Tee koirastasi näkyvä pimeällä: Vinkkejä erilaisiin valoihin ja heijastimiin

Tee koirastasi näkyvä pimeällä: Vinkkejä erilaisiin valoihin ja heijastimiin

04/01/2019

Päivien ollessa lyhyitä ja siten pimeyden ollessa vallassa suurimman osan päivästä, on tärkeää muistaa näkyvyys, kun ulkoilet karvaisen ystäväsi kanssa. Eikä vaara piile vain maaseudulla, vaan myös katuvaloilla varustetussa kaupungissa. Keräsimme kokoon vinkkejä kuinka voit itse kyhätä koirallesi heijastintuotteita, että varmasti näytte illan hämärässä!

Erityisesti talvisin on äärimmäisen tärkeää, että itsesi lisäksi, myös koirasi on helposti havaittavissa. Niin toisten jalankulkijoiden, polkupyöräilijöiden sekä motoristien on hyvä pystyä havaitsemaan teidät hyvissä ajoin ennen ohittamista. Tämä on helppo toteuttaa esimerkiksi erilaisilla valoilla ja heijastimilla, sekä näiden erilaisilla muunnelmilla ja yhdistelmillä. Voit esimerkiksi kotoasi uusiokäyttää vanhoja esineitä, ostaa erityisesti lemmikeille suunniteltuja tuotteita tai päästää luovuutesi valloilleen ja askarrella omat heijastimet!

Uusiokäyttää voit esimerkiksi: Polkupyörän valot tai juoksuvälineesi

Kiinnitä pieni, pattereilla toimiva polkupyörän tai avaimenperän valo koirasi hihnaan, kaulapantaan tai valjaisiin.

Oletko kenties juoksija, tai joskus harrastanut juoksemista ja sinulla on tallessa heijastavat, säädettävät nauhat? Ne sopivat täydellisesti koirallesi! Kiinnitä heijastin kuminauha, vaikka koirasi valjaisiin.

Heijastava talutin

On oleellista, että koirasi näkyy, mutta hihnaa ei tule unohtaa. Ohittajan on helpompi havainnoida koiran ja ulkoiluttajan välinen etäisyys ja asema, myös hihnan ollessa näkyvissä. Tämä on hyvä muistaa erityisesti, jos käytät pitkää hihnaa tai polkupyöräilet koirasi kanssa.

Valopanta

Valopanta on mieletön keksintö! Niissä on usein mahdollisuus valita itselleen sopivat asetukset (eri tahtiin vilkkuva tai koko ajan palava valo) ja ne ovat uudelleen ladattavia USB-piuhalla. Ne ovat näppäriä, eikä enää tarvitse näprätä tyhjien pattereiden kanssa! Kun olet ostamassa pantaa, koko on on oleellisin tekijä. Monia valokuitu-pantoja voi leikata sopivat mittaisiksi, niin ettei panta ole liian tiukka tai liian löysä. Hyvä kireys on se, kun pannan ja koiran kaulan väliin menee 2 sormea.

Tee-se-itse: Heijastava teippi tai kangas

Hauska, edullinen ja luova ratkaisu: Tehdä itse lemmikkisi heijastimet! Voit käyttää materiaalina esimerkiksi heijastinteippiä tai -kangasta ja luoda niistä näyttävän kaulapannan, hihnan somisteen tai vaikka huivin koirallesi! Niistä voi myös ommella erilaisia kuvioita ja kiinnittää koirasi varusteisiin, kuten valjaisiin.

Huom: Heijastavat tuotteet vaativat toimiakseen valonlähteen, niinpä ne toimivat hyvin vilkkaassa liikenteessä, mutta pimeimmillä kaduilla eivät ne välttämättä riitä. Niinpä on hyvä niiden lisäksi käyttää aina myös valon lähdettä.

Tee-se-itse: Heijastinliivi

Muistat varmaan taannoin puhuttaneen “Taikaviitta”-kampanjan? Onkin hienoa kuinka huimasti heijastinliivien käyttö on yleistynyt nykyisessä katukuvassamme. Löytyykö sinulta kotoa hieman rikki menneitä, liian pieniä tai muutoin vanhempia heijastinliivejä? Niistä pystyy näppärästi askartelemaan heijastinliivin koiralle! Tässä linkki yhteen versioon (kuvien kera!)

Vinkkejä lemmikinhoitajille: Oletko koiranhoitaja tai tarjoatko koiran ulkoilutus-palvelua? Muista aina pyytää hoitokoirasi omat heijastintuotteet ja valot lähtiessäsi lenkille. Tai erotu joukosta tuomalla mukanasi omat heijastimet ja valonlähteet lainaksi hoitokoiralle lenkin ajaksi! Muista myös itse pukea yllesi heijastimet ja vaikka otsalamppu!

Tässä muutama linkki mistä voi lähteä etsimään inspiraatiota omille heijastimille: DIY: 5 x Heijastin & Pinterest