10 tapaa säästää lemmikkikustannuksissa

10 tapaa säästää lemmikkikustannuksissa

21/04/2019

Rakkautemme lemmikkejä kohtaan on rajatonta, mutta niiden tuomat kustannukset ovat hyvinkin konkreettisia. Onneksi on monia yksinkertaisia tapoja pienentää näitä menoeriä, jolloin lemmikin pito on mahdollista pienemmälläkin budjetilla. Mikä vielä parasta, niin nämä vinkit eivät vain helpota lompakkosi tilannetta, vaan ovat myös hyväksi lemmikillesi!

1) Osta isommissa erissä

Lemmikki-ruokien hinnat vaihtelevat huimasti. Vinkkimme onkin sijoittaa korkea laatuiseen ruokaan. Monet ruokakaupan ruuat ovat kyllä halpoja, mutta eivät laadultaan pysty kilpailemaan lemmikkiliikkeiden tuotteiden kanssa. Kehno laatu puolestaan on haitallinen lemmikin ruuansulatukselle. Satsaamalla siis laadukkaaseen ruokaan säästät myös mahdollisissa eläinlääkärin kuluissa! Pyri myös ostamaan isoissa erissä ja säilytä ruoka asianmukaisesti.

2) Tee itse leluja lemmikillesi!

Vastusta kiusausta ostaa spontaanisti halpa muovinen lelu lemmikki liikkeestä, sillä ne ovat usein huonolaatuisia ja hajoavat helposti. Lemmikisi tulee aivan yhtä iloiseksi kotitekoisista, rakkaudella valmistetuista leluista! Kissat nauttivat suuresti pahvilaatikoista, rypistetyistä papereista ja laser-osoittimista. Koirasi voi puolestaan ilahtua esimerkiksi sukan sisään sidotusta, tyhjästä muovipullosta. Helppoa ja edullista aktiviteettiä lemmikille! Tässä linkki kotitekoisiin kissan ja koiran leluihin.

3) Eläinlääkärikäynnit

Kun käytät lemmikkisi ajallaan rokotuksilla, eläinlääkäri tekee samalla yleisen terveystarkastuksen ja pystyy puuttumaan ongelmiin jo niiden alkuvaiheessa. Näin ne voidaan hoitaa alkuvaiheessa ja välttyä monen käyntikerran kestäviltä kontrollointi/hoitojaksolta.

4) Tee itse lemmikillesi “huonekaluja” ja raapimapuita

Kalliiden valmiiksi tehtyjen raapimapuiden sijaan voit rakentaa sellaisen itse! Voit hyväksi käyttää erikokoisia mattoja, vilttejä, köysiä.. Taivas on rajana! Muista kuitenkin nikkaroidessasi varmistaa, että rakennelmasi on turvallinen kehrääjällesi (ettei se pääse kaatumaan leikin tiimellyksessä, eikä siitä törrötä nauloja tai niittejä). Lisäksi voit kiinnittää seinillesi hyllyjä ja luoda kissallesi oman kiipeilypuiston niitä hyödyntäen. Koiralle voit esimerkiksi virkata vanhoista lakanoista pedin!

5) Ansaitse taskurahaa pitämällä huolta toisten lemmikeistä

Lemmikeistä huolehtiminen on hauskaa, palkitsevaa ja sen voi ajoittaa oman aikataulusi mukaan. Voit esimerkiksi lenkittää oman koirasi kanssa hoitokoiraa, ottaa lemmikkikanin hoitoon pariksi päiväksi tai käydä ruokkimassa ja leikittämässä naapurin kissaa, kun he eivät ole kotona. Lemmikinhoitajana Pawshakella voit itse määritellä hintasi ja valita mitä eläimiä haluat hoitaa.

6) Adoptoi lemmikki

Suomalaiset lemmikkien löytökodit ovat täynnä, jos jonkinmoisia karvaisia (ja karvattomia) kavereita, vailla omaa perhettä. Voit näin antaa kodin jollekulle, joka sitä kipeästi kaipaa. Tämä vinkki ei ole vain rahan säästämiseksi, vaan näin voit mahdollisesti jopa pelastaa lemmikin hengen. Muista kuitenkin ottaa selvää ja käydä tutustumassa erilaisiin yksilöihin ja aina adoptoi lemmikki luotettavalta taholta, joiden toiminta on läpinäkyvää ja eläin on saanut asianmukaiset rokotukset, sekä madotukset.

7) Säästä lemmikin hoitopaikoista

Oletko lähdössä lomalle tai tuliko töissä yllättävä työmatka eteen? On olemassa muitakin vaihtoehtoja kuin lemmikkihoitolat tai kennelit. Voit esimerkiksi ottaa yhteyttä ystävälliseen Pawshaken hoitajaan, joka asuu lähelläsi! Näin tarpeesi on helppo räätälöidä juuri tilanteesi vaatimaksi, eikä summa aiheuta huimausta.

8) Ehkäise lemmikkisi ylipainon kertyminen

Ylipainoiset lemmikit eivät kärsi vain kivuista, väsymyksestä ja matalista energiatasoista: he voivat kärsiä myös vakavammista terveysongelmista, jotka aiheuttavat suurempia eläinlääkärikuluja. Vältä siis painon kertyminen seuraamalla lemmikkisi ruokavaliota, sekä herkkujen ja liikunnan määrää. Tarvitsetko apua koirasi lenkittämiseen tai kissasi leikittämiseen? Varaa lemmikin hoitaja Pawshakelta ja näin lemmikkisi saa ekstra liikuntaa.

9) Osta kirpputorilta

Nojatuoli, koiran peti, kantokoppa, hihna: on mukavaa joskus ostaa aivan uusi tuote koirallesi, muttei se ole aina pakollista. Monet asiat voi ostaa käytettynä, jolloin voit saada tuotteen jopa -80% alennuksella verrattuna uuteen tuotteeseen! Lisäksi kirpparilöydöt ovat ympäristöystävällinen vaihtoehto. Muista kuitenkin pestä käytetyt tuotteet hyvin ennen käyttöönottoa, jottei edellisen omistajan tuoksut sekoita lemmikkisi hajumaailmaa.

10) Laita rahaa säästöön.

Tämä ei oikeastaan ole säästövinkki, mutta hyvin tärkeää joka tapauksessa. On hyvä laittaa rahaa sivuun odottamattomien menojen varalta. Sama koskee lemmikkejä. Erityisesti lemmikin vanhentuessa, voi eteesi yhtäkkiä tulla suuri eläinlääkärilasku tai elämässäsi tapahtuu isompi muutos ja tarvitset lemmikillesi hoitajaa tiheämmin kuin ennen. Eikö säästäminen ole vahvimpia puoliasi? Voit myös vakuuttaa lemmikkisi, jolloin vakuutus kattaa suurimman osan äkillisestä menosta.

Mitä näistä vinkeistä jo käytät? Onko sinulla joitain muita ideoita tai tapoja säästää? Jaa vinkkisi kommentteihin!