7 aktiviteettia innokkaalle koirallesi

Author picture Pawshake

Onko koirasi hieman yliaktiivinen? Onko hänestä tullut tottelematon, sellainen jota sanomisesi ei kiinnosta tai jopa stressaantunut? Ehkä hän on vain tylsistynyt tai hän ei ole päässyt toteuttamaan riittävästi luontaisia käytösmallejaan? On tärkeää että koirallasi on fyysisiä sekä älyllisiä haasteita päivittäin. Alla olevat aktiviteetit takaavat että nelijalkainen ystäväsi on kauttaaltaan väsynyt ja tyytyväinen. Ne myös vahvistavat suhdettanne ja sinusta tulee "koirasi huomioiva" omistaja tai lemmikinhoitaja, siinä sivussa.

1. Pitkät lenkit

Pitkähkö, 1-2 tuntia kestävä kävelylenkki auttaa koiraasi purkamaan energiaa. Kaikki se nuuhkuttelu, juokseminen, leikkiminen ja tutkiminen mahdollistaa energiapankin tyhjennyksen tehokkaasti.Yritä viedä koirasti lenkille vähintään joka päivä, jonka aikana se saa juosta vapaasti ja tehdä omiaan. Huom: on tärkeää että myös sinä olet lenkillä läsnä! Joten, unohda työt, jätä puhelin kotiin ja lähde nauttimaan hyvin ansaitusta, kahdenkeskisestä ajasta koirasi kanssa :-)

2. Pyöräily

Lyhyiden ja äkillisien energiapurkauksien sijaan tehokas polkupyörälenkki voi tehdä koirastasi huomattavasti rauhallisemman. Pyörän vieressä juokseminen estää aloittelevaa urheilijaasi juoksemasta täyttä vauhtia ja pakottaa tämän hölköttelemään verkkaisesti rinnallasi. Oikein toteutettuna se on huomattavasti vähemmän kuluttavaa koirasi lihaksille kuin pallon pelaaminen tai vetoleikit. Älä koskaan lähde suorilta käsin pitkille tutkimusretkille polkien, vaan kasvata lenkkien pituutta pikku hiljaa vaiheittain.

3. Potkulautailu, Skeittaus

Potkulautailu tai skeittaus voi olla hyvä kestävyysurheilumuoto joka yhdistää liikunnan ja rentoutuksen ja on hauskaa ajanvietettä sekä sinulle että koirallesi. Tärkeintä on antaa koirasi tottua valitsemaasi kulkemismuotoon. Siinä vaiheessa kun koirasi ei hauku tai näytä muutenkaan pelkäävän potkulautaa, rullaluistimia tai skeittilautaasi, on aika lähteä baanalle. Aloita etsimällä sopiva nopeus ja jälleen: muista pidentää lenkkejä pikkuhiljaa koirasi jaksamisen mukaan.

4. Uiminen

Tykkääkö koirasi kastella tassunsa? Toistuvasti heittelemällä palloa veteen uskollisen ystäväsi noudettavaksi voi pitää hänet viihdytettynä, mutta tällainen liikunta nostaa adrenaliini tasoja aktiivisesti ja voi olla joillekin koirille turhan intensiivistä. Uiminen taas on erittäin rentouttavaa ja tuottaa kunnollisia zen tuloksia. Rohkaise koiraasi uimaan rinnallasi ja motivoi eteenpäin kehumalla ylenmäärin häntä hänen suorituksestaan. Huom: Älä koskaan ui liian kauas rannasta ja varmista että te molemmat pääsette nopeasti pois vedestä tarvittaessa.

5. Pureskelu

Koirat, jotka kärsivät stressistä, alati etsivät jotakin pureskeltavaa. Kuten huonekaluja tai kenkiäsi.. Tämä käytös ei ole niin omituista miltä se voi vaikuttaa: Pureskelu pidemmällä aikavälillä on itseasiassa erittäin rentouttavaa koiralle. Joten tarjoa koirallesi omaa laatuaikaa ja suojele samalla lempisandaalejasi antamalla hänelle päivittäin jotain sallittua pureskeltavaa. Purutikut, kuivattu liha, peuran sarvet ja raa'at pieneläinten luut (kanan rangat, ankan kaulat, broilerinsiivet, kanin osat jne.) ovat parempia vaihtoehtoja pureskeluun kuin sohvasi. Älä anna isojen kasvinsyöjien painoa kannattavia- tai raakaluita (kuten jalkoja, potkia tai polven luita), sillä ne voivat olla liian kovia pureskeltavia koirasi hampaille.

hond kaut op bot
Pureskelu laskee koirasi stressitasoa

6. Jäljestäminen

Jäljestäminen muuttaa normaalin kävelylenkin lemmikin aktiviteetiksi ja koirasi saa siitä valtaisasti viihdykettä. Jäljestäminen vaatii tarkkaa keskittymistä ja pitkäjänteisyyttä, joten koirasi joutuu todella töihin. Ideana on se, että koirasi nuuskii maata, löytää jäljen ja lähtee seuraamaan hajujälkeä. Todella moni koira suorastaan rakastaa jäljestämistä!

Tässä kaksi eri tyyliä tehdä ja toteuttaa jälki. Ensimmäinen vaihtoehto on kulkea monimutkainen reitti pitkin metsää ja sitten rohkaista koiraasi etsimään sinut. Jos hän on aloitteleva etsijä, ota mukaasi joku tuttava avuksi. Siten voit jäädä koirasi luo ja vinkata kulkemaan oikeaan suuntaan sillä välin kun rikoskumppanisi menee piiloon. Toinen tapa on käyttää jotain jäljestystuotetta, kuten verta, jota voit hankkia paikalliselta lihakauppiaalta. Kumpikin tapa varmasti herättää koirasi luontaiset jäljestäjän vaistot ja hän varmasti nauttii maistuvasta palkastaan (tai ilostaan löytäessään sinut) tehtävästä suoriuduttuaan!

7. Hieronta

Hieronta on yhtä rentouttavaa koirallesi kuin se on sinulle ja hän varmasti arvostaa sitä aivan yhtä paljon kuin sinäkin. Aloita hellästi silittelemällä, kunnes lellitty hauvasi rentoutuu ja rauhoittuu. Sitten kevyesti hiero korvan takusia, kaulaa ja niskan seutua ennen kuin siirryt lapoihin, selkään, rintakehään ja jalkoihin. Jatka vain jos koirasi on pitää käsittelystä ja nähtävästi nauttii tilanteesta. Lue lisää siitä kuinka voit hieroa koiraasi.

Vinkki: Oletko lemmikinhoitaja? Miksi et tarjoaisi yllä mainittuja aktiviteettejä osana koiran lenkitys- tai koiran päivähoito palvelujasi? Voit lisätä tietoa näistä palveluista ja omasta kokemuksesta profiiliisi. Tällainen extra voi olla juuri se päätöksen viimeistelevä tieto, kun omistaja varaa lemmikilleen palvelujasi!