Onko lemmikkikamera hyvä idea?

Author picture Pawshake

Lemmikkikamera on kätevä työkalu, jolla voit seurata lemmikkisi puuhia ollessasi poissa kotoa. Niissä usein on myös mikrofoni, joten voit myös kuulla, mikäli lemmikillä on taipumus äännellä ollessaan yksin. Lisäksi sillä saat tallennettua videolle lemmikkisi käytöstä varsinkin silloin, jos siinä on jotain poikkeavaa. Siitä voi olla eläinlääkärille suuri hyöty. Löysimme 3 syytä hankkia lemmikki kamera ja yhden ongelman, mikä sinun olisi hyvä ottaa huomioon.

1. Koirasi käytös

Mitä koirasi puuhaa ollessasi töissä tai harrasteissa? Sinulla voi olla epäilysi (ehkä luulet lemmikkiesi nukkuvan kaiken päivää vai pitävätkö hauvasi päivittäisen äänen avauksensa, kun autosi on lähtenyt pihasta). Et kuitenkaan voi tietää 100% mitä asunnossasi tapahtuu ollessasi poissa paikalta. Tarkkailemalla koiraasi sen tietämättä siitä, voit saada erilaista tietoa hänen käytöksestään ja ehkä jopa löytää syy yksinolon tai terveydellisille ongelmille. Ehkä koirasi stressaantuu tai vinkuu perääsi? Kauanko hänellä menee aikaa rauhoittua? Mitä koirasi kehonkieli kertoo? Käyttämällä lemmikkikameraa voit tietää ja ymmärtää lemmikkisi käytöstä paremmin, mikä voi tehdä yhdessä olostanne mieluisempaa molemmille.

Kärsiikö koirasi Eroahdistuksesta? Kun sinulla on tallennettuna videolle koirasi käytös, on kouluttajan ja/tai eläinlääkärin helpompi kanssasi lähteä ratkomaan ongelmaa.

2. Vuoropuhelu lemmikkisi kanssa.

Jotkut kamerat tarjoavat myös kaiutin-toiminnon, jolloin voit jutella lemmikillesi.   Jos näet koirasi tai kissasi olevan rauhaton tai stressaantunut, voit puhua heille ja siten rauhoittaa heitä. Tai voit harhauttaa kissaasi, jos näet hänet raapimassa huonekaluja. Kameran käyttöä ei kannata heti aloittaa kokonaisella työpäivällä, vaan muutamina minuutteja ja siitä lähteä asteittain pidentämään aikaa.

Lisäksi on olemassa mahdollisuus hommata ulkomailta esimerkiksi Furbo, jonka avulla voit antaa lemmikillesi palkan. Kissoille on myös kehitetty Pet Cube, joka leikittää kissaasi laser-osoittimella. Tämä pitää lemmikkisi kiireisenä ja pystyt palkitsemaan heitä hyvästä käytöksestä. Tässä englanninkielinen linkki, jossa kerrotaan lisää lemmikkikameroista.

3. Mahtavia kotivideoita!

Lemmikkikamera voi tallentaa mitä hauskimpia kotivideoita tai muuten suloista materiaalia, ilman että lemmikkisi tietää kenenkään katsovan. Lisäksi materiaalia voi ladata esim. Facebookkiin tai Instagramiin! Julkaisitko suloisen kuvan tai videon lemmikistäsi? Tägää meidät kuvaasi Instagramissa!  (@pawshakesuomi).  Me saatamme pyytää lupaa julkaista otoksesi ja lemmikkisi saattaa päätyä insta-julkkikseksi!

Lemmikkikameralla voit nähdä mitä lemmikkisi tekee ollessasi poissa.

Kuitenkaan ei ole viisasta kuvata lemmikinhoitajaa kameralla. Vaikka sinulla on oikeus kotiisi asentaa kameroita, yksityisyyttä suojaavat lait kieltävät salaa kuvaamisen. Jos et luota hoitajaasi, etsi mieluummin toinen hoitaja, kuin että vahdit häntä lemmikkikameran kautta. Tämä voi luoda epäluottamuksen ilmapiirin, eikä se tunnu kenestäkään mukavalta.

Jos teillä kuitenkin on löytynyt hyvä luottamus suhde hoitajanne kanssa ja haluaisitte käyttää kameraa, olkaa asiasta avoimia. Mitään materiaalia ei saa julkaista ilman lemmikinhoitajan lupaa, mikäli hän antaa teille luvan pitää kamera päällä. Lisäksi kamera ei saa olla sijoitettuna wc/kylpyhuoneeseen tai makuuhuoneeseen (jos hoitaja yöpyy luonanne): Suuntaa kamera siis sellaiseen paikkaan missä lemmikkisi eniten viettää aikaa.

Lemmikkikamera ei korvaa lemmikinhoitajaa

Teknologian ansiosta meillä on nykyään enemmän työkaluja, joilla voimme parantaa lemmikkiemme elämänlaatua ja samalla opimme itse ymmärtämään heitä paremmin. Nämä apuvälineet kehittyvät koko ajan ja oikein hyödynnettynä ovat erittäin käteviä. On kuitenkin hyvä muistaa, että kamera on vain hauska lisä kotiinne ja arkeenne, eikä se korvaa aikaa, huomiota, leikkiä tai kävelyitä. Tarvitseeko sinun jättää lemmikkisi epämukavan pitkäksi aikaa yksikseen? Varaa rakastava lemmikinhoitaja läheltäsi.