Koiranulkoiluttajan opas aloittelijalle

Author picture Inka

Millaista työtä on koiran ulkoiluttaminen?

Koiran ulkoiluttaminen voi olla erittäin palkitsevaa niille, jotka rakastavat koiria ja viihtyvät ulkona. Hoidossasi olevien koirien turvallisuuden varmistamiseen liittyy kuitenkin paljon vastuuta.

Tässä blogipostauksessa kerromme hieman vinkkejä ja ohjeita ensimmäiseen koiran ulkoilutukseesi lemmikinhoitajana.

Spaniel with dog walker

Varusteet koiran ulkoiluttamiseen

Ensinnäkin on tärkeää varmistaa, että olet asianmukaisesti varustautunut työhön. Tämä tarkoittaa, että jokaisella koiralla on tukeva talutushihna, sekä valjaat tai kaulapanta. Asiakkaallasi on todennäköisesti mukanaan omansa, mutta ei haittaa jos sinulla on myös mukana ylimääräinen talutushihna tai kaksi rikkoutumisen varalta.

Älä myöskään unohda ottaa mukaan tarpeeksi kakkapusseja. Lisäksi on tärkeää, että ensiapulaukku on saatavilla hätätilanteissa. Ja lopuksi, ota mukaan vettä, kannettava kulho ja vetoketjullinen pussi täynnä herkkuja jotta karvaiset asiakkaasi pysyvät virkeinä!

Tutustuminen karvaisiin asiakkaisiisi

Kun sinulla on varusteet kasassa, on erittäin tärkeää käyttää aikaa jokaiseen koiraan tutustumiseen. On siis hyvä järjestää tutustumistapaaminen ennen kuin aloitat koiran ulkoiluttamisen. Kysy omistajalta kysymyksiä koiran persoonallisuudesta, kävelykäyttäytymisestä ja mahdollisista erityistarpeista. Jotkut koirat voivat olla hermostuneita tai peloissaan muiden koirien tai ihmisten seurassa. Toiset voivat olla erittäin energisiä ja vaativat enemmän liikuntaa. Kun käytät aikaa jokaiseen koiraan tutustumiseen, tiedät, kuinka tarjota niille niiden tarvitsemaa hoitoa.

Multiple dogs and dog walker

Turvallisuus varauksen aikana

Toinen osa vastuullisena koiranulkoiluttajana olemista on olla tarkkaavainen koko ajan. Tämä tarkoittaa, että pidät tarkasti silmällä ulkoiluttamiasi koiria sekä ympäristöäsi. Jos esimerkiksi kävelet vilkkaalla kadulla, on tärkeää pitää koirat lyhyessä hihnassa ja poissa liikenteestä.

Lisäksi, jos ulkoilutat koiria alueella, jossa on muita koiria, muista pitää turvaetäisyys mahdollisten konfliktien välttämiseksi. Siksi emme suosittele koirien päästämistä vapaaksi Pawshake-varausten aikana. Jos kohtaat toisen koiran tai henkilön kävelylläsi, varmista, että annat heille runsaasti tilaa.

On myös tärkeää huomioida sää ja muut ympäristöolosuhteet. Jos ulkona on kuuma, muista ottaa mukaan runsaasti vettä koirille ja vältä päivän kuumimpia hetkiä. Samoin, jos on erittäin kylmä tai märkää, muista ottaa mukaan sopivat varusteet, jotta sekä sinä että koirat pysyvät kuivina. Tämä sisältää myös pyyhkeet mutaisten tassujen pyyhkimiseen ennen sisäänmenoa.

Border collie puppy and dog walker

Hyvät viestintätaidot ulkoilutuksen aikana

Lopuksi on tärkeää ylläpitää selkeää kommunikaatiota hoidossasi olevien koirien omistajien kanssa. Tämä tarkoittaa säännöllisten päivitysten lähettämistä kaikista esiin tulevista ongelmista sekä tietoa koiran käyttäytymisestä tai terveydestä. Avointa viestintää ylläpitämällä voit rakentaa luottamusta ja pitää asiakkaasi levollisena.

Yhteenvetona voidaan todeta, että vastuullisena koiranulkoiluttajana oleminen vaatii paljon huomiota yksityiskohtiin, kärsivällisyyttä ja huolellisuutta. Varaamalla aikaa valmistautuaksesi työhön etukäteen, voit tarjota erinomaista koiran ulkoilutuspalvelua ja kasvattaa Pawshake-liiketoimintaasi.

Klikkaa tästä, jos haluat ryhtyä lemmikinhoitajaksi!