Kuinka pitkiä hoitokäyntien tulisi olla?

Author picture Pawshake

Olet löytänyt sopivan lemmikinhoitajan listoiltamme. Sovitte tutustumistapaamisesta, joka meni loistavasti! Lemmikkisi rakastaa uutta hoitajaa, ja tiedät että kissastasi tai koirastasi pidetään erittäin hyvin huolta. Mutta mitä voit oikeastaan odottaa hoitajalta? Kuinka pitkiä kotikäyntien tai koiran ulkoilutuksien tulisi olla? Mitä voit realistisesti pyytää hoitajaltasi?

Emme Pawshaken puolesta halua määritellä tarkkoja aikoja koiranulkoilutuksille tai kotikäynneille, koska jokaisen eläimen tarpeet ovat erilaiset. Jotkut koirat ovat todella energisiä ja tarvitsevat paljon enemmän aktiviteettejä tai lenkkeilyä - tämä vie myös enemmän aikaa. Vanhemmat koirat eivät välttämättä tarvitse pitkiä lenkkejä, mutta saattavat liikkua hitaammin. Jotkut koirat taas saattavat tarvita enemmän huomiota kotona (lääkitsemistä, rapsuttelua, älypelejä..).

Kissojen tarpeet voivat myös olla hyvin erilaisia - jotkut kaipaavat paljon huomiota ja leikittämistä, jotkut taas haluavat vain käydä syömässä ja olla omissa oloissaan. Myös lemmikkien lukumäärä vaikuttaa käynnin pituuteen huomattavasti - yhden kissan ruokkiminen ja leikityttäminen voi viedä vähemmän aikaa, kuin neljän kissan kokonaisvaltainen hoito. Yhden aktiivisen kissan hoitaminen voi viedä aikaa enemmän, kuin mitä kahden rauhallisen kissan hoitaminen voi viedä.

Tämän takia suosittelemme keskustelemaan hoitotarpeesti tarkasti lemmikinhoitajasi kanssa. Kerro hoitajalle tarkasti, mitä lemmikkisi tarvitsee ja mitä odotat hoitajan tekevän. Sopikaa hoitotarpeesta yhdessä, tällöin vältytte pettymyksiltä. Miettikää seuraavia asioita, ennenkuin teette virallisen varauksen:

  • Koiran hoito lemmikinhoitajan luona ja koiran ulkoilutus: kuinka kauan ulkoilutuksen tulisi yleensä kestää? Minkälaisiin rutiineihin koira on tottunut, kuinka usein ulkona tarvitsee käydä? Kuinka energinen koira on, onko vapaana juokseminen parasta, ovatko palloleikit hyvästä vai riittävätkö pelkät hihnalenkit? Kerro lemmikinhoitajalle tarkasti, mitä koirasi tarvitsee ja mihin se on tottunut. Muista, että kauttamme löytää monentyyppisiä hoitajia - jotkut ovat tottuneet suuriin koiriin, jotkut pieniin ja jotkut ovat urheilullisia ja lähtevät mielellään pitkille lenkeille!

  • Kotikäynnit: Mitä lemmikkisi tarvitsee? Kotikäyntejä yleensä tarvitaan kissoille tai pieneläimille: kaneille, jyrsijöille tai matelijoille. Onko tarvetta ruokinnalle (matelijat ja hämähäkit eivät välttämättä syö joka päivä), ja missä ruoat sijaitsevat? Onko kaikilla lemmikeillä sama ruoka, vai sama määrä? Pitääkö vessa / häkki / terraario siivota ja kuinka usein? Missä siivoustarvikkeet sijaitsevat? Tarvitseeko lemmikki harjaamista, rapsuttelua, leikittämistä tai lääkitsemistä? Ota huomioon myös muut asiat - tarvitseeko esim. sälekaihtimet jättää kiinni vai auki? Onko terraariolla automaattivalot, vai tarvitseeko valoista huolehtia itse? Haluatko, että lemmikinhoitaja kastelee myös kukat ja kuinka usein? Kerätäänkö posti samalla? On tärkeää, ettei lemmikinhoitajan tarvitse tuijottaa kelloa kotikäyntiensä aikana, mutta tekee kuitenkin kaikki tarvittavat asiat, jotta lemmikeillä on hyvä olla.


Tärkeintä on vain muistaa sopia tarkasti niistä asioista, mitä odotat lemmikinhoitajan tekevän. Tehtävät kannattaa kirjoittaa ylös, ohjeet voi lähettää esim. Pawshaken chatin kautta, ja jättää esim. jääkaapin oveen tai keittiön pöydälle lappu. On parempi varautua liian hyvin, kuin liian huonosti. :)

Vinkkejä lemmikinhoitajille: kun määrittelet hintojasi, pidä mielessä että tarjoat laadukkaita ja viimeisen päälle kunnollisia palveluita. Joku lemmikki voi olla vaativampi, kuin toinen, mutta kaikki lemmikit tarvitsevat aikaa ja huomiota. Jos hoitopyyntö vaikuttaa vaativammalta kuin yleensä, voit muuttaa hintojasi asetusten kautta. Tämän jälkeen omistaja lähettää uuden hoitopyynnön, ja oikea hinta rekisteröityy varaukseen.

Kokemuksia, keskustelua tai ideoita tästä aiheesta? Jaa ne alla!

Rakkaudella, Pawshake <3