7 tapaa kuinka koirat tekevät meidät onnellisiksi

Author picture Pawshake

Tiesitkö että koira voi lisätä onnellisuuttasi, mutta myös parantaa terveyttäsi? Koira voi mullistaa jopa koko elämäsi! Me koiranomistajat tietysti tiedämme tämän jo, mutta mielenkiintoista tämä on siksi, että tästä voi hyötyä vaikkei omistaiskaan koiraa. Koiranhoitaja tai -ulkoiluttaja voi osittain myös nauttia näistä hyödyistä!

1) Et ole koskaan yksin
Koira on todellakin aina vierelläsi, ei koskaan tuomitse sinua ja on aina onnellinen seurastasi. Kuvittele: nouset sängystä väärällä jalalla, ja oikeastaan koko aamu tuntuu vähän nihkeältä. Yhtäkkiä viereesi ilmestyy iloinen nelijalkainen kaverisi heiluttaen häntäänsä. Se laskee päänsä syliisi ja katsoo sinua suurilla rakastavilla silmillään: "Hei.. Älä ole surullinen. Mitä jos lähtisimme ulos?" Mielesi paranee välittömästi :-)

2) Saat paljon raikasta ilmaa ...
... ja löydät mitä kauniimpia paikkoja! Koiran kanssa täytyy käydä ulkona vähintään kolme - neljä kertaa päivässä. Koiran omistajien mielestä tämä ei millään muotoa ole huono asia. Itseasiassa, nykyajan kiireisen elämän keskellä on vain hyvä lähteä ulkoilemaan ja rauhoittumaan. Yhdessä koiraystäväsi kanssa pääsette tutkimaan ympäristöä ja löydätte monenlaisia kauniita paikkoja. Pääset päivittäin käymään läheisessä metsässä tai puistossa, jossa voit vapaasti päästä arkipäivän kiireistä eroon. Päivittäin koiraansa lenkittävät ihmiset tuntevat itsensä yleensä onnellisemmaksi ja terveemmäksi.



3) Koirasi opettaa sinulle uusia asioita itsestäsi
Koira on kuin peili: täysin rehellisiä ja heidän reaktionsa ihmisten käyttäytymiseen ovat aitoja ja välittömiä. Uskollinen ystäväsi reagoi suoraan myös sinun käyttäytymiseesi ja tunteisiisi. Tämä voi olla aika ristiriitaista: koirasi huomaa heti, jos olet stressaantunut, ahdistunut tai vihainen. Samalla tavalla myös itsevarmuutesi ja ryhtisi vaikuttaa koiraasi. Tutustu siis koiraasi hyvin, silloin opit uusia asioita myös itsestäsi. Takaamme, että suhteenne syvenee entisestään!

4) Koiran kanssa tapaat uusia ihmisiä
Söpö koira tekee sinusta välittömästi mielenkiintoisen: "Voi kuinka ihana koira! Mikä hänen nimensä on?"  Jos olet käynyt koiran kanssa lenkillä, törmäät usein myös muihin lenkkeilijöihin. Tämä on vain hyvä asia, sillä silloin voitte jutella koiristanne ja koiranne voivat leikkiä keskenään! Tietenkään kaikki eivät halua jäädä juttelemaan, jolloin voi vaan moikata ja jatkaa matkaa. Jos kuitenkin haluat tutustua uusiin ihmisiin, sosiaalisen koiran kanssa se on erittäin helppoa!



5) Koira on hyväksi terveydellesi
Itseasiassa, jos ollaan tarkkoja, koira on erittäin hyväksi terveydellesi. Ei pelkästään liikunnan takia, sillä lemmikit voivat alentaa stressiä ja verenpainetta sekä saada "onnellisuus hormoonin" eli endorfiinin tuotannon käyntiin kehossasi. Koiranomistajat parantuvat nopeammin sairauksista, tästä on hyötyä siis varsinkin vanhemmille ihmisille. On tutkittu, että koirallisten perheiden lapset eivät kehitä niin helposti astmaa tai allergioita, kuin perheiden joissa koiraa ei ole!

6) Koira tekee sinut onnelliseksi
Parempaa lahjaa ei ole, kuin antaa lastesi varttua lemmikkien kanssa. Lapset kertovat kaikki salaisuutensa koirallensa, koska koirat eivät koskaan tuomitse heitä ja ne ovat aina läsnä! Tutkimukset ovat osoittaneet lemmikkien olevan hyviä lapsille, ei pelkästään allergioilta säästymisen takia, mutta myös tunne-elämän takia. He, jotka oppivat kohtelemaan eläimiä vastuuntuntoisesti nuorena, hyötyvät siitä koko loppuelämänsä ajan. Samoin kuin heidän lemmikkinsä!



7) Koira antaa elämällesi tarkoituksen
Koiran omistaminen on suuri velvollisuus. Koirasi silmissä olet universumin valtias, kaikista tärkein ihminen elämässä. Olet vastuussa sen fyysisestä sekä henkisestä terveydestä. Tämä voi kuullostaa ahdistavalta, mutta koirien omistajille tämä on itseasiassa juurikin elämän suola. Annat tälle upealle eläimelle mahtavan elämän. Kaikki, jotka ovat joskus adoptoineet koiran, tietävät kuinka hyvältä tuntuu antaa eläimelle koti, jota se todella tarvitsee. Koirat todellakin lisäävät väritä ja menoa elämään! Tietysti koirasta huolehtiminen on suuri tehtävä, ja onkin tärkeää miettiä asiaa tarkasti ennen koiran hankkimista. Lue nämä kuusi kysymystä, ennenkuin hankit koiran

Kuinka koirasi tekee sinut onnelliseksi? Miksi koiran omistaminen on niin erityistä? Jaa suosikki koiratarinasi kommenteissa tai Facebookissamme