Kuinka ehkäistä sinun sekä lemmikkisi stressiä

Author picture Pawshake

Emme yleensä yhdistä stressioireita ja burn-outia lemmikkeihimme; päinvastoin. Koiran kanssa lenkkeily, kissan kanssa leikkiminen tai kanin silittely auttaa sinua pysymään terveempänä ja onnellisempana. Valitettavasti, se voi joskus osoittautua liian paljoksi. Jos kalenterisi on liian täynnä, voit yleensä siirtää työtehtäviäsi tai kotitöitäsi. Lemmikit ovat kuitenkin vastuu, jota ei voi koskaan unohtaa! Tämän lisäksi, tiesitkö että lemmikit ovat erityisen herkkiä altistumaan stressille? Koita siis viettää mukava kesäloma, sekä itsesi, että lemmikkisi vuoksi.

Älä pidä liian monia eri eläinlajeja yhdessä

Jos otat lemmikin hoitoon kotiisi, rajoita paikallaolevien eläinten määrää. Jos omistat omia lemmikkejä, ne tarvitsevat aikaa, jotta tottuvat vierailijaan. Vieraileville lemmikeille tilanne on stressaava: outo ympäristö, uusia ihmisiä ja kaikki ne eläimet, jotka saattavat haluta vahtia reviiriään ja lelujaan. Rajoita vierailevien eläinten määrää ja säästät kaikkia turhalta stressiltä. Jos tarjoat koirien lenkkeilyä, pidä "laumasi" toimivana ja pienenä. Asiakkaat aktiivisesti valitsevat Pawshaken lemmikinhoitajia, koska he tietävät että heidän lemmikkinsä saavat henkilökohtaista huolenpitoa. Pidä siis huolta, että voit kaikkina aikoina myös keskittyä lemmikkeihin yksilöinä. Pawshaken kautta voi tehdä varauksen jopa viidelle lemmikille kerrallaan, mutta muista käyttää maalaisjärkeä eläinmäärien kanssa.

Koirat tarvitsevat paljon tilaa ja oman paikan nukkua

Varmistu, että tilaa on tarpeeksi

Siitä huolimatta hoidatko koiria, kissoja, jyrsijöitä tai muita eläimiä: varmista aina, että jokaisella eläimellä on oma paikka, johon voi rauhassa mennä. Tämä tarkoittaa, että jokaisella koiralla tai kissalla pitää olla vähintään yksi oma huone, jossa voi olla yksinään. Tappeluiden välttämiseksi eläimillä pitää olla turvallinen olo ja oma hengähdystila. Uuteen tilaan tottuminen on aina lemmikille iso asia. Älä koskaan pakota mitään: anna eläinten rauhassa tutustua paikkoihin, ja mitä ikinä teetkin, älä pakota lemmikkejä yhteen, jos ne selkeästi sitä eivät halua. Anna jokaisen eläimen päättää omasta tahdistaan.

Kissat tarvitsevat turvallisen kolon, jonne piiloutua

Vältä sopimasta liikaa töitä

Kesäloma on nopeasti lähestymässä, jolloin useimmat lemmikinomistajat etsivät hoitajaa lemmikeilleen. Luonnollisesti tämä on hyvä uutinen hoitajille! Muista kuitenkin pitää huolta aikataulustasi. Onko se toteutettavissa? Asuvatko lemmikit yksinkertaisesti liian kaukana? Ole realistinen keikkoja hyväksyessäsi. Jokainen hoidossasi oleva lemmikki ansaitsee tarpeeksi aikaa ja huomiota osakseen.  Muista myös vastata jokaiseen hoitopyyntöön nopeasti. Tutustumispyynnön hylkääminen ei vaikuta näkyvyyteesi, joten ole rehellinen jos et vaan voi ottaa keikkaa vastaan.  On tärkeätä vastata viesteihin nopeasti, jotta lemmikinomistajat tietävät mikä tilanteesi on.

Hoidatko jo lemmikkejä onnistuneesti? Suosittelemme jakamaan sovelluksemme kautta päivittäisiä kuvia lemmikin hoidon ajan. Tämä auttaa omistajia luottamaan, että on hyvin. Voit tietysti myös jakaa suosikkikuviasi Instagramissa #PawshakePaws

Toivotamme sinulle ja lemmikeillesi ihanaa loppusyksyä!