5 vinkkiä etätyöskentelyyn koiran kanssa

5 vinkkiä etätyöskentelyyn koiran kanssa

19/04/2021

Onko lemmikkiystävällinen kotitoimisto edes mahdollinen??

Kotoa käsin työskentely ja samalla koiran tyytyväisenä ja terveenä pitäminen on mahdollista, mutta vaatii hieman etukäteisvalmisteluja sekä suunnittelua.

Kotoa käsin työskentely tuli monelle uutena kokemuksena vuonna 2020, johon on varmasti omat lisähaasteensa tuonut kun kotoa löytyy koira. Zoom palaverien keskeytykset ja postinkantajalle haukkuminen ovatkin tuttuja haasteita lemmikinomistajille. Ja vaikka alkaa näyttää siltä, että kotitoimistoilta siirtyminen varsinaisille toimistoille voisi pikkuhiljaa olla mahdollista, on etätyöskentely varmasti joiltain osin tullut myös jäädäkseen.

Olemmekin koonneet alle 5 vinkkiä aktiivisen työskentelyn ylläpitämiseen samalla kun pidät nelijalkaisen ystäväsi tyytyväisenä.

5 vinkkiä etätyöskentelyyn koiran kanssa

1) Aloita päiväsi oikein

Koira on loistava herätyskello, joten on hyvä mennä aikaisin nukkumaan, jotta heräät pirteänä samaan tahtiin lemmikkisi kanssa. Jos nyt työskentelet kotoa käsin, voit käyttää ajan joka normaalisti menisi työmatkaan, koirasi ulkoiluttamiseen. Esimerkiksi koirapuistot, metsässä samoilut ja juoksulenkit ovat oiva tapa niin koiran väsyttämiseksi, kuin itsensä hereille saamiseksi.

2) Pidä taukoja

Tauot ovat tärkeitä pitämään sinut tehokkaana ja luovana koko päivän. Ne antavat myös hyvän mahdollisuuden käydä koiran kanssa happihyppelyllä tai pitää pienen rapsutustauon. Etätyöskentely voi olla henkisesti raskasta, joten nämä pienet tauot lemmikkisi kanssa ovat kultaakin kalliimpia!

3) Liiku tarpeeksi

Kotoa käsin työskentely on aina fyysisesti vähemmän rasittavaa kuin toimistolla töiden tekeminen, etenkin jos normaalisti kävelisit tai pyöräilisit työpaikalle. Oman henkisen ja fyysisen terveyden takia onkin tärkeää muistaa jättää aikaa myös liikunnalle. Lenkkeily, pyöräileminen ja kävely ovat loistavia tapoja liikuttaa - ei vain itseäsi - vaan myös nelijalkaista ystävääsi. Moni koira onkin helppo opettaa juoksemaan rinnalla, mutta mikäli se ei onnistu, pitkä kävelylenkki on myös hyvä vaihtoehto.

4) Luo rutiinit

Etätyöskentelyssä rutiinien luonti on tärkeää, vaikka tarvitsisitkin päiviisi joustovaraa. Herää tiettyyn kellonaikaan, käy kävelyllä, pidä lounastauko ja pysy aikataulussasi. Muutamana päivänä viikossa voi myös olla hyvä varata koirallesi päivähoito.

Ole selkeä milloin olet käytettävissä ja milloin et, ettei yllätyspalaveri sotke liikaa päivääsi. Rutiinit toimivat hyvin myös lemmikeille, sillä ne jäsentävät päivää ja antavat turvan tunnetta.

5) Tiedä milloin lopettaa työnteko

Yksi tärkeimmistä säännöistä kotona työskentelyyn, on tietää milloin lopettaa työnteko. Kuulostaa helpommalta kuin luuletkaan. On tärkeää sulkea tietokoneesi, eikä koskea siihen ennen kuin vasta seuraavana aamuna. Rutiinit auttavat tässäkin. Sekä tietysti jaloissasi pyörivä koira, joka haluaisi viettää aikaa kanssasi.

Onko sinulla vaikeuksia keskittyä työntekoon kotitoimistolla? Tarvitseeko koirasi erityishuomiota? Koiran päivähoito voi olla hyvä vaihtoehto lisäämään koirasi päivään vaihtelua, sekä auttamaan sinua saamaan työsi tehtyä. Täältä voit löytää koiran päivähoitoa läheltä sinua.