Koiran kotihoito versus koirahoitola

Author picture Inka

Onko koiran kotihoito sama asia kuin koirahoitola?

Koirahoitolat tai -päiväkodit ovat kaupallisia koiranhoitopaikkoja, joissa on tilaa monelle koiralle, kun taas koiran kotihoito tarkoittaa koiran hoitoa yön yli hoitajan omassa kodissa. Toki voit viedä koirasi yön yli hoitoon myös koirahoitolaan, mutta tämä ei ole ainoa vaihtoehto. Verkkosivustot, kuten Pawshake, auttavat sinun tavoittamaan paikalliset hoitajat, jotka tarjoavat monia palveluita. Palvelut voivat sisältää koiran kotihoitoa hoitajan omassa kodissa sekä päivähoito- ja muita palveluita.

Dog in a kennel

Koirahoitoloissa koiria pidetään yleensä suurissa tiloissa tai erillisissä huoneissa, joista on mahdollista päästä ulos ja lenkeille. Koiran kotihoito puolestaan tapahtuu hoitajan omassa kodissa. Sellaisenaan tämä jälkimmäinen vaihtoehto voi olla lähempänä koirasi normaalia arkea.

Kumpi on parempi - koiran kotihoito vai koirahoitola?

Riippuu koirasi tarpeista ja persoonasta, valitsetko koiran kotihoidon vai koirahoitolan. Esimerkiksi jotkut koirat stressaantuvat hoitolaympäristössä. Oudot äänet ja tuoksut voivat olla hyvin stressaavia. Lisäksi suuremmissa hoitoloissa saattaa koirasi joutua jäämään ilman valvontaa osaksi ajasta. Tämä voi entisestään lisätä eroahdistuksen riskiä. Sitä paitsi, hoitoloissa joissa on monia koiria, voi esiintyä kennelyskää ja muita sairauksia, jotka voivat tartuttaa koirasi.

Toisaalta koirasi saattaa rakastaa paikallista koirahoitolaa tai sillä voi olla erityistarpeita, joita hoitolan on helpompi toteuttaa. Se riippuu paljon omista sekä koirasi mieltymyksistä.

Toiset koirat taas voivat sopeutua paremmin kotihoitoon hoitajan kotona. Monet lemmikinhoitajat työskentelevät kotoa käsin tai ovat kotona suurimman osan päivästä. Tämä tarkoittaa sitä, että koirasi saa henkilökohtaista hoitoa, ja sillä on seuraa suurimman osan päivästä.

Pet sitter hugging chocolate labrador

Monet lemmikinhoitajat haluavat pitää asiakasmääränsä alhaisina. Koirasi ei siten altistu monille vieraille koirille ja voi saada yksilöllistä hoitoa. Tämä mahdollistaa myös paineettoman sosiaalistamisen hoitajan kotona. Lisäksi hoitaja voi antaa lääkkeitä, ulkoiluttaa koiraasi, kylvettää sitä ja hoitaa muita tehtäviä, jotka voivat olla hyvin kalliita koirahoitolassa. Koska valitset itse koirasi hoitajan, tiedät tarkalleen, kuka koiraasi hoitaa.

Kuinka tehdä yöpymisestä helpompaa koirallesi

Valmistaaksesi koirasi hoitoon hoitajan luokse, sovi tutustumistapaaminen hoitajan kanssa aina etukäteen ja keskustele tarpeistasi. Tällä tavalla voit varmistaa, että hän ymmärtää odotuksesi ja hän voi kertoa hoitokokemuksestaan. Tässä muutamia vinkkejä onnistuneeseen tutustumistapaamiseen.

Niin sanottu testihoito on hyvä tapa testata koirasi soveltuvuutta yöpymiseen hoitajan luona. Varaa lemmikinhoitaja yhdeksi yöksi ja katso, kuinka koirasi pärjää erossa sinusta. Jätä hoitajalle kotoa tuotu viltti ja leluja, sillä ne tuoksuvat tutulta ja auttavat pitämään koirasi rauhallisena. Ja jätä aina ylimääräistä ruokaa siltä varalta, että myöhästyt sovitusta noutoajasta.

sleeping puppy

Muista keskustella hoitajan kodista ja aikatauluista varmistaaksesi, että hän on sopiva hoitaja koirallesi. Ja lopuksi, kerro kaikki koirasi mahdolliset käyttäytymis- tai lääketieteelliset ongelmat. Avoimuus on ehdottoman tärkeää.

Vieraile Pawshakessa tänään löytääksesi lähelläsi oleva koiranhoitaja.