UKK Lemmikinhoitajille

UKK Lemmikinhoitajille

Olen hyvin motivoitunut! Kuinka aloitan lemmikkien hoitamisen?

Kun Pawshake-tiimi on vahvistanut profiilisi, voit alkaa virallisesti hoitamaan lemmikkejä kauttamme.

Profiilisi on ensimmäinen asia, jonka omistajat näkevät sinusta. On siis tärkeää, että täytät tiedot hyvin ja pidät profiilistasi hyvää huolta jatkossakin.

 • Kirjoita kattava kuvaus itsestäsi ja ympäristöstäsi (esim. läheiset lenkkipolut ja puistot - siis jos tarjoat koirien tai kissojen ulkoilutusta). Kannattaa kirjoittaa eläintenhoitokokemuksista ja kertoa motivaatiostasi hoitaa eläimiä. Lemmikit ovat perheenjäseniä, eikä niiden hoitoa uskota kuin parhaille ja luotettavimmille hoitajille. Kun kerrot eläintenhoitokokemuksestasi ja motivaatiostasi hoitaa eläimiä, saavat omistajat sinusta oikean kuvan. Jos tarjoat kotihoitoa, muista kertoa myös omasta kodistasi, jotta omistajat tietävät jo ennalta arvioida olisiko paikka sopiva heidän lemmikeilleen. Vinkki: tekstiä kannattaa muokata esim. tummentamalla joitakin osia siitä, tai tekemällä listoja - se tekee tekstistä helpompilukuista.
 • Lisää korkealaatuisia valokuvia, profiilikuvassa on hyvä näkyä kasvot selkeästi. Luottamusta nostattavat varsinkin kuvat, joissa käsittelet eläimiä. Muista, että kuvia voit lisätä niin paljon kuin haluat.
 • Muita keinoja pitää huolta profiilista:
 • Vastaa kyselyihin ja varauspyyntöihin nopeasti: tämä vaikuttaa vastausaikaasi, joka näkyy profiilissa julkisesti - vinkki: kun pidät sovelluksen notifikaatiot päällä, kuulet heti kun saat viestin.
 • Päivitä kalenteriasi aktiivisesti, jotta omistajat eivät turhaan ota yhteyttä, jos et olekaan saatavilla
 • Voit kirjoittaa profiiliisi tietoja niin tarkasti kuin haluat - esim. otatko hoitoon pentuja, maksaako jotkin lisäpalvelut extraa, ovatko jotkut päivämäärät on täynnä..
 • Muista että voit vaihtaa hintojasi asetusten kautta milloin vain - tällä tavalla saat vaihdettuja hintaa, mikäli jonkun omistajan pyyntö sisältää lisäpalveluja
 • Käy kurkistamassa profiiliasi ajoittain, sillä unohdetut profiilit eivät erotu joukosta
 • Mainosta profiiliasi sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa ja Twitterissä
 • Tee hyvää työtä, ja hanki paw-sitiivisia arvioita - näiden avulla muutkin omistajat saavat tietää kuinka hyvä tyyppi olet!

Paljonko lemmikinhoitajaksi ryhtyminen maksaa?

Lemmikinhoitajana oleminen ja palveluiden tarjoaminen Pawshaken kautta on ilmaista. Toteutuneista varauksista Pawshake ottaa 19%:n osuuden, jolla katetaan mm. nettisivun ja sovelluksen ylläpito- ja kehityskuluja, vakuutuksen kuluja sekä 24/7 toimivan asiakaspalvelun ja markkinnoinnin kuluja. Toisinsanoen siis: otamme 19%:n osuuden, jotta voimme pyörittää palveluamme ja tarjota jatkossakin Suomen parhaat lemmikinhoitajat kaikille omistajille.

Voinko ottaa rahaa vastaan suoraan lemmikkien omistajilta?

Et voi. Kaikki maksut on hoidettava Pawhaken kautta, muutoin emme voi jatkaa toimintaamme yrityksenä. Välitämme lemmikinhoitajia omistajille, ja palvelullamme on luonnollisesti kuluja. Käyttämällä Pawshakea, sitoudut tekemään alkuperäisen aikomasi ja tulevatkin varauksesi Pawshake-sivuston kautta. Me ansaitsemme rahaa vain silloin, kun sinäkin ansaitset. Pawshaken ulkopuolella käyty palveluiden kauppa johtaa sivustolta poistamiseen. Lisätietoja aiheesta löydät käyttöehdoistamme täältä.

Milloin omistaja maksaa palveluistani?

Kun lemmikinomistaja tekee varauspyynnön, heitä pyydetään syöttämään maksutietonsa. Maksu lähtee tililtä vasta, kun lemmikinhoitaja vahvistaa varauksen, jonka jälkeen summa odottaa tallessa. Tämä varmistaa sen, että saat täyden maksun kun palvelu on suoritettu. Rahankäsittely Pawshakella on täysin automaattista, joten voitte rauhassa keskittyä tulevaan tapaamiseen ja hoitosuunnitelmaan.

Milloin minulle maksetaan hoitokeikastani?

Maksamme sinulle viimeistään seitsemän arkipäivän kuluessa hoitokeikan päättymisestä. Maksut ovat automaattisia, eli varmistathan että olet syöttänyt maksutietosi profiiliisi. Ei kuitenkaan huolta, jos huomaat unohtaneesi sen! Ota silloin yhteyttä asiakaspalveluun ja hoidamme asian.

Tarjoaako Pawshake vakuutuksen?

Kyllä tarjoamme! Hoidossasi oleva lemmikki on vakuutettu hätätilanteista johtuvien eläinlääkärikäyntien varalta, sekä sinä olet vakuutettu kolmansien osapuolten vaatimusten osalta. Lue lisää

Mitä peruutusehdot tarkoittavat?

Peruutusehtoja on kolmea tyyppiä, voit valita niistä sinulle sopivimman. Jos haluat hyvittää summan jokatapauksessa kokonaisuudessaan, ilmoita tästä asiakaspalveluun peruutuksen yhteydessä. Tällöin hyvitämme summan omistajalle kokonaan, riippumatta valitsemastasi peruutusehdosta.

 • Joustava peruutusehto: jotta koko summa palautetaan, varaus on peruutettava viimeistään viisi päivää ennen hoitojakson alkamista. Jos peruutus tehdään esim. 4 päivää ennen hoitojakson alkamista, summasta hyvitetään takaisin omistajalle 50%. 
 • Normaali peruutusehto: jotta koko summa palautetaan, varaus on peruutettava viimeistään 10 päivää ennen hoitojakson alkamista. Jos peruutus tehdään esim. 9 päivää ennen, summasta hyvitetään takaisin omistajalle 50%
 • Ehdoton peruutusehto: varauksen peruutuksista ei myönnetä palautuksia

Rakastan eläinten hoitamista! Vaikuttaako tämä verotukseeni tai ilmoitusvelvollisuuksiini?

Me itse olemme yrittäjiä, ja kannustamme yrittäjyyteen. Toivomme, että Pawshaken avulla ihmiset pystyisivät tekemään harrastuksestaan työn. Jokaisen verotilanne on erilainen ja riippuu henkilökohtaisista olosuhteistasi. Koska emme itse ole veroasiantuntijoita, suosittelemme ottamaan yhteyttä veroviranomaisiin www.vero.fi ja kysymään heiltä lisää neuvoja. Mutta tässä usein kysytyt kysymykset:

 • Kysymys: Pitääkö keikkatöistä ilmoittaa verohallinnolle ja kuinka sen teen?
 • Vastaus: Kyllä, tulot ovat verotettavaa ansiotuloa. Ne ilmoitetaa esitäytetyn veroilmoituksen kohdassa "Muut ansiotulot". Lisätietoihin kirjoitetaan tieto mistä tulosta on kyse, bruttosumma ja tuloihin kohdistuvat kulut.

 

 • Kysymys: Voinko vähentää tutustumiskäyntien matkakulut verotuksessa?
 • Vastaus: Kyllä. Voit vähentää ne kyseenomaisista ansiotuloista. Niistä täytyy pitää kirjaa ja pystyä selvittämään ne tarvittaessa, jos Verohallinto niitä kysyy. Muistiinpanojen säilytysvelvollisuus on 6 vuotta. Vinkki: sähköiset muistiinpanot ovat näppäriä säilyttää.

 

 • Kysymys: Tulot ovat niin pienet .. Miksi näistä pitää ilmoittaa verohallinnolle?
 • Vastaus: Jokaisen verotilanne on uniikki, siksi suosittelemme ottamaan yhteyttä veroasiantuntijoihin www.vero.fi, jotta saat juuri sinun tilanteeseesi sopivat vastaukset.

Tarkemmat vastaukset ja kysymykset löytyvät verohallinnon 24 -vastauspankista tämän linkin kautta.

Kuinka toimin hätätilanteessa?

Ensiksi on hyvä ilmoittaa tilanteesta lemmikin omistajalle. Mikäli et tavoita häntä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Jos tilanne on akuutti ja vakava, ota suoraan yhteyttä omistajan ennalta kertomaan eläinlääkäriin - tällaisten tilanteiden varalta on aina hyvä ottaa ylös sekä päivystävän eläinlääkärin tiedot, että arkieläinlääkärin tiedot.

Voinko valita hoidettavat lemmikkini?

Tottakai, yksi Pawshaken eduista on se, että voit itse täysin päättää mitä palveluita haluat tarjota ja mitä varauspyyntöjä otat vastaan. Jos tiedät, ettet halua hoitaa esim. yli 50kg painavia koiria, kannattaa siitä mainita profiilin tekstissä heti alkuun, jotta omistajat huomaavat rajoituksesi heti.

Voinko lähettää omistajille päivityksiä lemmikkien puuhista?

Ehdottomasti voit! Jos omistat itse lemmikkejä, tiedätkin kuinka vaikea omista kullannupuista on olla erossa. Siksi kannustamme lemmikinhoitajiamme lähettämään säännöllisesti kuvia omistajalle, vähintään kerran päivässä. Kun lähetät kuvia varaus-keskustelunne kautta, tulevat kuvat näkyviin myös julkisesti profiilissasi "karvaiset asiakkaat" kohdassasi. Omistajat voivat olla rauhassa lomillaan, kun näkevät kuinka hyvin heidän lemmikkinsä voivat ja mitä kaikkea hauskaa olette sillä aika puuhanneet. Viestittely on mahdollista sekä sovelluksen, että nettisivumme kautta.

Miten perun tai kieltäydyn varauksesta?

Luonnollisesti peruutukset ovat lemmikin omistajille hyvin hankalia. Pawshakella kaikki perustuu luottamukseen, ja usein omistajat etsivät hoitajaa tärkeiden matkojen ajaksi.

Toivomme, että mikäli joudut peruuttamaan, ilmoitat siitä välittömästi - tällöin omistajalle jäisi hieman enemmän aikaa etsiä korvaava hoitaja. Varaamme oikeuden poistaa sivustolta eläintenhoitajan, joka ei ole luotettava. Ei huolta kuitenkaan: peruutuksia tapahtuu kaikille joskus, ja olemme ymmärtäväisiä tiettyyn pisteeseen saakka. Pawshake varaa kuitenkin oikeuden tarkistaa lemmikinhoitajan tilin, jotta voimme tutkia onko syytä tilin jäädyttämiselle tai poistolle.

Kun panostamme luottamukseen, saamme luotua yhteisön, jossa lemmikkien omistajat sekä hoitajat voivat luottavaisin mielin olla toistensa kanssa tekemisissä!

Miten voin sulkea Pawshake tilini?

Voit sulkea tilisi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Jos haluat vain hetkellisesti ottaa taukoa, voit merkitä tämän kalenteriisi tai käyttää loma -toimintoa. Loman aikana et näy hakutuloksissa.

Voinko tarjota lisäpalveluja eläimille?

Voit valita lisäpalveluita asetustesi kautta ja kirjoittaa niiden hinnoittelusta esittelytekstiisi. Tulevaisuudessa omistajat voivat varta näitä palveluita suoraan sivustolta, jolloin hinnoittelu helpottuu!

Haluaisin hoitaa eläimiä, mutta en pysty ottamaan lemmikkejä kotiini. Mitä voin tehdä?

Palvelumme kautta on mahdollista hoitaa lemmikkejä myös omistajien luona. Tällöin vain jätät valitsematta "koiran kotihoitoa" ja "koiran päivähoitoa" asetuksistasi ja valitset sen sijaan muita palveluita, mitä haluat tarjota.

Haluan majoittaa lemmikkejä kotonani, mutta en halua hoitaa eläimiä omistajien luona. Mitä voin tehdä?

Voit jättää valitsematta kohdan "talonvahtipalvelu" profiilisi asetuksista - tällöin omistajat eivät näe tätä vaihtoehtoa julkisessa profiilissasi, eivätkä voi valita sitä.

Rekisteröidyin sivulle lemmikinhoitajaksi, mutta en näy Pawshaken haussa.

Annathan keskimäärin 30 minuuttia aikaa, että profiilisi päivittyy hakukoneessa. Tänä aikana voit kuitenkin tarkastella profiiliasi asetustesi kautta. Syynä voi myös olla tietokoneesi välimuisti - täältä ohjeet, kuinka sen voi tyhjentää: Google Chrome tai Mozilla Firefox.