Hyvä nimi kissallesi tai koirallesi?

Hyvä nimi kissallesi tai koirallesi?

28/08/2018

Kun harkitset nimeä lemmikillesi saattaa sinua houkuttaa keksiä omaperäinen nimi, johon sinulla on henkilökohtainen kiintymys. On kuitenkin viisasta pysähtyä miettimään, ennen kuin päätät nimestä lopullisesti. Tästä artikkelista voit lukea mikä tekee nimestä hyvän kissallesi tai koirallesi, ja käydä läpi suosituimpia lemmikkien nimiä.

Koirien nimet

Nimestä tulee iso osa arkeasi, joten koirasi nimeäminen on tehtävä harkiten ja viisaasti. Koirasi myös täytyy oppia valitsemasi nimi. Opeta koirasi vastaamaan nimeensä käyttäen positiivista vahvennusta. Voit vahvistaa sitä yksinkertaisella harjoituksella: Kutsu lemmikkiäsi nimeltä iloisesti, suorastaan ylipirteästi: 'Roki!'. Heti kun lemmikkisi katsoo sinuun päin, palkitse hänet namilla.

Kun koirasi hoksaa että hänen tarvitsee reagoida joka kerta kun kutsut, voit alkaa yhdistää nimeä muihin käskyihin. Kuten esimerkiksi: 'Roki, istu!' tai 'Roki, tule!'. Edelleen on tärkeää, että koirallasi on positiivinen assosiaatio nimeensä. Kutsuessasi häntä nimeltä, sen pitäisi aina tarkoittaa: 'Katsohan, täältä saat jotain hyvää!' ja siksi sinun ei pitäisi koskaan mainita koirasi nimeä kun se tekee tuhmuuksia, vaan eristää kielto/torusanat kuten 'Tuhma!' tai 'Ei!'. Lue lisää koirasi kutsumisesta.

Millainen on hyvä koiran nimi?

Voit tottakai halutessasi valita epätyypillisen tai eksoottiselta kuullostavan koiran nimen. Mutta älä unohda että sinä tulet käyttämään koirasi nimeä joka päivä.

On tärkeää, että valitsemasi nimi on koirallesi helppo erottaa muusta puheestasi. Kannattaa siis suosia lyhyitä nimiä (ideaalisin on 2 tavua), jotka koostuvat selvistä äänteistä (esimerkiksi - Keke on selvempi kuin Lulu). Valitsitko nimen jota sinulla on tapa lyhentää? Muistathan käyttää samaa 'versiota' nimestä johdonmukaisesti, ehkäistäksesi koirasi hämmennystä. Muista myös: Valitse nimi joka ei kuulosta samantapaiselta kuin komentosanat, esim. 'tule' tai 'istu'. Harjoittele hokemalla nimeä ääneen. Onko se helppo artikuloida? Onko se mukavan selkeä? Jos vastaat 'kyllä' ja 'kyllä' - olet valinnut hyvän nimen!

koira vastaa nimeensä Vastaako koirasi positiivisesti nimeensä?

Top 10 koiran nimeä Pawshakellä

10 suosituinta koiran nimeä jotka Pawshaken jäsenet ovat valinneet (niin koirien omistajat kuin lemmikinhoitajat) ovat seuraavat:

 1. Luna
 2. Papu
 3. Sulo
 4. Misu
 5. Luca
 6. Nelli
 7. Onni
 8. Sissi
 9. Simba
 10. Laku

Kissojen nimet

Kissat voivat joskus olla itsepäisiä ja ihmiset eivät useinkaan käytä heidän nimeään yhdistettynä komentoihin, kuten koirilla. Siksi kissat usein saavat omaperäisiä nimiä, kuten: Herra Kisuli, Kuningatar Sofia, Einstein tai Aristoteles :-)

Voit kuitenkin opettaa kissasi reagoimaan nimeensä . Valitse nimi joka ei ole liian pitkä ja joka on helposti lausuttavissa. Toista kissasi nimeä selkeästi ääntäen ja korkealla, energisellä äänensävyllä, sekä pyydä muita perheenjäseniäsi tekemään samoin. Jos kissasi reagoi nimeensä, palkitse hänet makoisalla herkulla. Lue lisää kissasi kutsumisesta.

Top 10 kissan nimeä Pawshakellä:

10 suosituinta kissan nimeä, jotka Pawshaken jäsenet ovat valinneet (niin kissojen omistajat kuin lemmikinhoitajat) ovat seuraavat:

 1. Luna
 2. Pörri
 3. Viiru
 4. Minttu
 5. Misu
 6. Paavo
 7. Papu
 8. Siiri
 9. Simba
 10. Sissi

Inspiraatiota lemmikin nimeen

Monet omistajat valitsevat lemmikillensä nimen, joka on jollain tavalla liitännäinen heille johonkin tärkeään asiaan. Nimi voi liittyä esim. sarjakuva-sankariin lapsuusajoilta, tai lempi elokuvahahmoon, kaupunkiin tai maahan. Käy vilkaisemassa Pawshaken lemmikkigalleriaa lisäinspiraatiota löytääksesi.

Mistä lemmikkisi nimi tulee? Kerro meille tarinasi alla olevaan kommenttikenttään: