Mikä on talovahtipalvelu?

Mikä on talovahtipalvelu?

07/05/2021

Talovahtipalvelu on lemmikinomistajan ja -hoitajan välinen järjestely, jossa hoitaja asuu lemmikinomistajan kotona etukäteen sovitun ajanjakson, kun omistaja on itse poissa. Tämä on hyvä järjestely lemmikinomistajille, jotka haluavat säilyttää lemmikkinsä normaalit arkirutiinit ja samalla pitää asuntonsa turvattuna.

Talovahdille lemmikinomistajan kotona asuminen on loistava työ - sen aikana pääsee tutustumaan uusiin lemmikkiystäviin ja paikkoihin, sekä saa pienen irtioton omista arkisista rutiineistaan.

Talovahti:

  • Asuu kotonasi kuten kuka tahansa vieras asuisi. Muista valmistella kotisi vierasta varten, ja jättää saataville muun muassa puhtaat lakanat ja pyyhkeet, ylimääräisiä tarvikkeita, kuten puhdistusainetta ja vessapaperia, sekä ohjeet, joita haluat talovahdin noudattavan.

  • Voi asua luonasi lyhyemmän pätkän tai pidempään - riippuen kuinka kauan itse olet poissa. Pidempikestoisten vierailujen aikana talovahdilta voi pyytää muitakin pieniä palveluksia, kuten postin hakeminen, roskien vienti sekä kukkien kastelu.

  • Saa kotisi näyttämään asutulta. Tämä on turvallisempi vaihtoehto, kuin jättää kotisi kokonaan tyhjilleen, kun olet itse poissa.

  • Voi ylläpitää lemmikkisi rutiineja, kuten ruoka-ajat, leikkiajat, hiekkalaatikon siistiminen ja/tai lenkit. Tämän vuoksi jätä tarkat ohjeet, riittävästi ruokaa ja kissanhiekkaa, sekä mahdolliset lääkkeet joita lemmikkisi tarvitsee.

  • Kommunikoi sujuvasti kanssasi ja vastaa sinulle säännöllisesti kun olet poissa. Pawshaken kaikilta talovahdeilta odotetaan päivittäistä viestittelyä ja kuvien lähettämistä.

  • Jättää kotisi samaan kuntoon kuin sinä jätit sen lähtiessäsi. Tämän vuoksi kannattaa siivota ja tiskata ennen kotivahdin saapumista. Näin pääset itse nauttimaan puhtaasta kodista kotiin palatessasi.

  • Pitäisi voida tavoittaa sinut kun olet poissa. Mikäli et ole koko ajan tavoitettavissa, talovahdilla tulisi hätätilanteen varalta olla esimerkiksi läheisen ystävän tai perheenjäsenen yhteystiedot tiedossaan.

  • Tulisi olla joku johon luotat, joka on mielellään hyväksytty talovahtipalvelua tarjoavan palvelun toimesta. Pawshake käyttää muun muassa puhelin-, sähköposti- sekä Facebook-varmentamista kaikille talovahdeille ja profiilien standardit ovat hyvin korkeat. Ainoastaan 25% hakijoista hyväksytään.

  • Tulee olla vakuutettu mikäli lemmikkisi tulee kipeäksi tai loukkaantuu sillä aikaa kun olet poissa. Mielenrauhasi turvaamiseksi kaikki talovahtimme ovat vakuutettuja Pawshake-takuulla. Takuu turvaa mikäli lemmikkisi tarvitsee eläinlääkärikäyntiä, tai et jostain syystä ole tyytyväinen talovahtipalveluun.

Oletko koirahoitolan sijaan harkinnut tällä kertaa talovahdin palveluja? Löydä talovahti Pawshakesta jo tänään.