Koiranhoitajat | kuinka tutustua uuteen koiraan

Author picture Inka

Mikä on paras tapa tutustua tuntemattomaan koiraan?

Koiranhoitajana yksi tärkeimmistä asioista, jotka sinun tulee tehdä, on tutustua uusiin hoitoosi tuleviin koiriin. Tutustuminen on tärkeää, sillä näin luot suhteen koiraan, ja varmistut siitä, että koira myös viihtyy luonasi.

Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla on helpompi tutustua uusiin koiriin.

Ota rauhassa

Kun tapaat uuden koiran ensimmäistä kertaa, on tärkeää ottaa rauhassa. Älä kiirehdi heti silittämään tai leikkimään koiran kanssa. Anna koiran lähestyä sinua ensin ja tutustua tuoksuusi.

Käytä nameja

Herkut ovat loistava tapa saada koiran huomio ja saada se tuntemaan olonsa mukavammaksi kanssasi. Koiranhoitajan on aina hyvä tuoda tutustumistapaamiseen mukanaan nameja, esimerkiksi vetoketjullisessa nappulapussissa. Tarjoa koiralle herkkua hitaasti ja anna sen tulla luoksesi ottamaan se.

Pidä kehonkielesi rentona

Kun lähestyt uutta koiraa, on tärkeää pitää kehonkielesi rentona ja ystävällisenä. Seiso pystyssä, mutta älä liian jäykästi, äläkä nojaa koiran ylle tai katso sitä suoraan silmiin. Tämän tekeminen voi olla joillekin koirille pelottavaa.

Älä silitä koiraa heti

Vaikka saatat tuntea houkutusta silittää koiraa heti, on tärkeää odottaa, kunnes koira tuntee olonsa mukavaksi kanssasi. Anna koiran haistaa ensin kämmenselkääsi, ja jos se rentoutuu ja heiluttaa häntäänsä, ojenna hitaasti kätesi ja silitä sen päätä.

Älä ylikuormita koiraa

Jos koira näyttää pelokkaalta tai hermostuneelta, on tärkeää välttää sen ylikuormittamista. Älä yritä pakottaa sitä olemaan vuorovaikutuksessa kanssasi. Sen sijaan ota rahassa ja anna koiran määrätä tahti.

Tee tutustumisesta positiivinen kokemus

Koiranhoitajana on tärkeää tehdä tutustumisesta mahdollisimman positiivinen kokemus. Anna koiralle runsaasti suullista kiitosta ja herkkuja. Positiivisena ja rauhallisena pysyminen välittää koiralle tiedon, että olet täällä huolehtimassa siitä.

Toista positiivisia rutiineja

​​Jos ensimmäinen tutustuminen sujuu hyvin, on tärkeää toistaa prosessi useita kertoja yhdessäolonne aikana. Tämä auttaa varmistamaan, että koira pystyy olemaan rennosti kanssasi ja suhteenne säilyy positiivisena.

Tiivistettynä, uuteen koiraan tutustuminen on tärkeä osa työtäsi koiranhoitajana. Ota rauhassa, anna herkkuja, pidä kehonkielesi rentona, vältä koiran silittämistä saman tien ja vältä koiran ylikuormittamista. Toistamalla näitä positiivisia rutiineja, voit onnistua tekemään tutustumisesta positiivisen kokemuksen. Näin varmistat, että yhdessäolonne on mukavaa ja nautinnollista teille molemmille.