Muuttaminen lemmikin kanssa

Author picture Inka

Miksi lemmikit stressaantuvat muutosta?

Lemmikin kannalta voi olla hämmentävää ja stressaavaa muuttaa tutuilta kotikulmilta täysin uudelle alueelle. Prosessin aikana on niin paljon tehtävää – pakkaaminen, tarpeettomien tavaroiden kierrättäminen, loppusiivous ja uuteen kotiin asettautuminen. Jos olet stressaantunut, ei ole ollenkaan tavatonta, että lemmikkisi tuntee samoin!

Kokosimme yhteen muutamia vinkkejä, joiden avulla voit tehdä muuttamisesta mahdollisimman rentoa sinulle sekä rakkaille lemmikeillesi.

Kuinka autat lemmikkiäsi muutossa

Suunnittele ja tee valmistelut ajoissa

Tee tehtävälista ja aloita ajoissa – ja anna itsellesi aina kaksinkertainen aika muuttoon valmistautumiseen! Sinulla on varmasti tarpeeksi tekemistä muutenkin, joten on hyvä jättää runsaasti aikaa myös lemmikkisi valmistamiseen muuttoa varten.

Valmista lemmikkisi matkalle

Tutustuta kissasi tai koirasi hänen mahdolliseen kuljetuslaatikkoon tai -häkkiin hyvissä ajoin ennen muuttopäivää. Tee tästä mukava kokemus lemmikillesi asettamalla herkkuja sekä hänen suosikkilelunsa tai -peittoonsa sinne. Laatikko tuntuu pian turvalliselta ja mukavalta paikalta lemmikkillesi.

Pidä lemmikkisi turvassa kuljetuslaatikossaan ja poissa tieltä mahdollisimman rauhallisessa tilassa sen aikaa, kun muuttajat tekevät työtään.

Tarkista uuden kotisi turvallisuus

Tarkista uusi kotisi ennen kuin päästät lemmikkisi sinne. Poista kaikki turvallisuusriskit puutarhan tai talon ympäriltä, kuten pienet pureskeltavat esineet tai mahdolliset hiirenloukut. Varmista myös, että kaikki aidat ja portit on kiinni (sekä ikkunat ja ovet, jos lemmikkiäsi pidetään sisätiloissa). Ja varmista, että lemmikilläsi on kaulapanta sekä mikrosiru!

Vinkit kissan kanssa muuttamiseen

Ota aikaa esitelläksesi kissasi uuteen kotiin. Anna sille muutamaksi päiväksi oma hiljainen huone, jossa on vettä, ruokaa, hiekkalaatikko ja tuttuja leluja, ennen kuin tutustutat sen muualle taloon. Myös kissan feromonisuihke voi rauhoittaa kissaasi uudessa ympäristössä – voit kysyä tästä tarkemmin eläinlääkäriltäsi.

Kissat ovat luonteeltaan ujoja eläimiä, joten on hyvä idea antaa niille laatikoita joihin ne voivat halutessaan piiloutua – tämä todella auttaa vähentämään kissan stressiä! Huomioi myös mahdolliset uudet reiät ja kolot, joihin kissasi voi piiloutua, ja valvo sitä aina ulkona.

Vinkit koiran kanssa muuttamiseen

Koirat haluavat tutustua uuden alueensa maisemiin ja tuoksuihin mahdollisimman pian. Tämän vuoksi kannattaa käydä koirasi kanssa säännöllisesti pitkillä kävelylenkeillä, jolloin se pääsee haistelemaan rauhassa uutta naapurustoaan. Tämä auttaa myös vähentämään hermostuneisuutta ja alentaa stressiä. On myös hyvä idea jättää koiran tutulta tuoksuvat viltit ja lelut uuteen kotiin tuomaan turvaa ja tuttuuden tunnetta.

Muista jättää runsaasti aikaa myös karvaturrisi kanssa leikkimiseen. Hauskanpito ja liikunta auttavat ehkäisemään liiallista haukkumista sekä muuta stressiin liittyvää käyttäytymistä.

Pyydä apua

Monet muuttofirmat tarjoavat myös lemmikkien kuljetuspalveluita. Jos sinun täytyy lentää lemmikkisi kanssa, on tähänkin olemassa monia hyviä vaihtoehtoja. Pidä myös eläinlääkärisi numero lähettyvillä, mikäli jotain huolestuttavaa ilmenee matkan aikana.

Tutustu uusiin naapureihisi ja kerro heille rakkaista lemmikeistäsi. Eläimet ovat täydellinen jäänmurtaja uusien ihmisten tapaamiseen!

Palkkaa lemmikinhoitaja

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä, Pawshake on täydellinen työkalu helpottamaan lemmikin kanssa muuttamisesta aiheutuvaa stressiä. Lemmikinhoitajamme voivat auttaa sinua esimerkiksi koiran lenkittämisessä tai ottaa lemmikkisi kotiinsa hoitoon siksi aikaa, kun muutto on käynnissä. Meillä on kansainvälisiä yhteisöjä (mm. Pohjoismaat, Iso-Britannia, Italia, Saksa, Australia, Kanada), joten jos olet muuttamassa ulkomaille, et ole koskaan yksin Pawshaken kanssa.