huomioida. Koiranhoitaja ei saisi koskaan rankaista koiraa tai hössöttää liikaa. Sen sijaan hänen pitäisi vain olla paikalla koiraa varten. Koira tuntee olonsa kotoisaksi nopeammin, jos sen rinnalla on rauhallinen ja ystävällinen ihminen. Kärsivällisyys ja aika ovat avainasemassa.

Dog sniffing hand

Tee varaus ainostaan jos tunnet olosi täysin mukavaksi kyseisen hoitajan kanssa. Kun olet tarkistanut hoitajan profiilin, arvostelut ja tavannut hänet henkilökohtaisesti, voit luottaa valintaasi. Lomasi aikana hoitaja voi jakaa kuvia karvaisesta ystävästäsi Pawshake-sovelluksen kautta. Näin näet, että lemmikkisi viihtyy hoitajan kanssa, ja voit itse rentoutua!

Haluatko löytää koiranhoitajan? Aloita haku klikkaamalla alla olevaa linkkiä.