Asunnon vuokraaminen lemmikin kanssa

Author picture Inka

Onko asunnon vuokraaminen vaikeaa lemmikin kanssa?

On totta, että lemmikin kanssa asunnon vuokraamisessa voi tulla vastaan esteitä, mutta suunnittelulla ja ennakoinnilla voit päästä niiden yli.

Vaikka lemmikin kanssa vuokraaminen on koko ajan yleisempää, joskus vuokrahakemus voidaan kuitenkin hylätä, koska asunnon omistaja saattaa olla huolissaan, että lemmikki aiheuttaa vahinkoa asunnolle.

Älä kuitenkaan pelkää! Tärkeintä on olla avoin ja rehellinen asunnon omistajalle ja luottaa siihen, että oikea koti löytyy kyllä. Tässä muutamia vinkkejä keskustelun aloittamiseen:

1) Mainitse lemmikistä hakemuksessasi

Mieti, mitä kiinteistönvälittäjä tai vuokranantaja haluaisi tietää lemmikistäsi: esimerkiksi laji, rotu, ikä, luonne ja rekisteröintitiedot. Voit jopa selittää millä tavalla olet vastuullinen lemmikinomistaja, tai kertoa muusta lemmikinhoitokokemuksestasi.

2) Valitse lemmikkiystävällinen vuokra-asunto

Vaikka tämä saattaa kuulostaa hieman subjektiiviselta, vuokra-asunnon hakemisessa voi auttaa se, että mietit jo etukäteen millainen asunto vastaa lemmikkisi kokoa ja tyyppiä. Sinun voi esimerkiksi olla hieman vaikeampaa saada pientä asuntoa, jos omistat suuren energisen koiran. Mieti, missä lemmikkisi asui ennen ja mikä sopii sen luonteeseen ja energiatasoon. Lemmikin omistaminen vaatii aina hieman kompromisseja, joten kannattaa kartuttaa kaikki mahdolliset vaihtoehdot, jotta löydät kaikille sopivan asunnon.

3) Kunnioita asuntoa

On tärkeää huolehtia lemmikin jälkien siivoamisesta riippumatta siitä, missä asut. Tämä tarkoittaa lattioiden puhdistamisen karvoista, pissa- tai kakkavahinkojen siivoamisen sekä muiden sotkujen korjaamisen samantien sen sijaan, että yrittäisi peitellä vahinkoja. Kiinteistön kunnioittaminen osoittaa vuokranantajalle, että olet vastuullinen ja luotettava, minkä ansiosta on todennäköisempää, että löydät myös uuden asunnon, mikäli muutto tulee taas ajankohtaiseksi. Lisäksi autat muita lemmikin kanssa vuokra-asuntoa etsiviä näyttämään paremmilta hakijoilta.

4) Kommunikoi ja ole rehellinen

Olemalla rehellinen lemmikin omistamisesta alusta alkaen, vältyt pitkällä aikavälillä turhalta stressiltä. Älä koskaan yritä salata sitä, että omistat lemmikin, sillä on enemmän kuin todennäköistä, että jäät lopulta kiinni. Ole avoin ja rehellinen ja tee kaikki sopimukset kirjallisesti ennen muuttoa.

5) Hyödynnä lemmikinhoitajan palveluita muuttaessasi

Muutto on yleensä hektistä ihmiselle, mutta voi olla lemmikille todella epämiellyttävä ja pelottava kokemus. Koska tehtävää on niin paljon – pakkaus, siivous, paperityöt jne. – on kaikki mahdollinen lisäapu varmasti tervetullutta. Mikset palkkaisi lemmikinhoitajaa huolehtimaan lemmikistäsi muuttopäivänä? Näin se säästyy stressiltä ja voit itse keskittyä muuttoon.