Mistä kotikäynnit ovat tehty?

Author picture Pawshake

Jos olet vastikään aloittanut lemmikinhoitajan työt, sinä varmasti uhkut intoa päästä lähtemään kotikäynneille tutustumaan naapurustosi ihaniin lemmikkeihin. Mutta kuinka kauan käynnin tulisi kestää? Mitä lemmikinomistaja voi odottaa sinulta? Ja mitä tarkalleen kissat tarvitsevat hoitajaltaan?

Kotikäynnit tyypillisesti sisältävät yhden tai kaksi käyntiä lemmikin omistajan luona, jolloin huolehdit heidän lemmikistään/lemmikeistään. Lemmikinhoitajia pyydetään usein pitämään paikkoja silmällä myös turvallisuuden kannalta (erityisesti jos omistaja on poissa pitkiä aikoja) ja suorittamaan joitain lisätöitä, kuten hakemalla postit. Työtehtävät voivat vaihdella paljonkin jokaisen lemmikinomistajan kohdalla, joten on äärimmäisen tärkeää että molemmat osapuolet ovat kartalla toimintatavoista jo etukäteen.

Lemmikinhoitaja kotikäynneille: kenelle ja milloin?

Kotikäynnit ovat ideaalisia lemmikeille, jotka ovat erityisen kiintyneitä kotioloihinsa ja jotka viihtyvät yksinään kohtuullisia aikoja. Tämä koskee niin kissoja, jotka usein kokevat täysihoidon stressaavaksi, kuten kaneja ja muitakin pieniä lemmikkejä, jotka mielummin pysyisivät kotona omistajan poissaollessa. Useimmille koirille tämän tyyppinen järjestely ei sovi, sillä ne eivät voi viettää yksin pitkiä aikoja. Niille paras vaihtoehto on kotona tapahtuva koiran täysihoito, jolloin koiranhoitaja tulee asumaan omistajan talouteen hoidon ajaksi. Sinulta saatetaan kuitenkin pyytää tekemään kotikäyntejä pentujen tai nuorten koirien luona, jotka kaipaavat lisähuomiota sillä aikaa kuin omistaja on päivisin töissä.

Hiekkalaatikon tyhjennys

Riippuen kuinka pitkä varattu hoitojakso on, lemmikinhoitajaa voidaan hyvinkin pyytää siivoamaan hiekkalaatikko, häkki, terraario tai muu eläimen asumus. Pyydä omistajaa jättämään reilusti kissanhiekkaa, olkea, soraa tai muuta käytössä olevaa kuiviketta tätä varten.

Lisäpalveluita

Kissan karvan siivous, 'vahinkojen korjaus, postin sisääntuonti, kasvien kastelu, roskisten tyhjennys: tässä vain muutama lisätyö mitä lemmikinomistaja voi pyytää sinua suorittamaan. Loppujen lopuksi, puhtaaseen kotiin palaaminen rentouttavan loman jälkeen on paljon mielekkäämpää kuin keittiölliseen banaanikärpäsiä, tai ylitsepursuavan roskiksen hajuun! Keskustele yksityiskohtaisesti mitä lemmikinomistaja odottaa sinulta tavallisten lemmikinhoitotehtävien lisäksi.

Kuinka kauan kotikäynti kestää?

Omistajat usein pyytävät sinua tekemään paljon enemmän kuin vain yksinkertaisesti ruokkimaan, siivoamaan ja tarjoamaan raikasta vettä heidän lemmikilleen. Sinä tulet olemaan lemmikin ainut kontakti lemmikinomistajan poissaollessa. Leikki- ja rapsutteluaika vie siis usein suurimman osan kotikäynnin ajasta. Pidä siis huoli että vietät riittävästi laatuaikaa hoidokkisi kanssa. Jotkut kissat kaipaavat todella paljon omistajiaan ja haluavat ryömiä syliisi, leikkiä lempileluillaan tai että hoidat heidän turkkiaan. Älä häiritse ujoja tai hermostuneita kissojajotka mielummin vilkuilevat tekemisiäsi turvallisen etäisyyden päästä sohvan alta. Vietä aikaa samassa huoneessa ja anna niiden tottua paikallaoloosi asteittain. Keskiverto kotikäynti kestää puolesta tunnista tuntiin.

Kuinka paljon kotikäynti maksaa?

Lemmikinhoitajana päätät omista hinnoistasi. Keskiverto hinta kotikäynnille on suunnilleen 12 euroa. Jotkut hoitajat veloittavat enemmän, toiset vähemmän. Hintaan vaikuttavat kokemuksesi, arviointisi, lisäpalvelusi, koulutuksesi, eläinalaan liittyvä työkokemuksesi ja suosiosi Pawshake:ssa. Vinkki: Haluatko aloittaa urasi lemmikinhoitajana Pawshakessa? Suosittelemme veloittamaan suhteellisen alhaisia hintoja aluksi, ja sitten hiljalleen lisäämällä palkkiotasi sitä mukaan kun saat positiivista palautetta.

Etsi lemmikinhoitaja

Ala lemmikinhoitajaksi