Lemmikit ja koronavirus. Voiko lemmikit levittää koronavirusta?

Lemmikit ja koronavirus. Voiko lemmikit levittää koronavirusta?

19/03/2020

Uusi koronavirus häiritsee paljolti jokapäiväistä elämäämme. Mitä virus todellisuudessa tarkoittaa lemmikeillemme? Ja mitä tämä poikkeuksellinen tilanne tarkoittaa varauksille Pawshakessa?

Voiko lemmikkini sairastua koronavirukseen?

On selvää, että uusi koronavirus tarttuu erittäin helposti ihmisestä ihmiseen. Mutta ovatko myös lemmikkimme alttiita koronavirukselle? Maailman terveysjärjestö WHO:n (World Health Organization) mukaan tästä ei ole tällä hetkellä mitään todisteita.

Voiko lemmikkini levittää koronavirusta?

Ei ole todisteita, että lemmikit voisivat levittää koronavirusta. Virallinen neuvo WHO:lta on, että voimme yhä viettää aikaa ja hoitaa lemmikkejämme, kunhan huolehdimme hyvästä hygieniasta. Jos et pysty huolehtimaan lemmikistäsi, koska olet kipeänä tai töissä, koiran ulkoiluttaja voi auttaa.

Kuitenkin poikkeuksellisissa tilanteissa virus voi päätyä lemmikin turkkiin. Lemmikki ei sairastu tai levitä tartuntaa samalla tavalla kuin sairas ihminen. On kuitenkin aina suositeltavaa pitää huolta hygieniasta mahdollisimman hyvin estääkseen sairastumisen virukseen.

Koronapotilaiden on suositeltavaa olla mahdollisimman vähäisessä fyysisessä kontaktissa lemmikin kanssa kuin mahdollista. Jos olet kotona karanteenissa, on parasta järjestää joku toinen lenkittämään koirasi. 

Lomani on peruttu. Voinko perua myös Pawshake varaukseni?

Pawshake varauksilla on joustavat peruutuskäytännöt. Monissa tapauksissa olet oikeutettu täyteen palautukseen, mutta kiinnitä huomiota kumpi peruutuskäytäntö varaustasi koskee. 

Mikäli perut varauksen, olet oikeutettu 50% tai 100% hyvitykseen, riippuen peruutuksen ajankohdasta, sekä lemmikinhoitajan valitsemasta peruutuskäytännöstä. Mikäli perut varauksen vasta varauksen alkamispäivänä, et ole enää oikeutettu palautukseen.

Useimmissa tapauksissa voit peruuttaa varauksesi itse.

Peruutuskäytännöt voivat vaihdella riippuen hoitajasta. Sinuun vaikuttavat peruutuskäytännöt voit tarkistaa lemminkinhoitajasi profiilista. Lemmikinhoitajalla on kaksi vaihtoehtoa:

Joustava: Täysi rahojen palautus, jos lemmikinomistaja peruuttaa varauksensa viimeistään kello 12:00 mennessä varauksen alkua edeltävänä päivänä. 50% hyvitys, mikäli peruutus tapahtuu tämän jälkeen. Peruutus saman päivän aikana, kun varaus olisi alkamassa, ei oikeuta hyvitykseen.

Kohtuullinen: Täysi rahojen palautus, jos lemmikinomistaja peruuttaa varauksensa viimeistään kello 12:00 mennessä 7 päivää ennen varauksen alkamista. 50% hyvitys, jos peruutus on tehty tämän jälkeen. Peruutus saman päivän aikana, kun varaus olisi alkamassa, ei oikeuta hyvitykseen.

Haluan suunnitella lomamatkan, mutta olen epävarma onnistuuko se. Haluaisin kuitenkin suunnitella kaiken etukäteen lemmikkiäni ajatellen. Mitä minun kannattaisi tehdä?

Jos haluat suunnitella lomamatkan, kannattaa ottaa huomioon, että saatat tarvita lemmikinhoitajan. Erityisesti koulujen loma-aikoina voi olla kiireistä ja moni hoitajista on varattuna. 

Koronaviruksesta johtuen, lomamatkoja todennäköisesti varataan myöhemmin vuoden mittaan. Lisäksi useammat varaavat lomansa kotimaasta tai lähtevät mökille lomailemaan, jolloin lemmikinhoitajalle voi olla tarvetta.

Jos varausta ei ole vielä vahvistettu, on riskinä, että lemmikinhoitaja ei ole enää vapaana kun lähdet lomalle. Ilman vahvistettua varausta, et ole oikeutettu Varaustakuuseemme (joka suojelee sinua hoitajan viime hetken peruutuksilta). Siksi suosittelemme tekemään varauksen Pawshaken kautta.

Lemmikinhoitajan varaaminen etukäteen on riskitöntä. Varaus on virallinen (ja molempia osapuolia sitova) vasta, kun se on maksettu Pawshaken kautta. Kun teet varauksen Pawshaken kautta, varmistut siitä, että lemmikinhoitaja pysyy varattuna sinulle, ja varauksesi on turvattu Varaustakuulla. Kun käytät Pawshakea, hoitajalle maksetaan vasta onnistuneen varauksen jälkeen. Jos lomasi perutaan, voit myös perua lemmikinhoitajasi.

Kuten jo mainitsimme, kiinnitä huomiota lemmikinhoitajan peruutuskäytäntöön. Mikäli lomasi perutaan, muista myös perua varauksesi ajoissa, jotta olet oikeutettu täyteen hyvitykseen.

Olen lemmikinhoitaja. Pitäisisikö minun ottaa vastaan varauksia? Onko jotain mitä minun tulisi ottaa huomioon?

Voit jatkaa varauksiasi normaalisti, mutta neuvomme noudattamaan erityisen hyvää hygieniaa ennen ja jälkeen lemmikkivieraan hakemisen / palauttamisen. Pese kätesi ja älä kättele tai ota fyysistä kontaktia asiakkaidesi kanssa. Sen sijaan hymyile, ja tervehdi :)

Tarkista peruutuskäytäntösi ja harkitse ovatko ne vielä sopivia tilanteeseesi. Saadaksesi enemmän varauksia, voit ladata henkilökohtaiset markkinointimateriaalisi oman dashboardisi kautta. Hyvä idea on tarjota koiran ulkoilutusta niille, joiden täytyy pysyä kotona, tai lemmikin hoitopaikkaa niille, jotka ovat pitkään poissa kotoa pitkien työvuorojen, tai hätätapausten vuoksi.

Enää ei kätellä, mutta ylävitonen lemmikin kanssa on ok!

Pysyn toistaiseksi kotona. Kuinka saan pidettyä lemmikkini tyytyväisenä ja tylsistymättä tänä aikana?

Jos pysyt kotona esimerkiksi sen takia, että työskentelet kotoa käsin tai olet karanteenissa, on tämä oiva aika harjoitella aivotyöskentelyä sisällä tai vaikka omalla takapihalla.

Koirat kuluttavat energiaa kunnon lenkillä, mutta energiaa saa kulumaan myös ajattelemalla, haistelemalla, jäljittämällä ja leikkimällä. Voit esimerkiksi piilottaa nameja ympäri taloa, nuuskuttelumattoon, kääriä niitä pyyhkeeseen tai tyhjään vessapaperirullaan. Voit myös hankkia koiran älypelejä verkosta tai lemmikkikaupasta. Pidä huolta, että koirasi saa säännöllisesti onnistumisen kokemuksia etsimisleikeissä ja tärkeimpänä - muistakaa pitää hauskaa! Joskus koiralla saattaa mennä hetki, ennen kuin se ymmärtää mistä on kyse. Tällöin kannattaa harjoitella helpommalla tasolla muutaman minuutin ajan, ja kehua koiraasi sitten innokkaasti kun se löytää namin.

Jos et halua tai pysty lähtemään ulos itse, voit aina varata lemmikinhoitajan, joka ulkoiluttaa koiran puolestasi.

Pitäisikö minun ottaa vielä jotain muuta huomioon?

Koska tilanteet muuttuvat nopeasti, on hyvä olla hätäsuunnitelma sen varalle, että sairastut. Jos et pysty hoitamaan lemmikkiäsi, huolehdi, että sinulla on perhe, ystäviä tai lemmikinhoitaja tukenasi. Pidä myös mielessä, että lentoja tällä hetkellä perutaan ja siiretään uusiin ajankohtiin. 

Jos olet tilanteessa, että sinun täytyy lähteä kotoa (koska työskentelet yhteiskunnallisesti tärkeällä alalla, kuten terveydenhoitoala, tai sinun täytyy lähteä auttamaan sairastunutta sukulaista tai ystävää), huolehdi tarvittavista toimenpiteistä lemmikkiäsi ajatellen kun olet itse poissa. Viime hetken lemmikinhoitajan varaukseen, tarkista vapaat lemmikinhoitajat läheltä sinua. 

Minulla on vielä kysyttävää. Mistä voin löytää vastauksia?

Onko sinulla kysyttävää liittyen varaukseesi, Pawshakeen tai koronavirukseen? Asiakaspalvelumme on täällä sinua varten.