Lemmikkien valokuvaus: 7 vinkkiä

Lemmikkien valokuvaus: 7 vinkkiä

14/11/2018

Täydellisen kuvan nappaaminen (laitettavaksi julkiseen jakoon joko Instagram-tilillesi tai Pawshake-profiiliisi) ei aina ole niin yksinkertaista. Kissat ja koirat ovat vilkkaasti liikkuvia kohteita, eivätkä aina esiinny käskystä. Siitä huolimatta lemmikkien valokuvaus on mukava harrastus. Muutamalla pienellä kikalla pystyt parantamaan kuviesi laatua huomattavasti. Tässä 7 vinkkiämme, joiden avulla saat parhaita mahdollisia kuvia karvaisista ystävistäsi.

1: Ilmapiiri ja persoonallisuus

Kuvat kertovat enemmän kuin sata sanaa. Ota siis huomioon minkälaisen tarinan/tilanteen haluat saada ikuistetuksi. Minkälainen persoona lemmikilläsi on? Onko hän erityisen leikkisä ja menevä, vaiko kyltymätön sohvaperuna? Valitse siis ympäristö ja tilanne mukaillen lemmikkisi luonnetta. Kuva, jossa koirasi innokkaasti odottaa herkun saantia luo täysin erilaisen yleisilmeen kuin jos hän taas leikkisi lempilelullaan. Siis jos haluat ottaa toimeliaan kuvan lemmikistäsi, ajoita kuvaus lemmikkisi aktiivisuuden mukaan – Kissat touhuavat paljon illalla, kun taas koirat (erityisesti lenkeillä!) ovat enemmän päiväaktiivisia. Silloin saat parhaiten hyväksikäytettyä lemmikkisi luontaisen päivärytmin.

Valitse myös haluatko, että kuvassa näkyy ihmisiä . Pikainen otos, jossa koiranne touhuaa jonkun perheenjäsenen kanssa, huokuu lämpöä ja rakkautta. Sellainen kuva sopii erityisen hyvin Pawshake-profiiliisi!

2: Tausta

Otat kuvan sitten sisällä tai ulkona: muista huomioida kuvaan tuleva tausta. Poista ylimääräiset esineet saadaksesi kuvan näyttämään siistiltä ja harkitulta . Ethän halua, että katsojan silmä seikkailee vahingossa kuvaan tallentuneissa pyykeissä. Lemmikkisi kuuluu olla kuvan päätähti. :-)

Laskeudu lemmikkisi tasolle ja kokeile erilaisia kulmia, valoja ja tarkennusta asettaessasi kamerasi asetuksia.

3: Valo

Liian tumma kuva ei ole kaikkein edustavin. Tarkista siis valon tulosuunta sekä vahvuus ja kokeile kuvata esimerkiksi päivänvalossa . Salaman käyttö saattaa häiritä lemmikkiäsi ja normaalisti johtaa vain ylivalottuneisiin/peiliefektin omaaviin kuviin, joissa lemmikkisi turkki ei näytä oikean väriseltä. Sisätiloissa kuvatessa kokeile avata ikkunaverhoja ja käytä sieltä tulevaa valoa hyväksesi.  

4: Samalla tasolla

Usein parhaan tuloksen saa, kun laskeudut polviesi varaan ja otat kuvan lemmikkisi tasolta. Ylhäältäpäin otettu kuva voi saada lemmikkisi näyttämään surulliselta tai alistuvaiselta. Samalta tasolta tai alempaa otettu kuva antaa hauvallesi tai kisullesi voimakkaamman olemuksen.

5: Liike

Suurin ongelma lemmikkivalokuvauksessa on liike, joka aiheuttaa kasapäin sumuisia, epätarkkoja kuvia. Nykyään monissa kameroissa on ”urheilukuvaus” asetukset, joilla saat tarkkoja toimintakuvia. Jos käytät manuaalista kameraa, optimoi mahdollisuutesi esimerkiksi täältä löytyvillä ohjeilla.

Käytätkö älypuhelintasi kuvaamiseen? Hyödynnä sarjakuvausta, jolloin puhelimesi ottaa useita kuvia nopeasti peräjälkeen. Jos onni on myötä, joku niistä on tarkka. Uusimmissa puhelimissa on myös ’seuraa kohdetta’ – toiminto sekä erilliset asetukset normaalille valokuvaukselle ja pro-kuvaukselle. Tutustu siis omaan puhelimeesi, sieltä saattaa löytyä vaikka ja mitä apukeinoja!

6: Sommittelu

Tarkenna lemmikkisi silmiin, niin saat kiehtovan kuvan, josta on vaikea riistää silmiä irti. Leiki sommittelulla: ota ’potrettikuvia’ lemmikkisi nassusta, sekä sellaisia kuvia missä lemmikkisi näkyy joko osittain tai kokonaan. Kokeile myös erilaisia kuvauskulmia : yläpuolelta ja viistosti sivusta kuvaten. Leiki valolla ja pidä edelleen mielessä mitä haluat taustalla näkyvän.  

7: Tee kuvaussessiosta hauska aktiviteetti niin itsellesi kuin nelijalkaiselle ystävällesi

Täydellisen kuvan aikaansaamiseksi vaaditaan huomattava määrä kärsivällisyyttä. Muista että hauskanpito auttaa! Spontaani kuva rennosta ja onnellisesta lemmikistä, joka näyttää nauttivan olostaan on täydellinen lopputulos. Joten leikkikää yhdessä, palkkaa lemmikkiäsi tämän lempiherkuilla ja ota kasoittain kuvia siinä samalla. Voit sitten jälkikäteen valikoida onnistuneimmat kuvat.

Oletko kenties jo napannut täydellisen kuvan? Miksipä et siis julkaisisi tätä mestariteosta Pawshake profiilissasi? Lemmikkien hoitajat voivat lisätä kuvia kuvagalleriaansa ja lemmikinomistajat omiin profiileihinsa . Mitä parempia kuvia sinulla on, sitä kutsuvampi on profiilisi ja koska se on mieleenpainuva, johtavaa se usein lukuisiin yhteydenottoihin! Etsitkö lemmikillesi hoitajaa? Imartelevat kuvat nopeuttavat oikean ihmisen löytämistä ja ovat myös hyvä pohja tapaamiselle.

Tietenkin voit myös jakaa parhaimmat kuvasi Instagram sivullesi. Seuraatko jo meitä?  Sitten voit tagata meidät kuviisi käyttämällä hastagia #Pawshakesuomi ja me puolestaan julkaisemme kuvien parhaimmistoa omassa yhteisössämme.

Iloisia kuvaushetkiä!