Turvallista juhannusta - myös lemmikeille

Author picture Pawshake

Juhannuksena tapahtuu kaikenlaista - on uimarantareissuja, makkaran paistoa, juhannuskokkoja, festareita ja lukuisa sukujuhlia. Emme halua, että lemmikin suuhun päätyy sinne kuulumattomia asioita (esim. herkullista juustomakkaraa, rasvaista valkosipuliperunasalaattia, leikkeleitä, herkuja...), jotta lemmikkimme pysyy kunnossa. Seuraavana aamuna raikaava raivoripuli ei ole kenenkään ystävä. Haluamme varmistaa, että juhlanne onnistuvat hyvin - näillä vinkeillä lemmikkinne pysyvät varmasti turvassa.

Oletpa sitten hoitamassa jonkun muun lemmikkejä, tai olet itse lemmikinhoitaja, kurkkaa checklistamme! Hyvin varauduttuasi voit nauttia hyvillä mielin päivästä. Lemmikinhoitajat - muistakaa kuitenkin, että mikäli olette vievämässä hoidossa olevaa lemmikkiä juhliin, kysykää siitä ehdottomasti ensin lemmikinomistajalta! Riskejä ei oteta.

Tunnistaminen

Pidä huoli lemmikkisi mikrosirun tiedoista ja muista tarkistaa, että kaulapannan puhelinnumero on ajantasainen. Tämä on tärkeää myös, jos lemmikkisi menee hoitoon. Jos lemmikkisi jostain syystä katoaisi, on sen löytäminen huomattavasti helpompaa, kun mikrosirun tiedot ovat kunnossa. Jos lemmikkisi on kadonnut: ota yhteyttä paikallisiin löytöeläinkoteihin ja tarkista yleiset sekä paikalliset Facebookin Karkuri-ryhmät. Voit myös ottaa yhteyttä meihin, jos lemmikkisi on hoidossa meidän kauttamme.

Päivystävä eläinlääkäri

Monet paikallisista eläinlääkäreistä eivät ole juhannuksena auki, joten suosittelemme ehdottomasti Googlaamaan mitkä eläinlääkärit päivystävät myös pyhinä. Jos hankit lemmikillesi hoitajan, muistathan kertoa hänelle teidän eläinlääkärin yhteystiedot. Jätä myös oma puhelinnumerosi, sekä esim. naapurisi tai paikallisen ystäväsi yhteystiedot, jotta hätätapauksessa hoitaja voi ottaa yhteyttä myös sinuun tai tuttuihisi. Onnettomuuksia sattuu harvoin, mutta niiden harvojen tapausten varalta on ehdottoman tärkeää olla varautunut.

Ruoka ja alkoholi

Monet meistä nauttivat pari kaljaa tai lasillisen viiniä grillauksen tai piknikin yhteydessä. Muistakaa pitää ruoantähteet poissa lemmikkien ulottuvilta, mutta myöskään mitään alkoholia ei kannata jättää lojumaan ympäriinsä. Utelias lemmikki saattaa tylsyyksissään käydä tutustumassa outoon tuoksuun, ja se voi olla sille hengenvaarallista (riippuen lemmikin koosta, iästä ja nautitun juoman määrästä). Missään nimessä ei alkoholia pidä tahallaan antaa yhdellekään lemmikille!

Turvallisuus

Juhlien tiimellyksessä ovet tai portit saattavat jäädä vahingossa auki (tai, vessan ovi saattaa jäädä kiinni, jolloin kissat eivät pääse omille tarpeilleen, jaiks!). Oviin ja portteihin kannattaa kiinnittää lappu, jotta myös vieraat muistavat pitää ne kiinni (tai auki). Jos kissanvessa sijaitsee teidän wc-tiloissa, muistuttakaa ettei ovea saa jättää kiinni, kun vessasta poistuu. Näin vältytään ikäviltä yllätyksiltä. Yksi hyvä keino on jättää pyyhe roikkumaan vessan oven päälle - kunhan vieraat vain muistavat nostaa sen takaisin ylös käyntinsä jälkeen.

Julkiset paikat

Jos lähdet koirasi kanssa esim. puistoon tai koiraystävälliselle terassille, muista ottaa mukaasi hieman nameja, kakkapusseja sekä taiteltava vesikuppi. Tällä tavalla ilta sujuu varmasti hyvin. Jos päätät mennä koirasi kanssa juhannuskokolle - muista, että lemmikkisi saattaa säikähtää tilannetta. Joskus kokkoon on saatettu heittää sinne kuulumatonta tavaraa (esim. paineesta räjähtäviä spreypurkkeja), jotka voivat päästää ison pamauksen. Tarkkailkaa loimuavaa noutiota ensin kaukaa, jotta koirasi nenä tottuu hajuihin.

Mukavaa juhannusta koko Pawshaken tiimiltä!