Etsitkö koiranhoitajaa, tai haluaisitko alkaa koiranhoitajaksi?

Author picture Pawshake

Pian alkavan lomakauden ollessa ihan kulmissa, monet lemmikinomistajat etsivät lemmikeilleen hoitajaa. Meiltä löydät satoja innokkaita lemmikinhoitajia, jotka ovat valmiita pitämään lemmikistäsi huolta kuin omastaan! Koirien hoitaminen on parasta mitä voi tehdä, mutta sen mukana tulee myös suuri vastuu - tämän takia on tärkeää ottaa huomioon parikin asiaa. Mitä voit tehdä, jotta hoidossa olevan koiran olo on mahdollisimman mukava?

Tutustumistapaamisesta sopiminen
Sopikaa aina tapaaminen, ennenkuin teette varsinaista varausta. On todella tärkeää, että koiralle annetaan tilaisuus tutustua hoitajaan ja myöskin päinvastoin. Jos koira menee yöpymään hoitajan luokse, kannattaa tutustua myös hoitajan luona. Tällä tavalla ympäristö tulee jo ennalta koiralle tutuksi. Karkakorvasi voi myös rauhassa tutustua hoitajan muuhun perheeseen ja perheen muihin mahdollisiin lemmikkeihin.



Käykää yhdessä kävelyllä
Kaikista paras tapa tutustua toisiinne on käydä yhteisellä kävelyllä. Doge voi nuuskutella naapuruston hajuja ja voit tarkkailla sen reaktioita: kuinka koira reagoi muihin ihmisiin, koiriin ja ääniin? Lenkin aikana omistaja voi kertoa koiransa tavoista ja voitte keskustella kaikesta hoitoon liittyvistä asioista. Hyvä hoitaja kyselee paljon: Mihin koira on tottunut? Kuinka paljon se tarvitsee liikuntaa? Minkälaiset leikit on suosikkeja? Pelkääkö koira jotain? Tuleeko toimeen muiden koirien kanssa? Kunnon koiranhoitaja voi saada pääsi pyörälle kysymyksistä, mutta älä hämmenny! On vain hyvä merkki, että hoitaja kyselee paljon.

Rauhallinen ja turvallinen vastaanotto
Kun omistaja tuo koiransa hoitajan luokse, on rauhallinen vastaanotto paras. Koiranomistajan ei kannata olla dramaattinen tai kovin tunteellinen koirallensa, ja kaikkien kannattaa vain olla, kuin koiran jättäminen hoitoon olisi ihan pikkujuttu! Sillä todellisuudessa, monille koirille se voi olla jännittävää. Varmista, ettei uusi koiraystäväsi virity liikaa, kun omistajat lähtevät. Musiikkia kannattaa kuunnella vain hiljaa, ja ohjeistaa lapsia olemaan rauhallisemmin. Anna koiran olla hieman itsekseen ja nuuskutella ympäriinsä aluksi, kunnes se lähestyy sinua itse. Koirat haluavat aina välttää stressaavia tilanteita ja hakeutuvat mieluiten rauhallisten ihmisten lähelle. Onkin tärkeätä tuntea koiran rauhoittavat signaalit, esim. haukottelu, pään kääntäminen poispäin ja läähättäminen kertovat stressistä. Nämä eleet ovat usein nopeita ja hienovaraisia, mutta ymmärtääksesi koiria ne on tärkeätä oppia huomaamaan. Rauhoittavilla eleillä koira kertoo sinulle: haluan välttää tällaista stressaavaa tilannetta, enkä halua tehdä mitään pahaa!



Koira on riippuvainen hoitajastaan
Koiranhoitajana olet väliaikaisesti vastuussa pienestä (tai suuresta) ystävästäsi! Hoidon ajaksi ei siis kannata suunnitella liikaa menoja. Uudessa ympäristössä asuminen voi olla jo itsessään jännittävää koiralle, joten koiraa ei kannata viedä liian moniin uusiin paikkoihin tai jättää sitä yksin kotiin pitkäksi aikaa. Ota huomioon, että koira voi käyttäytyä eri tavalla, kun omistajansa ei ole paikalla. Eroahdistusta, yöllistä vinkumista tai muita stressaantumisen merkkejä voi ilmaantua. Älä koskaan rankaise koiraa, ole vain hänelle tukena. Pysymällä rauhallisena ja ystävällisenä, koira rauhoittuu väliaikaiseen kotiinsa paljon nopeammin. Muista olla kärsivällinen, jotkut koirat saattavat kaivata enemmän aikaa, kuin toiset.

Koiranomistajille: varaa hoitaja vain, jos tunnet olosi (ja koirasi olon) hyväksi hänen seurassaan. Kun olet tarkistanut hoitajan profiilin, arviot ja olet tavannut hoitajan - voit rauhassa varata hoitajan alustamme kautta. Hoidon aikana koiranhoitaja lähettää päivittäin kuvia lemmikistäsi Pawshaken mobiilisovelluksen kautta - näin tiedät, että lemmikilläsi on kaikki hyvin ja voit rentoutua lomallasi!

Olemme tietysti hyvin kiinnostuneita koirasi seikkailuista hoitajiemme kanssa - muista jakaa kuviasi Facebook-sivullamme ja tai Twitterissä!