8 helppoa koiran koulutusvikkiä

Author picture Inka

Liikunnan lisäksi koirat tarvitsevat myös henkistä stimulaatiota joka päivä. Tästä syystä on tärkeää tehdä tottelevaisuuskoulutuksesta osa jokapäiväisiä rutiineja. Harjoitteiden tulisi olla lyhyitä ja yksinkertaisia. 2-3 minuuttia, pari kertaa päivässä riittää useimmille koirille.

Jos olet juuri hankkinut uuden koiranpennun, aikuisen koiran tai haluat muuten vain sisällyttää koirasi päivään koirankoulutusaktiviteetteja, tässä on 8 helppoa koulutusvinkkiä.

1) Pidä koulutustuokiot positiivisina

Koirat oppivat parhaiten positiivisen vahvistuksen tai palkitsemiseen perustuvan koulutuksen avulla. Tämä tarkoittaa koiran palkitsemista, kun se on tehnyt oikein, sekä ei-toivotun käytöksen huomiotta tai palkitsematta jättämistä. Mitä enemmän koiraa palkitaan käytöksestä, sitä enemmän se toistaa sitä.

2) Selkeät kommunikaatiotaidot

Tunnussana on sana tai ääni, jonka avulla voit kertoa koirallesi tarkasti, että se on tehnyt oikein juuri tietyllä hetkellä ja että se tullaan palkitsemaan. Useimmat ihmiset käyttävät sanaa "hyvä" tai naksuttimen ääntä.

Aloita opettamalla koirallesi, mitä tunnussana tarkoittaa. Käytä koirasi suosikkiherkkuja pieniksi paloiksi pilkottuna. Sano sana tai paina naksutinta ja anna koirallesi herkku. Odota muutama sekunti ja toista tämä. Tee tämä 5-7 kertaa, pidä 5 minuutin tauko ja toista. Alussa tällä sanalla tai äänellä ei ole merkitystä koiralle, mutta kun harjoittelet tätä, koirasi saa nopeasti kiinni.

Käytä tunnussanaa aina, kun koirasi tekee jotain, josta pidät. Esimerkiksi kun pyydät koiraasi istumaan ja se tekee sen. Huomioi käyttäytyminen tunnussanalla ja palkitse sitten koirasi. Palkinto voi olla herkku, lelu, silitys tai mikä tahansa, mistä koirasi nauttii. Tämä on tärkeä perusta sinun ja koirasi väliselle kommunikaatiolle.

3) Ole johdonmukainen koirasi kanssa

Tämä on yksi haastavimmista asioista ihmisille. Usein teemme poikkeuksia asettamiimme sääntöihin ja rajoihin. Saatamme esimerkiksi syödä terveellisesti joka arkipäivä ja kuitenkin antaa itsellemme ‘huijauspäivän’ viikonloppuna. Koirat eivät ymmärrä tätä, joten meidän on oltava selkeitä ja johdonmukaisia ​​koulutuksessamme. Jos annat koirasi hypätä sinua ja ystäviäsi vasten, älä ihmettele, jos se hyppää myös vieraita ihmisiä vasten.

On myös tärkeää, että pidät koirallesi käyttämäsi vihjesanat johdonmukaisina. Jos esimerkiksi käytät sanaa "alas" pyytääksesi koiraasi makaamaan maassa, älä käytä samaa sanaa, kun pyydät koiraasi pois sohvalta. Tulet huomaamaan, että koirasi oppii paljon nopeammin, kun viestintäsi sen kanssa on selkeää ja johdonmukaista.

Sama koskee myös kaikkia muita, jotka viettävät aikaa koirasi kanssa. Muistuta ystäviäsi, perheenjäseniäsi sekä lemmikinhoitajia pysymään johdonmukaisina. Tämä tarkoittaa, että heidän ei pidä salaa antaa koirasi tehdä asioita, joita et itse sallisi.

4) Kaikki lähtee sinusta

Jos sinulla on koirasi täysi huomio, kouluttaminen on helppo nakki. Avain saada koirasi kuuntelemaan ja seuraamaan sinua, on varmistaa, että koirasi ajattelee, että olet paras asia heidän maailmassaan. Tämä on mahdollista saavuttaa harjoittelemalla, leikkimällä ja viettämällä aikaa koirasi kanssaan.

5) Pysy kärsivällisenä

Jokainen koira oppii eri tavalla ja omaan tahtiinsa. Anna koirallesi niin paljon aikaa kuin se tarvitsee oppimiseen, ja jos se ei ymmärrä jotain, älä pelkää palata takaisin perusasioihin. Jos koirallasi on lemmikinhoitaja tai joku muu joka hoitaa sitä, muista kertoa myös hänelle, mitä tottelevaisuuskoulutustaitoja koirallasi on, jotta koirasi ei hämmenny, jos sitä pyydetään tekemään jotain mitä se ei osaa.

6) Pidä koulutussessiot lyhyinä

Koulutussession tulisi kestää 1-2 minuuttia pennulla ja 2-3 minuuttia aikuisella koiralla. Pyri aina lopettamaan koulutus positiivisesti. Jos alat turhautumaan, on parempi pitää koulutuskerta lyhyempänä, esittää koirallesi yksinkertainen pyyntö, palkita se ja lopettaa positiiviseen sävyyn.

7) Koiran sosiaalistaminen

Koiran koulutus on paljon muutakin kuin tottelevaisuutta. Anna koirasi tutkia ja kokea erilaisia ympäristöjä, ihmisiä, muita koiria ja tilanteita. Sosiaalistaminen ei tarkoita, että koirasi on oltava jatkuvasti iloinen tai vuorovaikutuksessa kaiken kanssa. Anna koirasi kävellä erityyppisissä maastoissa, nähdä erilaisia ihmisiä ja koiria kävelevän ohi tai haistella erilaisia hajuja. Muista, että havainnointi lasketaan myös sosiaalistamiseksi.

Mitä enemmän sosiaalistat pentua sen ollessa nuori, sitä paremmin se sopeutuu kasvaessaan isoksi. Muista kuitenkin edetä rauhassa. Pennun altistaminen tilanteeseen, johon se ei ole valmistautunut, voi johtaa päinvastaiseen vaikutukseen. Jos olet töissä koko päivän, kannattaa harkita lemmikinhoitajan palkkaamista, joka voi käydä päivän aikana auttamassa pennun sosiaalistamisessa. Vaikka kyseessä olisi vain kotikäynti, hoitaja voi auttaa pentua tuntemaan olonsa mukavaksi tuntemattoman seurassa ja tutustuttaa tämän uusiin hajuihin.

8) Aktivointia ja virikkeistämistä koirallesi

Jotta asiat pysyisi mielenkiintoisena pennullesi, sisällytä sen arkeen aktivointia ja virikkeistämistä. Nämä voivat tulla eri muodoissa. Kävele eri suuntaan kuin yleensä ja anna pennun haistella uusia katuja. Ota vanha muffinivuoka ja täytä jokainen kolo pienellä määrällä ruokaa tehdäksesi ruokailusta pulmapeli. Tai pakasta herkkuja tai leluja suureksi jääpalaksi, joka sulaa hitaasti kuumana päivänä. Kaikki nämä pienet asiat stimuloivat ja pitävät koirasi tyytyväisenä. Fyysisesti ja henkisesti tyytyväinen koira on iloinen ja hyvin käyttäytyvä koira.

Meillä Pawshakella monilla lemmikkihoitajilla on kokemusta koiran kouluttamisesta, ja he varmasti auttavat mielellään koirasi koulutuksen ylläpitämisessä. Jos olet lähdössä lomalle, harkitse sellaisen lemmikinhoitajan palkkaamista, joka voi myös käyttää aikaansa koirasi kouluttamiseen tai aktivoida sitä. Verrattuna koirahotelliin, lemmikinhoitajan luona oleminen voi olla paljon parempi ja monipuolisempi kokemus koirallesi, sinun poissaollessa.