Tee-se-itse: Itsetehdyt kissanlelut!

Tee-se-itse: Itsetehdyt kissanlelut!

Tee-se-itse: Itsetehdyt kissanlelut!

02/10/2017

Kissanomistajat tietävät tämän niiin hyvin: mikä tahansa lattialla oleva pieni esine on kissalle potentiaalinen lelu. Varsinkin jos se on kevyt, rapiseva ja tuoksuu ihanalle! Tällaisia lelujahan voisit tehdä myös itse - miksi siis ostaisit kalliita kissanleluja erikseen kaupasta? Anna mielikuvituksesi lentää! Itsetehty lelu voi olla myös mahtava lahja kissanhoitajallesi!

Kuva: Sunny Ripert

Tarvitset:

  •     kuivattua kissanminttua (tai valeriaanaa)
  •     fleeseä, huopaa tai muuta vastaavaa materiaalia, joka ei helposti rispaannu
  •     puisen kepin
  •     höyheniä (esim. askarteluliikkeistä)
  •     paperia
  •     tyhjiä vessapaperirullia
  •     villaa
  •     sisalnarua

ja mahdollisesti:

  •    neula ja lankaa
  •    sakset

Kissanminttua sisältävät lelut

Houkuttelevin lelu sisältää ehdottomasti kissanminttua, jota kissat rakastavat! Useat kaupastakin ostettavat kissanlelut sisältävät joko kissanminttua tai valeriaanaa, ja molemmat näistä ovat täysin turvallisia kissoille. Muotoile valitsemastasi kankaanpaloista "taskut" ja täytä ne kissanmintulla. Voit myös halutessasi pyörittää taskun päälle sisalnarua, tällöin tasku pysyy paremmin kiinni ja kissalla on tarttumispintaa. Voit kokeilla kaikenlaisia hauskoja muotoja, kuten hiirtä tai sydämen muotoa, mutta kissalle kelpaavat myös yksinkertaiset muodot. Ota suorakaiteen muotoinen kangaspala, laita sisälle teelusikallinen kissanminttua ja pyöritä päätyyn solmu. Valmista! Voit katsoa leluntekemisestä tutoriaalin täältä!

Kissanminttu (Nimi latinaksi: Nepeta)

Pienet pallot

Pienet kevyet pallot ovat yleensä kissojen suosikkeja! Ihan simppelimmät ovat vain paperista pyöriteltyjä palloja. Vaihtoehtoisesti voit myös tehdä pallon tyhjästä vessapaperirullasta. Leikkaa rulla ympyröiksi ja järjestä ne pallon muotoon - voit piilottaa sisälle jotain kilisevää tai rapisevaa, jolloin kissasi kiinnostuu varmasti.

Kuva: Pinterest

Huiskiminen alkakoon!

Mahtava onkilelu herättää kissasi syvimmätkin metsästyshalut! Et tarvitse kuin kepin, pätkän narua ja höyheniä. Sido höyhenet narulla keppiin ja ala huiskia! Voit käyttää mielikuvitustasi myös tässä, esim: narunpätkiä höyhenten sekaan, kilikelloja.. Vinkki: erilaisista askartelukaupoista voi löytyä monenlaisia kankaita, höyheniä, kelloja tai naruja. Muista kuitenkin aina vahtia kissasi leikkiä, ettei se pääse nielemään mitään esineistä!

Oletko tehnyt kissanleluja aikaisemmin? Odotamme mielenkiinnolla, mitä kaikkea olette keksineet! Näytä kissasi suosikkilelut Instagramissa!  #pawshakesuomi tai Facebookissa